Wkano

Hvordan å etablere en effektiv hudpleie rutine

Det kan være veldig forvirrende å vite hva de skal gjøre for å få fantastisk hud. Denne guiden vil skissere en enkel rutine og diskutere de beste produktene til use.This guide er best for fet / spot utsatt hud, men du kan tilpasse den for tørr eller kombinasjon-type hud.

Trinn

Hvordan å etablere en effektiv hudpleie rutine. Motstå fristelsen til å berøre ansiktet.
Hvordan å etablere en effektiv hudpleie rutine. Motstå fristelsen til å berøre ansiktet.
 1. 1
  Motstå fristelsen til å berøre ansiktet. Dette er et svært viktig skritt. Du kan overføre billioner av bakterier fra hendene til ansiktet ditt bare ved å berøre den. Dirt vil bli fanget i porene og da kan det føre til en klynge av svært skjemmende kviser. Hvis du må berøre ansiktet, vaske hendene grundig med såpe og varmt vann - eller alternativt bruke et ansikt håndkle. Olje-absorberende papir fungerer også godt, men bare bruke den én gang, eller vil du overføre olje og skitt tilbake til ansiktet ditt, som ikke vil gjøre noe for å gjøre huden din bedre.
 2. 2
  Bestem din hudtype og kjøpe hudpleieprodukter som passer din hudtype. Dette er et utrolig viktig skritt fordi hvis du kjøper produkter som ikke er egnet for huden din, vil de være utrolig ineffektive, og kan forverre situasjonen. Du bør også ta hensyn til spesifikke problemer som huden din har, som akne.
  • Normal Skin-Normal hud er glatt og fast å ta med små eller mellomstore porene. Det blir ikke for tørr eller for fet, og det har bare en og annen skavank. Personer med normal hud bør fukte, rense, bruk en spot behandling, og kanskje en natt løsning.
  • Tørr hud-Hvis huden føles veldig stramt og er merkbart flassende i områder, så du har tørr hud. Tørr hud kan være forårsaket av mangel på fuktighet eller underernæring. Tørr hud kan se grov og humpete, og sjelden blir fet. De med tørr hud bør finne en dyp fuktighetskrem, bruk en spot behandling, og bruke en fuktighetsgivende kveld løsning.
  • Fet hud-Fet hud er lett å identifisere. Hvis ansiktet ditt er synlig skinnende, og bokstavelig talt føles litt våt til touch så du har fet hud. Fet hud har store porer som er mer merkbar, og vanligvis er mer utsatt for urenheter. Hvis du har fet hud, bør du tone, eksfoliere, bruk en spot behandling, og lett fukte en gang i blant.
  • Kombinasjon Skin-Kombinasjon hud får en smak av omtrent alle hudtype. Hvis du har kombinert hud, pleier du å få fet rundt nesen, haken og pannen, og tørr rundt kinnene. Resten av huden din er ganske normal. Mange mennesker har kombinert hud. Hvis du er blant dem, eksfoliere, rense, fukte, og bruke en spot behandling.
  • Sensitive Skin-Hvis du brenner veldig lett, har reaksjoner på visse kosmetikk, og har irritert hud etter en dramatisk endring i været, så du har sensitiv hud. Sensitiv hud er svært vanskelig å håndtere fordi det ikke er så holdbart som andre hudtyper. Du må grundig teste produkter før risikere et kjøp, og du finner blemishes vanskelig å behandle. Hvis du har sensitiv hud, bruk en fuktighetskrem, rensemiddel, og spot behandling egnet for sensitiv hud.
 3. 3
  ALDRI plukke, presse eller pop dine kviser - Uansett hvor fristende det er. Det gjør vondt mer, ser verre, og til slutt vil etterlate et stygt arr. Ganske enkelt, vil det ikke gjøre noe for å gjøre huden din bedre. Det gjør bare det verre.
 4. 4
  Hvis du ikke allerede har dem, må du kjøpe en cleanser, toner, fuktighetskrem, exfoliant, bomull pads og en ansiktsmaske.
  • Med mindre du har flekker i ansiktet ditt majoriteten av tiden, er produkter som Clean & Clear, Oxy eller Clearasil anbefales ikke - disse produktene er altfor harde og stripe huden av sine naturlige oljer, og etterlater det veldig tørt og ubehagelig.
  • Velge naturlige, milde eller sensitiv rensing produkter som vil fjerne overflødig olje og fremme sunn, klar hud uten bruk av sterke kjemikalier. Hvis huden føles stram, tørr eller sår etter rensing, er din ansiktsvask for tøffe for huden din, og det er på tide å investere i en mer skånsom en.
 5. 5
  Rense, tone og fukte to ganger om dagen - En gang i morgen før du legger på sminke, og en gang om kvelden før du går til sengs. Dette vil gi huden din en sjanse til å helbrede og pust over natten heller enn å bli tilstoppet av skitt eller sminke. Det er enklest å gjøre dette når du er i dusjen som det gjør skylling enklere, men hvis du bare vaske ansiktet, her er hvordan du gjør det:
  • Først vaske hendene så du ikke skal overføre bakterier til ansiktet ditt.
