Wkano

Hvordan kontrollere overdreven svetting

Overdreven svetting, også kjent som hyperhidrose, er en medisinsk tilstand som vanligvis rammer de håndflatene, fotsålene og armhulene. I de fleste tilfeller er hyperhidrose ikke et alvorlig medisinsk problem, men det kan føre til betydelig fysisk og psykisk ubehag. Mens det er ingen kur for hyperhidrose på denne tiden, er det mange måter å lære å kontrollere overdreven svetting, og i noen tilfeller kan det bare være et spørsmål om prøving og feiling for å finne ut hvilken behandling for overdreven svetting er det beste valget for deg.

Trinn

Hvordan kontrollere overdreven svetting. Se legen din for en mulig årsak til overdreven svetting.
Hvordan kontrollere overdreven svetting. Se legen din for en mulig årsak til overdreven svetting.
 1. 1
  Se legen din for en mulig årsak til overdreven svetting. Noen tilfeller kan skyldes en underliggende medisinske tilstander, som for eksempel menopause, hjertesykdom, hypertyreose eller noen typer kreft. Det er viktig å identifisere denne underliggende årsak så snart som mulig, slik at behandlingen kan begynne.
  • Dette gjelder særlig siden noen av disse årsakene kan bli potensielt livstruende hvis de blir stående ukontrollert. Når det underliggende problemet er vellykket behandlet, kan pasienten effektivt redusere kraftig svetting også.
 2. 2
  Vurdere medisiner du er i dag. Noen medisiner kan bidra til overdreven svetting, for eksempel legemidler som brukes til behandling av psykiatriske tilstander eller høyt blodtrykk. Antibiotika og noen typer kosttilskudd kan også føre til problemet.
  • Dette er av spesiell interesse dersom svetting vist etter at medisinen var begynt, eller dersom svetting er et generalisert, snarere enn en lokalisert, variasjon.
 3. 3
  Handle for en sterkere antiperspirant. Aluminum kloridhexahydrat er en effektiv behandling for overdreven svetting, men bare hvis det er brukt i tilstrekkelige mengder. Resept-styrke antiperspiranter inneholde 10 til 15 prosent av denne substans, som ofte er tilstrekkelig for hyperhidrosis. Noen antiperspiranter kan irritere huden, så du må kanskje prøve mer enn ett produkt før du finner den beste formelen for deg. Snakk med legen din for en resept.
 4. 4
  Tenk iontoforese som behandling for overdreven svetting. Dette FDA-godkjent prosedyren er vanligvis utføres av en hudlege og bruker elektriske impulser til "slå av" svettekjertlene midlertidig og er spesielt effektiv i hender og føtter. De fleste pasientene krever flere økter for å se positive resultater, som vanligvis er gitt en gang om dagen i opptil to uker. Etter det, kan vedlikehold økter gjøres på en "etter behov" basis.
  • Få bivirkninger er rapportert med denne prosedyren, og noen pasienter til slutt utføre vedlikehold økter som trengs i den komforten av deres egne hjem. Maskiner kan kjøpes fra RA Fischer Co og generelt koste rundt 450€. Pasientene må få opplæring av legen sin å bruke maskinen riktig.
 5. 5
  Snakk med legen din om botox som en måte å redusere overdreven svetting. Mens vanligvis ansett som en anti-aging behandling, har disse injeksjonene også vist seg effektiv i behandling av hyperhidrose. Prosedyren fungerer ved å midlertidig blokkere nervene som stimulerer svette prosessen. Denne fremgangsmåten er også ansett som relativt trygge, med noen ubehagelige bivirkninger og ingen nedetid etterpå.
  • Resultater varer vanligvis rundt fire måneder og gjenta økter er nødvendig for å opprettholde positive resultater.