Wkano

Hvordan beregne GPA

Dessverre er det ingen universell måte å beregne grade point gjennomsnitt (GPA). Faktisk GPA beregningsmetoder variere etter land og ved institusjonen, som noen gir ekstra poeng for æresbevisninger klasser og noen vekt poengsum etter enheter. Men forsøk på denne artikkelen for å beskrive det grunnleggende, sammen med to av de mer vanlige GPA beregningsmetoder, slik at du kan i det minste få en god idé i din egen sak.

Trinn

Hvordan beregne GPA. Finne en karakterskala, vanligvis en fire spisser.
Hvordan beregne GPA. Finne en karakterskala, vanligvis en fire spisser.

Enkel GPA beregning

 1. 1
  Finne en karakterskala, vanligvis en fire spisser. De fleste skolene i Europa bruker en fire-punkts skala hvor A = 4, B = 3, C = 2, D = 1 og F = 0. Hvis du er usikker på hva skolen din bruker, kan du prøve å spørre din eller en administrator. Noen steder, for eksempel, er en A + verdt mer enn en vanlig A, i så fall hvert punkt i karakterboken teller.
 2. 2
  Samle de nyeste karakterene du kan ved å spørre læreren din eller et kontor administrator. Du kan også være i stand til å finne ut hva karakterene du har fått ved å gå tilbake på deres merkede prosjekter, oppgaver, tester osv.
 3. 3
  Spille inn et punkt verdi for hver klasse. Skriv ned den riktige poengverdi ved siden av hver klasse med de fire-punkts skala. Så, hvis du har en A-i en klasse, ta det som en 3,67 (eller en 3,7 eller en 4,0 - det avhenger av skalaen skolen din bruker, men dette eksempelet vil bruke to desimaler).
 4. 4
  For hver klasse, legger sammen alle verdiene av karakterene dine basert på tallene ovenfor. Så, la oss si en A-in Biology, en B + i, og en A + i. Du skulle ta 3,67 + 3,33 + 4,33 = 11,33.
 5. 5
  Ta dette siste nummer og det med antall klasser dere tar (i dette tilfellet 3). 11.33 / 3 = en gjennomsnittskarakter på 3,77.

GPA beregning vektet etter studiepoeng

 1. 1
  Tilordne riktig skala for hver bokstavkarakter. Hvis du har en A-i en klasse, ta det som en 3,67 for dette eksemplet. Matche opp hver bokstavkarakter med sin skala verdi og skrive det ved siden av karakteren, reduseres med 0,33 for hver mark (f.eks B + = 3,33, B = 3,0, B-= 2,67).
 2. 2
  Multipliser skala verdien av antall studiepoeng for å få karakteren poeng. Resultatene av dette er vist i illustrasjonen nedenfor
 3. 3
  Legg antall studiepoeng sammen for å få den totale studiepoeng. I dette eksemplet er det totale antall studiepoeng 15.5.
 4. 4
  Legg karakteren poeng sammen for å totalkarakter poeng. I dette eksemplet er det totale antall karakterpoeng 45.4.
 5. 5
  Dele din karakter punkt totalt med kreditt totalt. I dette eksemplet vil det være 45,4 / 15,5 = 2,92, kreditt-time-vektet GPA.

Beregning av GPA bruker excel

 1. 1
  I A-kolonnen skriver i periodene eller navnene på de fagene du tar. I B-kolonnen skriver du inn karakterene du ønsker å faktor i din GPA. (Dette trinnet vil hjelpe deg å skille hvilken klasse du har i hvilken klasse, men du kan hoppe over det hvis du er så tilbøyelig.)
 2. 2
  For kolonne c, bestemme de numeriske verdiene av karakterene du har benyttet i disse tallene vil avhenge av skalaen skolen din bruker -. Eksempelet her går til én desimal, men mange skoler bare runde opp til nærmeste hele tall. Og hvis noen i klassen din er verdt flere studiepoeng enn andre, må du finne ut hvordan å innlemme det i denne delen.
 3. 3
  Skriv inn et likhetstegn (=) i den første cellen i kolonne D. Alle excel ligninger begynne med et likhetstegn, så du bør bruke en hver gang du gjør en ny beregning.
 4. 4
  Gjør en åpen parentes, og klikk på den første verdien i C-kolonnen. Din ligningen skal nå si "= (C1".
 5. 5
  Legg til et plusstegn og klikk på den andre verdien i C-kolonnen. Din ligningen skal nå si "= (C1 + C2".
 6. 6
  Fortsett å legge tallene i kolonne C. Når du har valgt alle av dem, lage en lukket parentes, som vist her.
 7. 7
  Dele denne mengden med antall klasser du tar. Gjøre dette ved å lage en skråstrek (/) og deretter skrive inn det aktuelle nummeret.
 8. 8
  Trykk på enter-tasten. Du bør bli møtt med et enkelt tall i D-kolonnen, som er den endelige beregnet GPA.

Tips

 • Mange amerikanske videregående skoler gir ekstra kreditt for æresbevisninger eller avanserte plassering (AP) kurs. I dette systemet, legger en hel punkt for hver klasse mellom A-og C-. Men ikke legg 1 poeng for D eller F karakterer.
 • Noen høyskoler veie karakterer basert på studiepoeng.
 • Noen universiteter også ta sesjoner Grade Point Gjennomsnitt (SGPA) og kumulativ karakter punkt gjennomsnitt (CGPA) i betraktning.
 • Universiteter gir ofte spesielle tester for dem som ikke kan beregne en GPA av enhver valuta på grunn av tiden mellom high school og college adgang. Spørre på deg college av interesse for flere detaljer.
 • Legg merke til at noen skoler vil beregne ut til to desimaler, mens andre bare ut til en. Med to desimaler, en A-er 3.67, en B + 3,33, med en desimal en A-er 3.7, en B + 3.3. Hvis du ikke vet hvilket system å bruke på skolen din, kan du prøve begge for å se hva forskjellen er.

Ting du trenger

 • Siste karakterer
 • En penn og papir
 • En kalkulator