  • Fukt huden med varmt vann for å åpne opp porene. Påfør rengjøringsmiddel og massere det inn i huden med oppover, sirkulære bevegelser. Noen produkter vil fungere best hvis du lar den stå i et minutt eller så å la den oppløse smuss og makeup, og å la det komme dypt inn i porene. I løpet av denne tiden, fortsetter å gni forsiktig rengjøringsmiddel i.
  • Deretter fjerne, enten med fuktig bomull pads, ved hjelp av en svamp, eller ved å plaske med varmt vann, tørke forsiktig inntil alt rengjøringsmiddel er fjernet. La aldri rengjøringsmiddel på ansiktet ditt, da dette oppfordrer irritasjon, flekker og ujevnheter.
  • Avslutt med å skylle huden med kaldt vann for å lukke porene og hindrer smuss å komme tilbake til dem, og derfor hindrer urenheter. Det vil også la deg se mer friskt ansikt, og mindre rødt.
  • Tørk ansiktet forsiktig ved dabbing det med et rent håndkle eller tørkepapir. Skitne håndklær overføre hundrevis av bakterier på huden som kan føre til feil.
 6. 6
  Noen få minutter etter rens, tone ansiktet med toner og en bomullsdott. Toner brukes til å gjenopprette hudens naturlige pH-verdier som trolig ble endret under rensing. Ved å gjenopprette huden til sin naturlige pH, du også gjøre det mer motstandsdyktig mot bakterier og mikroorganismer. Det finnes mange forskjellige typer av toner der ute, noen enkelt gjenopprette hudens pH, andre også drepe bakterier, eller legg igjen en spot-kampene ingrediens på huden din. Se deg rundt i butikker for en som passer din hudtype. Det er mest viktig med folk som har en fet hudtype. Hvis du ikke har en fet hudtype, velg en som er designet for å være sensitive. Her er hvordan du bruker det...
  • Påfør en liten mengde av toner til en bomullsdott og bare tørke over hele ansiktet, men er forsiktig med å unngå det sensitive området rundt øynene.
  • Ikke skyll av!
 7. 7
  Så etter rens og toning bør du fukte med et ansikt fuktighetskrem for din hudtype. Dette trinnet kan ikke unngås, selv om du har en fet hudtype. Det er spesielt viktig for de med tørr hud. Det er massevis av fuktighetskrem produkter å velge mellom, som gelé (best for fet / spot utsatt hud), kremer (best for tørr / sensitiv hud) og serumer (best for normal / fet hud). Gi noen anti-lyte action, noen er anti-rynke, noen inneholder falsk brunfarge, og noen bare fukte.
  • Når tonerkassetten er tørket, påfør en liten blob av fuktighetskrem, forsiktig masserer i en sirkulær bevegelse i ansiktet og på halsen.
  • Hvis du ikke har brukt nok fuktighetskrem og huden din fortsatt føles litt stramt, og deretter bruke litt mer. Hvis du bruker for mye og det føles for fet, deretter forsiktig blot med noen vev.
  • Noen liker også å bruke en egen fuktighetskrem som er designet for øyet området for å hindre aldring eller hevelse.
 8. 8
  En eller to ganger i uken, i stedet for din daglige rengjøringsmiddel, bør du eksfoliere med en eksfolierende ansiktsvask. Pass på at det ikke er noe for harde, bør det ikke føles som sandpapir på huden din. Exfoliator er viktig fordi den fjernet døde hudceller som kan la din hudfarge vises kjedelig, og kan tette opp porene.
  • Fjern sminke først, deretter forsiktig massere exfoliator i ytre sirkulære bevegelser for et halvt minutt. Ikke skrubb for hardt, vær forsiktig. Du prøver bare å fjerne den døde huden, ikke et helt lag av huden!
  • Hvis du bruker en eksfolierende vaskeklut, suge vaskeklut i varmt vann og gni vaskeklut i små sirkler i ansiktet ditt.
  • Sørg for at du kommer inn i skrukker av nesen som ofte komme tett opp og utvikle hudormer.
 9. 9
  Påfør en ansiktsmaske regelmessig. Igjen, det er mange alternativer, er peel-off masker best for uren hud, mens rike, fuktighetsgivende masker er best for tørr hud. De kan være den beste delen av din skjønnhet diett, hvorfor ikke gjøre det til en avslappende skjemme bort økten?
  • Bruk en fin, mild, helst naturlig ansiktsmaske en gang i uken eller mindre, (noen oftere og du vil være over rensing ansiktet og forvirrende det).
  • Du kan også prøve å lage en ansiktsmaske hvis du har lite penger eller ønsker å prøve noe helt naturlig.
  • Påfør ansikts henhold til instruksjonene på pakken, på ren, varm hud for best resultat, og skyll med kaldt vann. Ikke la den på lengre enn foreslått, (normalt ca 15 minutter).
 10. 10
  Hold deg til din rutine! Huden din trenger å bli vant til frekvensen av å bli behandlet, og til de produktene du bruker. Noen ganger kan en negativ effekt vises i begynnelsen, men dette går vanligvis etter at huden får tid til å justere. Nyt vakker hud!

