Wkano

Hvordan å respektere en transgender person

Hvis du nylig har lært av en transgender person i livet ditt, kan du ikke forstå sin identitet, og du kan være usikker på hvordan du skal opptre rundt dem uten å fornærme eller. Begrepet "transgender person" i denne artikkelen betyr en person som ikke identifiserer med kjønn de ble tildelt ved fødselen. Det er transkjønnede mennesker over hele verden (f.eks USA, Mexico, India) og i en rekke kulturer (f.eks Native Europeisk, Thai). For slike mennesker, er det ikke alltid lett å forklare deres kjønn situasjon i dagens samfunn. Slik å forstå og respektere noen som utfordrer dine ideer om kjønn, og som ikke lett falle innenfor kategorien "mannlig" eller "kvinnelige".

Trinn

Hvordan å respektere en transgender person. Respekterer deres kjønnsidentitet.
Hvordan å respektere en transgender person. Respekterer deres kjønnsidentitet.
 1. 1
  Takke dem. Det er veldig vanskelig å komme ut til folk som transseksuelle. De stoler og / eller respekterer deg veldig mye å ha kommet ut til deg. Takke dem for å stole på deg, det vil bety mye for dem, fordi du betyr mye for dem.
 2. 2
  Respekterer deres kjønnsidentitet. Tenk på dem som kjønn de refererer til seg selv som, og referere til dem med deres valgte navn og kjønn pronomen (uavhengig av deres fysiske utseende) fra nå av. (Med mindre de er ikke ute, eller fortelle deg noe annet. Be om å være sikker på om eller når det er tider det er ikke greit.)
 3. 3
  Sjekk din fortid. Når man snakker om fortiden prøver ikke å bruke fraser som "når du var forrige kjønn" eller "født en mann / kvinne", fordi mange transpersoner føler de har alltid vært kjønn de har kommet ut til deg som, men måtte skjule det uavhengig av hvilken grunn, eller i det minste være klar over når du gjør det. Spør transkjønnet person hvordan de ønsker å bli referert til i fortid. En løsning er å unngå å referere kjønn når vi snakker om fortiden ved hjelp av andre referanserammer, for eksempel "I fjor", "Når du var et barn", "Når du var i high school", osv. Hvis du må referere til kjønn overgang når vi snakker om fortiden, sier "før du kom ut som dagens kjønn", eller "Før du begynte overgangen" (hvis det er aktuelt).
 4. 4
  Bruk språket som høver til personens kjønn. Spør hva pronomen den transseksuelle person foretrekker å ha brukt i referanse til dem og respekterer det valget. For eksempel kan noen som identifiserer som en kvinne foretrekker feminine ord og pronomen som hun, hennes, skuespiller, servitør, etc. En person som identifiserer seg som en mann kan foretrekke maskuline uttrykk som han, hans, har osv. Andre transpersoner begynt å bruke kjønnsnøytrale pronomen som ze, zirkon, sie, HIR, entall de, etc., men dette er en personlig preferanse. Bruke navnet de ber deg om å bruke.
  • Din venn Jack har nettopp kommet ut som en transgender person, og ønsker nå å bli kalt Mary. Fra nå av trenger du ikke si "Dette er min venn Jack, jeg har kjent ham siden barneskolen." I stedet, sier du, "Dette er min venn Mary, jeg har kjent henne siden barneskolen." Tabell noen forlegenhet du føler for en annen tid når du og Mary kan snakke privat. Definitivt, hvis du ønsker å være venner, må du respektere Mary ønsker og ta henne som den hun er i dag, ikke den personen du brukte å vite, til tross for at den transseksuelle personen er den personen du pleide å kjenne, du bare kjenner dem bedre nå.
