Wkano

Hvordan å ha sunt hår

Hvis håret ditt er kjedelig, frynsete eller skadet ved bruk av fargestoffer og kjemikalier, kan du begynne akkurat nå for å få sunnere hår. Ved hjelp av sunn vask og styling vaner, unngå sterke hår behandlinger, og spise en næringsrik diett vil ha håret ser sunt igjen på kort tid.

Trinn

Hvordan å ha sunt hår. Håndtere håret forsiktig.
Hvordan å ha sunt hår. Håndtere håret forsiktig.

Ved hjelp av sunn vask og styling vaner

 1. 1
  Endre vask rutine. Vasker du håret hver eneste dag? Dette kan virkelig tørke den ut, siden du vasker bort oljer hodebunnen produserer for å holde håret skinnende og sunt. Vaske hver dag kan også føre til fett hår, siden stripping håret av sine oljer fører til at talgkjertlene til å gå inn i overdrive. Prøv denne rutinen i stedet:
  • Vask håret bare tre eller fire ganger i uken. Å gi håret en pause i mellom vask vil gjenopprette sin balanse. Det kan være litt fet for den første uken eller så, men håret ditt vil snart se mer sunt og levende enn noensinne.
  • Vask håret med kaldt vann. Vask med varmt vann er vanskelig på håret og kan føre til flisete tupper og frizz. Vaske med kaldt vann hjelper håret tett, noe som resulterer i skinnende, bouncy hår.
 2. 2
  Håndtere håret forsiktig. Tenk på håret ditt som din beste silkekjole. Etter håndvask det, ville du ball den opp og vri den ut? Nei, det ville ødelegge sin form og fiber. Håret ditt er like skjør og må behandles med forsiktighet for å holde seg frisk.
  • Etter å ha vasket håret, forsiktig klapp den tørr med et håndkle i stedet for å vri den ut. La den ferdig lufttørking.
  • Bruk en kam i stedet av en pensel. Tvinge en børste gjennom flokete hår kan føre til at det å rive og bryte. Bruke et bredt-tannet kam til å forsiktig jobbe gjennom floker.
 3. 3
  Bruk varme styling enheter sparsomt. Sett bort din hårføner, rettetang, krølltang, og varme valser med mindre du har en spesiell anledning for hånden. Bruk av varme til håret ditt kan skade den, så det er best å la håret lufttørke i stedet.
  • Hvis du ønsker å bruke hårføner noen ganger, bruker det på en kul setting.
  • Når du bruker varme styling enheter, pass på å sette en beskyttende serum i håret på forhånd.

Ved hjelp av sunne produkter og unngå skadelige behandlinger

 1. 1
  Bruk naturlige hårpleieprodukter. Kommersielle hårpleieprodukter lover gode resultater, men de inneholder ofte ingredienser som kan tørke ut håret og la det ser slapp og kjedelig. Du vil sannsynligvis merke en forskjell med en gang hvis du bytter til produkter laget med urter, oljer og kremer laget som nærer håret.
  • De fleste sjampoer er laget med sterke rensemidler kalt sulfater som fjerner de naturlige oljer fra håret ditt, og få den til å få krusete og frynsete. Velg en sjampo laget med rensing urter og oljer i stedet. Sjekk ut en naturlig mat butikk for alternativer.
  • Balsam laget med aloe, kokosolje, shea smør og andre rene stoffer legge fuktighet til håret ditt og holde det ser sunn og frisk.
  • Unngå bruk av styling produkter som inneholder mye kjemikalier med navn du kan knapt uttale. Du kan lage ditt eget hår gel og hårspray stedet for å bruke butikk-kjøpte slag.
 2. 2
  Prøv å holde seg borte fra fargestoffer og andre permanente behandlinger. Kjemikalier i fargestoff, blekemiddel, brasilianske utblåsning, kjemiske rettetang og kjemiske curlers kan gjøre mye skade hvis du bruker dem for ofte.
 3. 3
  Gi håret olje behandlinger. Slik gjenoppretter hårets mykhet og glans, påfør olje til dine røtter, aksling og spesielt tips et par ganger i uken. Du kan bruke olje i stedet for balsam eller etter håret er allerede tørr. En gang i noen uker, gi deg selv en dyp condition behandling som følger:
  • Massasje olivenolje eller mandelolje inn i håret ditt.
  • Dekke håret med en dusjhette eller plastfolie.
  • La oljen sitte i håret i to timer eller over natten.
  • Skyll den ut med kaldt vann inntil vannet er klart, deretter shampoo og tilstand som vanlig.

Gjøre sunne endringer i livsstil

 1. 1
  Spis næringsstoffer som nærer håret ditt. En godt balansert kosthold med mye protein, hjelper vitamin B, jern og omega-3 fettsyrer håret bli så tykk og sunn som mulig.
  • Vitamin B holder håret tykt og sterkt. Spis rikelig med frukt, grønnsaker og nøtter for å få nok vitamin B.
  • Spise biff, kylling, svinekjøtt, fisk og bladgrønnsaker som grønnkål og spinat for å få jern og protein.
  • Laks, valnøtter og avokado er gode kilder til omega-3 fettsyrer, som hjelper å holde håret skinnende og sunt.
  • Du kan supplere din diett med vitaminer utviklet for å gjøre håret sterkere. Prøv prenatal vitaminer, som inneholder en blanding av ingredienser som fører til flott hår, negler og hud.
 2. 2
  Beskytt håret ditt mot elementene. Akkurat som du ville beskytte huden mot sol, vind og kalde temperaturer, må du beskytte håret ditt også. Hvis du ikke gjør det, vil det tørke ut og bli sprø over tid.
  • Når solen er sterk, bære en lue eller skjerf over håret for å beskytte den fra å bli for stekt.
  • Ikke gå utenfor i løpet av vinteren med vått hår. Når håret fryser det kan bli sprø og frynsete.
  • Du bør også beskytte håret mot kjemikalier. Ikke utsett håret til klor for ofte. Når du bade, bære en svømmetur cap.
 3. 3
  Få håret trimmet ofte. Så snart din ender begynne å splitte, gå til salongen og få en trim. Holde håret trimmet vil sørge for at endene ikke splitte veldig langt oppover skaftet. Håret ditt vil være mindre sannsynlig å bryte, og det vil se sunn og full av liv.

Tips

 • En gang i uken, prøve å bruke en hår maske. Fukt håret, og deretter sette i håret maske. Ikke skyll det ut ennå. La den stå på i minst 5-10 minutter. Skyll med kaldt vann. Hår masker bidra til å holde håret ditt veldig sunt.
 • Børst håret ditt regelmessig for å hjelpe den vokse sunnere og sterkere.

Advarsler

 • Det finnes ikke noe slikt som en sjampo som fikser flisete tupper, er den eneste måten å fikse dette å trimme håret.
 • Vokt dere for noen piller som hevder å hjelpe håret vokse bedre eller hjelpe håret blir sunnere. Selv om ikke alle av dem er dårlig for deg, noen kan være falsk og skadelig.