Wkano

Hvordan fjerne barten (for jenter)

Når mamma sa at du var "spire" til en vakker ung kvinne, dette var trolig ikke hva du hadde i tankene. Hvis du vil skjule eller fjerne øvre leppe hår, kan du bruke en av metodene nedenfor.

Trinn

Hvordan fjerne barten (for jenter). Velg en krem blekemiddel for ansiktshår.
Hvordan fjerne barten (for jenter). Velg en krem blekemiddel for ansiktshår.

Bleach metode

 1. 1
  Velg en krem blekemiddel for ansiktshår. Cream blekemiddel er hensiktsmessig for lysne hår som ikke er helt svart, bare mørkt. Den varer i opptil to uker. Pass på å bare velge blekemiddel som er anbefalt for bruk i ansiktet, da huden her er så følsom, må du være ekstra forsiktig for å unngå irritasjon.
  • Hvis det er aktuelt, velge en krem ​​som passer din hudtype (ex. tørr, fet, etc.).
 2. 2
  Spot-teste kremen. Påfør en liten skvett på en følsom men sikkert område (slik som huden din indre håndleddet) for å sørge for at du ikke reagerer. La virke i den anbefalte mengden tid (les boks for instruksjoner), vaske bort grundig, og vent i minst 10 eller 15 minutter for å sikre at du ikke klø eller bli rød.
 3. 3
  Vask ansiktet.
 4. 4
  Påfør blekemiddel til bart område. Kremen bør komme med en applikator, men hvis det ikke gjør det, bruk en Popsicle pinne eller ta på hansker og bruke en finger. Vær veldig forsiktig for ikke å få det på din leppe selv eller nær den sarte huden i neseborene, noe som kan få huden til å reagere.
 5. 5
  Vent mesteparten av den anbefalte tiden, tørk bort en liten mengde for å teste om det har fungert. Bruk en Q-tip eller bomullsdott å tørke av kremen unna (tørke vekk fra nesen / munnen, ikke mot dem) og se om håret er lys. Hvis ikke, vente litt lenger.
  • Ideelt sett bør bleking krem ​​ikke brukes på huden i mer enn 10 minutter fordi det er så vanskelig på huden. Hvis kremen anbefaler mer tid enn dette, teste den på 10-minutters mark uansett, hvis det har fungert, fjerne resten.
 6. 6
  Tørk bort de resterende krem. Igjen, bruke bomull pads eller noe lignende til å tørke opp fløten og ikke får den på alle sensitive områder.
 7. 7
  Skyll huden din. Skyll mer enn du tror du trenger å slik at ingen rester vil irritere huden din.

Voks metoden

 1. 1
  Velg en voks som passer for ansiktshår. Voksing fjerner håret helt, og kan gjøres hjemme med et kit kjøpt fra et stoff butikken. Du kan enten få smørbare voks og strips eller ferdige strips som allerede har voks brukt (som er det ryddigere alternativ).
  • Voksing er bare mulig hvis hårene er lange nok for voksen til å ta på. Hvis du ikke er villig til å la hårene vokse lenge nok til å gjøre dette, enten se etter en kort-hårvoks (noen hevder å være i stand til å vokse så lite som 2mm av vekst, men deres effektivitet varierer) eller bruke et annet alternativ oppført her (slik som bleking).
 2. 2
  Ta en varm dusj, damp ansiktet over en bolle, eller vaske ansiktet i varmt vann. Jo varmere huden din, jo mer åpne porene - og jo lettere hårene vil være å fjerne.
 3. 3
  Varm opp voks hvis det er nødvendig. De fleste voks må bli varmet opp, men voks strimler er ofte unntaket. Les instruksjonene på boksen din for eksplisitte detaljer.
 4. 4
  Spre voks over bart området om nødvendig. Bruk applikatoren som følger med kit for å spre det forsiktig, unngå den sarte huden på leppene.
 5. 5
  Påfør en stripe over bart område. Start på den ene siden og glatt den hardt over hele området, unngå folder og luftlommer.
 6. 6
  Vent den anbefalte tiden.
 7. 7
  Raskt rippe stripe av på én bevegelse. Det vil ta voks og håret med det, men være oppmerksom på at det vil nesten sikkert vondt de første gangene du prøver det. Ikke rive den av sakte eller i flere bevegelser, og dette vil gjøre ting verre.
 8. 8
  Skyll huden din. Sørg for ikke å etterlate rester.
 9. 9
  Manuelt nappe noen hår du gått glipp av. Hvis overleppen er fortsatt sår fra voksing, kan det være lurt å vente en stund før du gjør dette.

Hårfjerningskrem metode

 1. 1
  Velg en Hårfjerningskrem som passer for ansiktshår. Riktige kremer smertefritt føre til at håret til å falle ut fra roten, men fordi kjemikaliene er involvert i denne prosessen er tøffe, er det best å velge en krem ​​beregnet for sarte ansiktshuden.
 2. 2
  Spot-teste kremen. Påfør en liten skvett på en følsom men sikkert område (slik som huden din indre håndleddet) for å sørge for at du ikke reagerer. La virke i den anbefalte mengden tid (les boks for instruksjoner), vaske bort grundig, og vent i minst 10 eller 15 minutter for å sikre at du ikke klø eller bli rød.
 3. 3
  Spre et tykt lag med krem over overleppen. Du kan gjøre dette med hansker hvis du foretrekker det, men siden kremen trenger tid til å tre i kraft, kan du også bruke deg bare hendene og deretter vaske grundig med såpe og vann.
 4. 4
  Vent mesteparten av den anbefalte tiden, tørk bort en liten mengde for å teste om det har fungert. Når det er mulig, er det bedre å bruke den for mindre tid til å forhindre at huden blir irritert. Hvis det ikke er klar, vente litt lenger.
 5. 5
  Tørk bort de resterende krem. Bruk et papirhåndkle eller bomull pads.
 6. 6
  Skyll huden din. Skyll mer enn du tror du trenger å slik at ingen rester vil irritere huden din. Hvis noen hår ikke kommer seg lett, bare prøv å gni forsiktig med vann. Hvis det ikke fungerer, ta et bad. Dampen kommer fra bad bør gjøre vanskelige hårene kommer ut på egenhånd.
 7. 7
  Manuelt nappe noen hår kremen savnet.
 8. 8
  Påfør en mild krem etterpå (valgfritt). På den ene side kan området føles tørr og har behov for en liten TLC, men på den annen side kan bruk av for mye produkt på allerede-irritert hud føre porene bli tette. Velg basert på hvor behagelig huden din føles når prosessen er over.