 5. 5
  Ikke vær redd for å stille spørsmål. Noen, men absolutt ikke alle transpersoner vil svare på spørsmål knyttet sin identitet / kjønn. Ikke forvent den transseksuelle person til å være din eneste pedagog, imidlertid. Det er ditt ansvar å informere deg selv. Også hvis en trans person ikke føler seg komfortabel svare på spørsmålet ditt, ikke prøv og "tvinge det ut av dem." Endelig bør spørsmål om genitalia, operasjoner, og tidligere navnene vanligvis bare bli spurt om du trenger å vite for å gi medisinsk hjelp, er engasjerende i en seksuell relasjon med den transseksuelle person, eller trenger det tidligere navnet for juridisk dokumentasjon.
 6. 6
  Respekter transgender persons behov for privatliv. Ikke ut dem uten uttrykkelig tillatelse. Fortelle folk du er transkjønnet er en veldig vanskelig avgjørelse, ikke gjøres lett. "Outing" dem uten deres tillatelse er et svik av tillit og kan muligens koste deg ditt forhold til dem. Det kan også sette dem i fare, avhengig av situasjonen, for å miste mye - eller selv blir skadet. De vil fortelle dem de vil, hvis eller når de er klare. Dette rådet er hensiktsmessig for de som lever heltid eller de som ikke har gått ennå. For de som bor på heltid i sin rette kjønnsrolle, vil svært mange ikke at noen som ikke kjenner dem fra før de overført til kjenne dem som noe annet enn deres nåværende, dvs. riktig, kjønn.
 7. 7
  Ikke anta at du vet hva personen erfaring er. Det er mange forskjellige måter som forskjeller i kjønnsidentitet er uttrykt. Tanken på å være "fanget i en mann / kvinne kropp", troen på at trans kvinner er er hyperfeminine / trans menn hypermaskuline, og troen på at alle transpersoner vil søke hormoner og kirurgi er alle stereotyper som gjelder for noen mennesker og ikke til andre. Være styrt av hva personen forteller deg om sin egen situasjon, og lytte uten forutinntatte forestillinger. Ikke pålegge teorier du har lært, eller anta at opplevelsen av andre transpersoner du kanskje vet eller har hørt om er den samme som for den personen foran deg. Ikke anta at de er overgangen på grunn av tidligere traumer i deres liv, eller at de endrer kjønn som en måte å flykte fra sine organer.
 8. 8
  Begynn å kjenne forskjellen mellom kjønnsidentitet og seksualitet. Ikke anta at deres kjønn korrelerer med deres seksualitet - det gjør det ikke. Det er rett, homofile, lesbiske, biseksuelle avhør, og aseksuelle transpersoner. Hvis personen kommer ut til deg om sin seksuelle legning, bruker begrepene de bruker.
 9. 9
  Behandle dem det samme. Mens de kan sette pris på din ekstra oppmerksomhet til dem, gjør de ikke særlig pris på at du gjør et stort nummer av dem. Etter at du er godt informert, sørg for at du ikke går over. Transpersoner har i hovedsak de samme personligheter som de gjorde før de kom ut. Behandle dem som du ville noen andre.

