Wkano

Hvordan å unngå å skade håret


Å ha skinnende og sterkt hår er svært viktig, men sterke kjemikalier kan skade den. Det finnes metoder for å ta for å unngå å skade håret ditt, selv om du har bleket eller permed det.

Trinn

Hvordan å unngå å skade håret. Ikke vask håret hver dag.
Hvordan å unngå å skade håret. Ikke vask håret hver dag.
 1. 1
  Ikke vask håret hver dag. På det meste, to dager i uken. Dette vil bidra til å bevare hårets naturlige oljer. For mye hår-vask fjerner disse essensielle oljer som naturlig fylle og rehydrere håret. Bruk en god sjampo, en som er for din type hår. Vask hodebunnen, så vel som håret. Bruk kaldt vann for å skylle sjampo off, for en god glans.
 2. 2
  Tilstanden håret etter vask det. Bruk reconditioners en eller to ganger i uken, for å holde håret elastisk og sterk.
 3. 3
  Air-tørke håret i stedet for å bruke en hårføner. Varmen vil koke håret og gjøre det sprøtt. Forsiktig håndkle-tørke håret ved å pakke den i et håndkle og klemmer vannet. Ikke vri håret inn håndkleet.
 4. 4
  Før og etter vask håret, gre det med et bredt-tannet kam. Starte fra endene og forsiktig jobbe deg opp til hodebunnen. Hvis en knute er altfor sta, så hogg den av i stedet for å rive den av. Rivende årsaker.
 5. 5
  Bruk en leave-in conditioner en eller to ganger i uken og bruke et hår rekonstruksjon forberedelse gang i uken. Alternativ med ulike sjampoer gang på en stund, samt hår dype condition-produkter. En varm olje-behandling er også god gang i uken - fokus på fuktende endene av håret.
 6. 6
  Klippe håret eller i det minste endene månedlig, for å bli kvitt flisete tupper.
 7. 7
  Prøv å holde seg borte fra varme strykejern, og gummistrikk. Begge vil bryte håret eller brenne den.
 8. 8
  Børst håret med et villsvin-børste minst en gang om dagen, fra hodebunnen til endene. Dette vil fordele de naturlige oljer fra hodebunnen din i hele håret, bidrar til å fukte det og opprettholde sin styrke. Rengjør alle dine børster og kammer en gang i uken for å hindre skitt buildup.

Tips

 • Ikke børste håret ditt oftere enn du må, skader det håret.
 • Flette håret løst før sengetid, og avslutt med en scrunchie å unngå det gnis mot puten og få friksjon skade.
 • Hvis du bruker fletter, fjerne dem før du skal sove. Massere hodebunnen etter fjerning av gummistrikk.
 • Ikke bruk bare gummistrikk på håret. Håret ditt vil holde seg til gummien og rive bort når du fjerner band. Bruk klut-dekket gummistrikk, som scrunchies, i stedet.
 • Hvis du er i ferd med å bade, sette en behandling av leave-in balsam i hele håret og bære en svømmetur cap. Dette vil beskytte håret fra tørking effekter av klor og salt.
 • Bruk satin putevar å ytterligere kutte ned på skader under søvn
 • Klargjøre håret hver uke med en avklarende sjampo eller hjemmelaget klaringsinnretning. Dette er også bra å gjøre etter håret ditt har vært utsatt for sterke kjemikalier som klor. Å lage hjemmelaget klaringsinnretning, bland en spiseskje med natron med en kvart stor porsjon sjampo for å lage en lime. Shampoo som vanlig. Skyll med en blanding av en spiseskje eplecider eddik til én liter lunkent vann. Tilstand som vanlig.
 • Ikke floke håret.

Advarsler

 • Dette tar mye tålmodighet og tid.