Wkano

Hvordan forhindre tørre sprukne lepper

Tap av fuktighet i leppe huden forårsaker sprukne lepper. Tapet av naturlige oljer kan skje på grunn av eksponering for sol, kalde tørre vinder eller gjentatt slikking. Sprukne lepper er tørr, rød og smertefull. De kan splitte og blø forårsaker enorme ubehag.

Enkel omsorg hjemme kan unngå denne tilstanden. Følgende tips kan hjelpe deg å ta vare på dine lepper, sprukne og ellers:

Trinn

Hvordan forhindre tørre sprukne lepper. Bruk leppepomade som chapstick å fremme helbredelse og forebygging av sprukne lepper.
Hvordan forhindre tørre sprukne lepper. Bruk leppepomade som chapstick å fremme helbredelse og forebygging av sprukne lepper.
 1. 1
  Bruk leppepomade som chapstick å fremme helbredelse og forebygging av sprukne lepper. Dette er nesten avgjørende i prosessen med fuktighetsgivende leppene.
 2. 2
  Et annet synspunkt, og hva mange i det medisinske feltet føler er årsaken til "spisepinner avhengighet" er dette: Leppepomade som Chap Stick smøre, men de gjør ikke hydrat. Dette er en avgjørende forskjell, som folk bruker Chapstick hele tiden for å dehydrerte lepper fordi det gjør dem føler glatt og jevn, som de tar til å bety fuktig. Men leppepomader ikke hydrat. Det faktisk sel ut fuktighet slik at leppene ikke kan absorbere fuktighet fra luften, vannet vi drikker eller fra fuktighetsgivende formler som brukes på leppene. Vi voks en bil, og det føles skinnende og glatt, men hva gjør voks? Den forsegler vann ut - ruller av som av en ender tilbake. Bedre er å bruke et produkt (for eksempel produkter med shea, emu smør, vitamin E olje, etc høyt på ingredienslisten) som er laget for å introdusere fuktighet tilbake i leppene.
 3. 3
  Sikre at kroppen ikke er mangelfull i B-vitaminer, jern eller essensielle fettsyrer. Disse manglene kan føre til skalering av lepper og sprukket leppe hjørner. Ta en multivitamin / mineral tilskudd etter samråd med legen din.
 4. 4
  Hydrat kroppen ved å drikke rikelig med vann. Dehydrering kan forårsake tørr munn. Øke vanninntaket i løpet av vinteren for å holde leppene ser frisk. Du kan også fukte rom for å håndtere vinteren tørrhet.
 5. 5
  Utelukke allergi mot leppestift fargestoffer.
 6. 6
  Hvis på tross av vanninntaket leppene synes dehydrert, gjelder kul våt klut til hydrat leppene. Også prøve å forsegle i fuktighet med en leppepomade. Påfør leppepomade hver time eller to for å behandle tørre lepper og å holde dem friske. Bruk balsam med solfaktor på minst 16 for å redde dine lepper mot solskader.
 7. 7
  Ikke slikke leppene, vil det føre til mer chapping. Slikker leppene ikke fukte dem ikke.
 8. 8
  Leppe lickers pleier også å være leppe biters og plukkere. Bitende lepper fjerner sin beskyttende dekke som fører til ytterligere tørking. Tips en venn til å stoppe deg hver gang du plukker leppene.
 9. 9
  Bruk en myk tannbørste til mykt buff leppene for å fjerne deponering av døde celler som vil føre til mer tørke og flassing.
 10. 10
  Kremet leppestift kan opptre som balsamer og hindre at leppene chapping. Unngå å bruke leppestifter som kan tørke ut leppene.
 11. 11
  Vanlig vaselin gjør underverker. Det forhindrer sol blemmer i tillegg hvis den anvendes før du begir deg inn i solen.

Tips

 • Sprukne lepper kan være et problem. For å hindre at det prøver å sette leppepomade eller Chapstick før du går til sengs.
 • Når du våkner opp neste morgen leppene dine vil være glatt og myk. Også i morgen gjelder lip balm og legge et lag med lipgloss. (Unngå smakstilsatt lipgloss eller Chapstick for den saks skyld, vil det ikke hjelpe deg å stoppe slikker leppene.)
 • Prøv eos henhold vaselin før du går til sengs. Den eos lipbalm vil hydrat, og vaselin vil holde på fuktigheten og hjelpe fuktighetskrem også.
 • Du kan også bruke solkrem og sette dem på deg lepper hvis du ønsker det.