Tips

 • Denne tilstanden er kjent medisinsk som Gender Identity Disorder (GID), men det er mye uenighet rundt dette ordet. Noen tror problemet ligger i samfunnet nekter å anerkjenne varianter av sex og kjønn til stede i naturen (inkludert mennesker). Andre kritikk GID som pathologizing den transseksuelle samfunnet, fordi det sterkeste innebærer at for å være trans er å ha en lidelse.
 • Ikke alle transpersoner forfølge genital rekonstruksjon kirurgi (GRS). GRS er nesten alltid mer hensiktsmessig å bruke enn "sex endre driften." Ikke anta at det er hensiktsmessig å be om en persons planer for kirurgi, hormoner, og så videre, noe mer enn du ville snuse i andres medisinske anliggender. Dessuten, ikke anta at det bare er en "riktig" vei til overgangen (f.eks at for å "virkelig være transkjønnet" eller å "fullføre overgangen," du må ha GRS).
 • Noen mennesker tror at den eneste "kur" for å være transkjønnet er å rette det fysiske utseendet (med kirurgi og / eller hormoner) for å matche den mentale kjønnsidentitet. Disse menneskene tror det er et problem med kroppen, ikke sinnet. Noen mennesker tror at det er samfunnets kjønn forventninger og begrensninger for menn og kvinner er kjernen problemet og behovet for å reflektere en aksept av et bredere utvalg av kjønn uttrykk for menn og kvinner.
 • Hvis du slip opp tidlig og si "hun" eller "han" når du mente den andre, ikke be om unnskyldning for mye, bare følg den feilen med det riktige uttrykket og fortsette hva du sa.
 • Ordet "transgender" er et adjektiv, og et beskrivende ord, ikke et substantiv eller et verb. Akkurat som du ikke ville kalle en eldre person "en gammel" eller si de er "olded", er det upassende å referere til en transkjønnet person som "en transgender" uten å legge "person", "kvinne", "mann", eller andre passende substantiv. Noen transpersoner også vurdere dette objektiverende og dehumanizing.
 • Noen transpersoner vil være komfortable svare på spørsmål, og noen vil ikke. Hvis en trans person er ubehagelig telefonsvarer, eller ikke ønsker å, så la det gå. Hvis du trenger å vite, bruke ressursene nedenfor.
 • Det er uhøflig å spørre hva deres "ekte" navn eller fødenavn var - de anser det navnet de har valgt for å passe deres kjønn (hvis de har gjort det) å være deres virkelige navn, og de vil at du skal tenke på dem på den måten. Spør om tidligere navn setter bare dem på stedet, og du trenger ikke å vite det.
 • Ber om trans folks kjønnsorganer og hvordan de har sex ikke er hensiktsmessig, på samme måte som å spørre cisgender folk hvordan de har sex er ikke riktig.
 • Nettsteder som PlanetOut eller MySpace har transkjønnede grupper eller andre seksjoner for transpersoner, gå til dem for å snakke med folk eller lære mer.

Advarsler

 • Selv om du har innvendinger mot en persons transgender identitet, bør du alltid respektere den personen og aldri forsettlig fornærme dem offentlig. Pinlig eller ydmykende individet ikke bra for anyone.This situasjonen kan også bli usikre for den transseksuelle person.
 • Unngå bruk av transphobic nedsettende ord og uttrykk som "tranny" og "shemale". Disse vilkårene er undertrykkende, objektiverende, og dehumanizing.
 • Aldri fortell en transgender person som folk ikke vil forstå eller elsker dem på grunn av deres transgender identitet. Det gjør vondt svært dårlig, og er ikke sant. Mange, om ikke de fleste, transpersoner blir forstått, akseptert og elsket.
 • Ikke sammenlign dem til en ikke-transgender person ved å kalle den personen en "ekte" eller "normal" jente / gutt. Hva gjør en mann en "ekte" mann eller en kvinne en "ekte" kvinne er måten de identifiserer seg selv, ikke slik andre opplever eller klassifiserer sin kropp. En transkjønnet mann er ikke mindre en mann enn en cisgender mann, en transkjønnet kvinne er ikke mindre en kvinne enn en cisgender kvinne.
 • Vær veldig forsiktig når du refererer til noens transgender identitet som et "valg". Kjønn dysphoria er absolutt ikke et valg i sin definisjon. Noen transpersoner folk beskriver sin identitet som et valg, og noen ikke. Finn måter å respektere en persons identitet som ikke hengsel på hvorvidt de kan "hjelpe den".
 • "Intersex" er en samlebetegnelse for en rekke forhold der en person er født med reproduktiv og / eller seksuell anatomi som ikke ser ut til å passe de typiske definisjoner av kvinne eller mann, mens noen intersex mennesker er også transseksuelle, den to er ikke de samme, og bør ikke bli smeltet sammen.