Wkano

Hvordan å bære en yukata

Yukata er en japansk tradisjonelle klær som regnes som en Summer Kimono eller en Casual Kimono. Yukata kan bæres av menn og kvinner og barn. Du kan finne folk iført Yukatas på de japanske festivaler over hele land.Hvis du er interessert i japansk kultur, er dette en stor dyktighet til å lære.

Trinn

Hvordan å bære en yukata. Mens den ene hånden holder begge sider av stoffet sammen foran kroppen din, prøv å finne midtlinjen på plagget (der stoffene er sydd sammen) på baksiden av kroppen din ved hjelp av den andre hånden.
Hvordan å bære en yukata. Mens den ene hånden holder begge sider av stoffet sammen foran kroppen din, prøv å finne midtlinjen på plagget (der stoffene er sydd sammen) på baksiden av kroppen din ved hjelp av den andre hånden.
 1. 1
  Finn din favoritt yukata.
 2. 2
  Sett yukata på. Vend lange ermer tilbake over armene, slik at de ikke vil være i veien.
 3. 3
  Mens den ene hånden holder begge sider av stoffet sammen foran kroppen din, prøv å finne midtlinjen på plagget (der stoffene er sydd sammen) på baksiden av kroppen din ved hjelp av den andre hånden. Fest plagg til sentrum.
 4. 4
  Åpne opp plagget og drar det opp til ankelen nivå.
 5. 5
  Bring den venstre side av plagget til det fremre og bestemme den lengde og bredde.
 6. 6
  Åpne opp venstre side mens du holder lengden og ta til høyre på forsiden. Bestem lengden. Nedre hjørne av den høyre side av plagget skal være ca 4 "fra bakken.
 7. 7
  Hold høyre side plagg og ta til venstre på toppen av det. Bestem lengden. Den nederste hjørnet på venstre side plagget bør være ca 2 "fra bakken.
 8. 8
  Bruk Koshi-HIMO og knytte plagget rundt midjen. Sørg for å knytte tett for å unngå plagget få løs. Tack Koshi-Himo i.
 9. 9
  Finn sidelommer, stikke begge hender, og trekk den ekstra stoffet over Koshi-HIMO. Sørg for å gjøre foran og bak. * Dette laget rundt midjen kalles Ohashori. Ohashori er ment å vise under Obi.
 10. 10
  Fikse formen ohashori og knytte den andre Koshi-HIMO rett under bysten. Denne har ikke å være så stram som den første. Tack Koshi-Himo ender i.
 11. 11
  Hvis du er slank bygge, kan du ha ekstra stoff på siden av overkroppen. På sidelommene, trekke tilbake trekket foran og trekke tilbake foran stoffet over det å skjule ekstra stoff. Dette vil gjøre en ren side look.
 12. 12
  Og nå er du ferdig! Sørg for å Knyt en Obi rundt midjen for hele Yukata utseende.

Tips

 • Hvis det er første gang for deg å bære en Yukata, anbefales det å øve før den dagen du faktisk bruker det.
 • Sørg for å tack i Koshi-Himo ender slik at den ikke vil vise under Obi.

Ting du trenger

  1. Yukata
  2. Koshi-Himo (2)
  3. Det er noen elementer (ekstrautstyr) som du kan bruke som håndkle, jyuban (undertøy for yukata), susoyoke (under slip for yukata), datejime (belte) etc.... Over to er de må ha elementer.