Epilator metode

 1. 1
  Velg en epilator som er passende for ansiktshår. En epilator er en håndholdt enhet som trekker hårene opp med roten da flyttet over huden. De plukker hoder på en kropp epilator vil være for tungvint å bruke på overleppen, så du må shoppe rundt etter en slank modell beregnet for ansiktshår, touchups, og andre småskala arbeid
  • Epilering er bare mulig hvis hårene er lange nok for epilator å fange. Hvis du ikke er villig til å la hårene vokse lenge nok til å gjøre dette, bruker et annet alternativ som er oppført her (for eksempel bleking).
 2. 2
  Ta en varm dusj, damp ansiktet over en bolle, eller vaske ansiktet i varmt vann. Jo varmere huden din, jo mer åpne porene - og jo lettere hårene vil være å fjerne.
 3. 3
  Skjul dine lepper ved å trykke dem sammen. Dette vil ikke bare gjøre huden over leppen enklere å få tilgang, men også holde delikat leppe huden vekk fra epilator.
 4. 4
  Sakte kjøre epilator over huden over overleppen. Med mindre du er veldig vant til å plukker disse hårene bli advart om at det vil trolig skade. Du vil bli vant til dette med tiden, men i begynnelsen, vil det være ubehagelig.
  • Start med den laveste hastigheten. Inntil du får taket på epilering, bare husk at enkelt gjør det.
 5. 5
  Manuelt nappe noen hår du gått glipp av. Hvis overleppen er sår, kan det være lurt å vente en stund før du gjør dette.

Elektrolyse eller laser fjerning metode

 1. 1
  Veie fordeler ved hver metode. Begge disse har potensial til å bli permanente løsninger (etter nok behandlinger) og kan hjelpe folk som har leppe hår skyldes hormonelle ubalanser, for eksempel.
  • Under elektrolyse, er en liten nål inn i hårsekken, hvor den skaper en strøm som dreper roten av håret. Det er en kjedelig, ett-hår-på-en-gang-prosessen - som må gjentas mange ganger - men siden overleppen er et lite område, vil dette ikke saken så mye.
  • Under laser-hårfjerning, er en laser brukes til å zappe mange hårsekker på en gang og drepe håret ved roten. Du trenger færre økter enn med elektrolyse, men det er betydelig dyrere. Fordi lasere er best på målretting mørkt hår som avtegner seg mot lys hud, er det ikke ideelt for mørkhudede eller lys-haired folk.
 2. 2
  Nøye forskning steder, utøvere, og priser. Noen steder har bedre maskiner, mer kvalifiserte spesialister (alltid sørge for at de har lisens), og lykkeligere anmeldelser enn andre. Aldri velge en plassering basert på sine attester.
 3. 3
  Ha realistiske forventninger. Mens laser hårfjerning og elektrolyse kan ha varige effekter og gjøre underverker for noen mennesker, kan de også være smertefullt og kan ikke garanteres for alle. Videre kan de behandlinger være smertefulle og dyre. Hvis mulig, snakke med andre mennesker som har hatt det gjort for sine innsikter.

Tips

 • Den beste tiden for å bli kvitt barten din er før sengetid. På den måten huden din har hele natten for å komme over noen rødhet, irritasjon, hevelse, etc.
 • Ikke barbere!
 • Bruk en ispose etterpå for å berolige irritasjon.
 • Det er en god ide å bruke en stoppeklokke eller et tidsur når bleking eller fjerne hår. De fleste mobiltelefoner har dem.
 • Dra håret opp med roten gjør vondt mye i starten, men du blir vant til det. (Bare tenk på hvor mye lettere plukker øyenbrynene fikk over tid.)
 • Laserbehandling kan permanent fjerne hår, men det kan være svært kostbar. Det kan være enklere å bare voks hver måned.
 • Threading er et flott alternativ for de med sensitiv hud, da det ikke vil etterlate huden rød og flekkete i flere dager. Den beste måten å gjøre dette på er å gå til salongen, men når du forstår konseptet med threading, er det lett å gjøre selv med den eneste kostnaden blir tråden.
 • Ikke gå i solen i 24 timer etter voksing for å hindre at overleppen fra å få et mørkt pigment.

Advarsler

 • Ikke barbere overleppen. Fordi hår vokser ut igjen på samme lengde, resultatet ikke bare føles skjeggvekst, men også gir en illusjon av å ha vokst tilbake tykkere (akkurat som en ny, gjør selv hårklipp håret ser tykkere fordi alle endene klumper seg opp ved siden av hverandre).
 • Vær forsiktig med visse produkter for hårfjerning. Mange kan ikke brukes i ansiktet fordi de kan forårsake bivirkninger. Noen som kan brukes i ansiktet vil fortsatt irritere huden din.
 • Bruk aldri kremen lenger enn anvist, da dette kan føre til alvorlig forbrenning av overleppen.
 • Hårfjerningskrem fungerer ikke på veldig tykt hår.