Tips

 • For puffy øyne, gjelder kalde agurkskiver, brukte teposer er lagret i kjøleskap eller en kald gel maske.
 • Bruk solkrem daglig - selv om været er overskyet, kald eller helle med regn. Se etter en fuktighetskrem som inneholder solfaktor som en enkel måte å bære det. Års eksponering for ultrafiolette stråler kan bygge opp og lede til for tidlig aldring. Få en som er oljefri, så du vil ikke få noen flekker.
 • Skjønnhet søvn - Eksperter anbefaler 7-8 timer søvn en natt, og en skikkelig natts søvn, uten super-lang løgn ins gjør en reell forskjell på huden din. Tenåringer kan trenge minst 9 eller 10 timer, fordi i løpet av puberteten er når kroppen vokser raskest.
 • Drikk rikelig med vann, hvis du er godt hydrert, vil huden din være også.
 • Endre putevar regelmessig for å hindre en oppbygging av bakterier.
 • Åpne Windows - bor i tett, tørre rom er ikke bra. Åpne et vindu og la noen fine frisk luft i.
 • ALDRI gå til sengs med makeup på. Holde en tilførsel av baby kluter og hvis du er for sliten til å stå på vasken å vaske ansiktet, bare fjerne det du kan med våtservietter. Sørg for at de er egnet for ansiktet, ellers vil de være ineffektiv, forlater ansiktet følelse tørr og kan forlate tørre, flassende flekker
 • Ikke sove i et varmt rom, vil du svetter mye og våkne opp ser oppblåst, muligens med noen flere flekker.
 • Spis et godt kosthold, hva du putter inn i kroppen din, viser på utsiden.
 • Hvis du har ekstra tørr hud da få en eksfolierende skrubb som ikke er for harde og tar sikte på å eksfoliere 1-2 ganger i uken.
 • Drikk rikelig med vann. Bruk blod purifiers som neem og gurkemeie i kostholdet ditt.
 • Eksperter anbefaler å bruke en solkrem som har minst en SPF 15. Hvis du har en som er høyere (f.eks SPF 30), er det bedre.
 • Fuktighetsgivende huden vår hjelpe oss å redusere oiliness i huden kjertler.
 • Hvis huden din er en del fet og en del tørr, ikke anta det er bare en av disse. Prøv ulike produkter for ulike områder.
 • Røyking, drikking og narkotikabruk har betydelig innvirkning på huden mot for tidlig aldring til misfarging og tørrhet. Glødende vakker hud kan bli akkreditert til et godt kosthold, sunn livsstil og en god hudpleie rutine.

Ting du trenger

 • Cleanser
 • Toner
 • Fuktighetskrem
 • Solkrem
 • Bomull Balls
 • Face Mask
 • Exfoliator