Wkano

Hvordan å bryte opp med en possessive kjæreste

Hvis du er involvert med en sjalu / possessive person er det på tide for deg å revurdere ditt forhold. Dette er misbruk. Lær å gjenkjenne tegn på misbruk. Deretter ta neste skritt og bestemmer seg for å sette en stopper for denne kontrollerende forhold.

Trinn

Hvordan å bryte opp med en possessive kjæreste. La familien din vet at du frykter for din sikkerhet på grunn av din ex kjæreste.
Hvordan å bryte opp med en possessive kjæreste. La familien din vet at du frykter for din sikkerhet på grunn av din ex kjæreste.
 1. 1
  Bestem situasjon. Er hans possessiveness noe som kan bøtes på ved å snakke med ham? Hvis en rolig og samlet samtale ikke hjelper, prøv å fortelle ham ærlig og åpent at du er din egen person, og han kan enten slippe possessiveness og behandler deg som et menneske, eller du vil bli tvunget til.
  • Ta litt tid fra hverandre for å minnes dine tanker og finne ut om denne personen er fundamentalt noen du ønsker å tilbringe livet med, eller hvis du er bare en slave til possessiveness.
  • Gjør deg klar over at dette kontrollerende atferd er et tegn på en fornærmende forholdet. Lær deg å gjenkjenne disse skiltene.
  • I mange possessive relasjoner, kan det bare begynne med små ting, men du vil alltid vite skiltene fordi, i mange tilfeller kan en possessive forhold bli fornærmende.
  • Hvis han har fysisk skadet deg til enhver tid, eller gjør det, ta bilder av blåmerker hvis du ønsker å forfølge rettslige skritt mot ham
 2. 2
  Planlegg exit. Lag en plan og velge et sted å gå hvis det er nødvendig. Du ønsker å ha alle disse tingene på plass, slik at du vil føle deg trygg når du forlater kjæresten din. Samle informasjon og søke støtte om hvem som kan hjelpe deg med dine ulike behov.
 3. 3
  Avslutte forholdet. Du kan gjøre dette på flere måter. Du kan ringe ham, og gjør de bryte opp over telefon, kan du møte på et offentlig område, som en kaffebar og avlyse det, eller du kan pakke sakene dine og skrive en merknad som sier du er borte. Du trenger ikke skylder ham noen forklaring hvis du er i fysisk fare - bare avlyse det, komme seg ut, og holde seg borte.
  • Klipp av alle kommunikasjonslinjer. Endre telefonnummer og e-post hvis det er nødvendig. Du skylder denne personen ingenting. Aktivt engasjere støttenettverk og søke hjelp du trenger.
  • Hvis barn er involvert, ta dem med deg. De fortjener et bedre liv bort fra misbruk. Men i dette tilfellet må du være spesielt forsiktig med å sikre deres sikkerhet. Hvis du tror at et familiemedlem bosted vil ikke være trygt nok, søke hjelp med et krisesenter eller gjennom politiet i stedet for å sette barnas sikkerhet. Veldig possessive kjærester / partnere kan prøve og bruke barn som et middel til å få tilbake på deg, til den potensielle skade for barna. Ikke la dem bli en brikke i et spill av ensidig hevn.
 4. 4
  La familien din vet at du frykter for din sikkerhet på grunn av din ex kjæreste. Be om at de avstår fra å snakke med denne personen, eller dele informasjon om oppholdssted med ex.
  • Få støtte fra fagfolk som politi, rådgivere, en lege, en kirke person - noen du føler er troverdig og ansvarlig. I tilfeller der du frykter for livet ditt, bør du gå til politiet eller annen myndighet så snart som mulig.
 5. 5
  Forberede for fremtiden. Tillat deg selv å drømme om hvordan livet ditt vil komme sammen og lage en plan for å nå disse målene.
 6. 6
  Ta litt tid for deg selv. En tid til å gro. Nå som du er avgjort i ditt nye liv, er det på tide å tenke på hvordan denne ildprøven har påvirket deg og helbrede. Når du er fornøyd innenfra, når du lære å elske deg selv og nyte livet - først da vil du være i stand til å finne meningsfulle varige relasjoner.
  • Omdirigere fokus fra possessive kjæreste til andre fokus i livet som for eksempel studier eller arbeid.

Tips

 • Ikke miste synet av deg selv. Det kan virke overveldende til tider. Din fremtid begynner med deg.
 • Ikke glem å endre passordene dine! Dette går for å bryte opp med alle, men spesielt med en person som kan ha hevngjerrig tendenser.
 • Hvis din ex er vedvarende i å komme over og prøver å kontakte deg når du har fjernet deg fra situasjonen, og deretter sende inn en besøksforbud mot ham.
 • Bare du kan gjenopprette lykke, fred og balanse i livet ditt. Du er en verdsatt og nødvendige medlem av familien, samfunnet, og samfunnet. Ikke vær redd for å tro på deg selv!
 • Søke rådgivning for å hjelpe deg gjennom overgangen for å forlate en voldelig ex til å bli en frigjort og frykt-fri deg. Frykten og arrene vil hunden deg hvis du ikke søker utløp for dine emosjonelle frykt og dine følelser. Du kan også gå tilbake til en lignende forhold hvis du ikke lærer å gjenkjenne tegn.
 • Hvis din ex følger deg, gå inn i nærmeste butikk, eller sette deg på et sted som er godt opplyst og godt befolkede. Spør ekspeditøren å bruke telefonen, eller bruke mobiltelefonen og ringe politiet. Bo der til politiet kommer dit, så ring noen du stoler på for en tur.
 • Åpne opp for folk som uttrykker bekymring for deg som din venn, familiemedlem, legen din, naboen din, eller minister. Nå ut.
 • Hvis ex hjørnene deg og du har ingen mulighet til å beskytte deg selv, eller få bort - roper "POLITI" så høyt du kan for å få hjelp. Altfor mange mennesker spøk og / eller ikke svare på "Hjelp" eller "Voldtekt". Folk vil høre "FIRE" og lukte ingen brann.

Advarsler

 • Sjalusi og possessiveness er tegn på en fornærmende forholdet. Misbruk er misbruk enten det er psykisk eller fysisk. Dette kontrollerende atferd blir bare verre etter hvert som forholdet utvikler seg.