Wkano

Hvordan velge høy kvalitet smaragder

Det finnes mange varianter av fargede edelstener. En av de mest populære er smaragd, en dyp grønn stein som er vanskeligere enn kvarts og mykere enn rubin, safir eller diamant. Smaragder er funnet over hele verden og er minelagt på steder som Zimbabwe, Madagaskar, Zambia, Brasil, Indiana, Afghanistan, Russland og Pakistan. Den høyeste kvalitet smaragder, derimot, kommer fra Colombia. Som edelstener er ofte en betydelig investering, er det viktig å vite hvordan du velger høy kvalitet smaragder før du bestemmer deg for å kjøpe dem.

Trinn

Hvordan velge høy kvalitet smaragder. Inspisere den perlen farge.
Hvordan velge høy kvalitet smaragder. Inspisere den perlen farge.
 1. 1
  Inspisere den perlen farge. En ekte smaragd er dyp grønn. Steiner av en lysere fargetone er sannsynligvis ikke smaragder i det hele tatt, men grønn beryll. Det finnes ingen retningslinjer, imidlertid, og gullsmeder og perle laboratorier kan selge grønn beryll som smaragd. En ekte smaragd vil bli mørkere i fargen enn et glass cola flaske.
 2. 2
  Sjekk steinen nøye for sprekker eller inneslutninger. Sanne smaragder er veldig sterke steiner, og sprø smaragder bør ikke kjøpes.
  • Små inneslutninger i en smaragd er akseptable. Inkludering oppstår når en utenlandsk materiale som er faktisk ikke en del av gemstone er inni den. Inneslutninger kan være fast stoff, væske eller gass. Inneslutninger kan faktisk gjøre er smaragd mer unik. En smaragd med inneslutninger er mer verdifullt enn en med kjedelig farge.
 3. 3
  Se på stein gjennom et forstørrelsesglass. Dette vil tillate deg å se feil som ikke er synlige for det blotte øye.
 4. 4
  Sjekk for åpenhet. En høy kvalitet smaragd kan være litt overskyet, men bør ha en betydelig mengde av åpenhet.
 5. 5
  Be gullsmeden eller gemstone forhandler hvis steinen du vurderer å kjøpe har blitt forbedret med oljer eller harpiks, og hvis det har vært, få informasjon om behandlingen. Smaragder er følsomme og kan reagere negativt hvis de har blitt forbedret feilaktig, hvis porene som naturlig oppstår i en smaragd er forseglet med ekstrautstyr materialer, for eksempel, kan det kjedelig steinens utseende.
 6. 6
  Forskning sted som du kjøper din smaragd. Det finnes mange syntetiske og imitasjon smaragder på markedet, og det er viktig å være sikker på at du kjøper deg fra en anerkjent forhandler.

Tips

 • Svært store smaragder av topp kvalitet er svært sjeldne. En topp kvalitet smaragd vil trolig være mye dyrere enn en diamant eller annen edelsten av samme vekt.
 • Fargede edelstener som smaragd tendens til å dukke opp bedre i større størrelser. Hvis budsjettet tillater det, mange eksperter foreslår at smaragder av en karat eller mer skal brukes til smykker elementer.
 • Avhengig av plasseringen fra der de ble minelagt, kan smaragder har blå eller gule undertoner. Dette er akseptabelt.
 • Hvis du kjøper en løs stein og har det satt i en setting, inspisere stykke grundig etter at den er satt. Skade på steinen kan oppstå i løpet av skjæring eller sette prosesser.