Wkano

Hvordan å overvinne frykten for å kjøre for første gang


Nervøs for å lære å kjøre? Bare slappe av! Du har svarene her.

Trinn

Hvordan å overvinne frykten for å kjøre for første gang. Bli komfortabel med bilen.
Hvordan å overvinne frykten for å kjøre for første gang. Bli komfortabel med bilen.
 1. 1
  Bli komfortabel med bilen. Sitte i førersetet og lære om det aktuelle kjøretøyet. Finn alle de grunnleggende kontrollene, som vinduspusser funksjon, lysene, setebelter, blinker, og pedaler.
 2. 2
  Juster setet, setebelte, og speil. Først skyve setet forover eller bakover, slik at du kan nå alle pedalene med riktig føttene. Deretter spenne deg i, og hvis beltet er justerbar, sørg for at den ikke er for høy på halsen din. Speilene bør justeres hver gang du går inn i bilen, som begynner med bakspeilet. Vipp speil slik at du kan se klart ut bak frontruten, og sørg for at night-vision-funksjonen er av. Begge sidespeil bør snus slik at du kan se bilen på innsiden av speilet, og noe bak eller ved siden av deg bør være på utsiden av speilet.
 3. 3
  Lat som om du er ute og kjører. Hvis du kjørte, hva ville du gjort? Gå over stoppe prosedyren, snu prosedyren, og skifter hvis du er i en manuell girkasse bil. Sørg for at du er godt kjent med alle de grunnleggende kontrollene / spaker / brytere og deres steder.
 4. 4
  Eliminere distraksjoner. Pass på at du kjører med en person du kan stole på og stole på, og sparke alle andre ut av bilen. Du trenger ikke å ha et publikum når du lærer. La radioen av - eller spille klassisk musikk stille. Sørg for at du er godt hydrert og at du har brukt toalettet før du kommer inn i bilen.
 5. 5
  Husk at kjøring skal være morsomt, når du først får taket på det. Ikke behandle bilen som en fiende - det vil få deg dit du ønsker å gå, hvis du vet hvordan.

Tips

 • Lær av noen du kjenner godt, og prøve å plukke noen som ikke er skvetne og ikke hyle ikke.
 • Hvis du kjører for aller første gang, bør du gå til en stor, tom parkeringsplass hvor du kan bli kjent med hvordan bilen fungerer, grunnleggende kjøring, svinger, parkering, etc.
 • Pass på at bilens vinduer og lys er alle rene, for å bedre sikten. På den måten vet du at du kan se hva som er der ute!
 • Hvis du har en duft du liker, kan du prøve å spraye den eller kjelleren bilen med det. Kjennskap gir komfort.

Advarsler

 • Se opp for andre sjåfører. Vi kan være en gal mye og vet ikke alltid når en annen sjåfør trenger litt spillerom.