Wkano

Hvordan lage en venn føler seg bedre etter et dødsfall

Ingen kan ta bort smerten eller tristhet av en venn som har lidd døden av en venn eller et familiemedlem. Sorg er en intens og kraftig følelse, forårsaker ubehag for de etterlatte og deres venner. Du kan føles vanskelig eller bekymre deg for at du ikke vet hva jeg skal si til din etterlatte venn. Men du kan hjelpe din venn gjennom sorgprosessen med medfølelse, forståelse og godhet.

Trinn

Hvordan lage en venn føler seg bedre etter et dødsfall. Forsikre venn at det er akseptabelt for dem å føle sinne, skyldfølelse, frykt, depresjon og anger.
Hvordan lage en venn føler seg bedre etter et dødsfall. Forsikre venn at det er akseptabelt for dem å føle sinne, skyldfølelse, frykt, depresjon og anger.

Vær oppmerksom på sorgprosessen

 1. 1
  Ha tålmodighet. Det finnes ingen riktig eller gal måte å sørge, og det kan ta måneder eller år for en venn til å behandle sin sorg.
 2. 2
  Forsikre venn at det er akseptabelt for dem å føle sinne, skyldfølelse, frykt, depresjon og anger. Sorgprosessen kan være en berg og dalbane av følelser-en dag vennen din kanskje ikke har viljestyrke til å komme ut av sengen, og neste dag, kan de bli roping, skriking eller ler.
 3. 3
  Nå ut til sørgende venn. Noen ganger, etterlatte enkeltpersoner føler isolert og alene. Du trenger ikke å ha alle svarene. Faktisk vil noen ganger bare lytter eller gir en klem støtte en sørgende venn.

Hva skal man si til en venn som er i sorg

 1. 1
  Kvitter dødsfallet. Du kan hjelpe en sørgende venn ved å ikke være redd for å bruke ordet død. Prøver å myke opp situasjonen ved å si noe sånt som "Jeg hørte du mistet din mann", kan gjøre dem sinte. Deres mann er ikke tapt. Han er død.
 2. 2
  La din venn vet at du bryr deg. Vær åpen og ærlig når du kommuniserer med en sørgende venn. "Sorry" er et godt ord i denne situasjonen.
 3. 3
  Tilby din hjelp. Det er OK å fortelle din sørgende venn som du ikke vet hva du skal gjøre, men ønsker å bidra på noen måte. De kan be deg om å hjelpe dem å sortere gjennom bilder, gå innkjøp av mat, eller hjelpe dem å klippe plenen.

Hjelp en sørgende venn

 1. 1
  Ta ledelsen og tilby å hjelpe en sørgende venn, eller bare møt opp klar til å jobbe.
  • Levere mat til din etterlatte venn. Ofte, den nylig etterlatte glemmer å spise, og bringe dem til en favoritt snack eller et måltid fra en restaurant de liker vil sikre at de får tilstrekkelig næring.
  • Hjelp med gravferden. Hvis vennen din aldri har opplevd døden, vil de ikke vet hvordan de skal forberede seg til en begravelse. Du kan hjelpe en sørgende venn ved å tilby å skrive nekrologen, hjelpe dem å finne en kirke eller hall for minnesmerket, og hjelpe dem med å finne noen til å uttale seg på tjenesten.
  • Rengjør sørgende venns hus. De kan være i en tilstand av sjokk og kan ikke være i stand til å gjøre sine vanlige husarbeid. Ofte vil familie og venner fra ut av byen kommer til å bo hos dem i begravelsen, og rengjøring av huset for dem vil være fordelaktig.
 2. 2
  Fortsette å gi støtte etter begravelsen. Sorg tar tid, og du kan hjelpe en sørgende venn ved å holde kontakten med dem etter minnestunden. Ring dem på telefonen, ta dem ut til lunsj, og snakke om den personen som døde.
 3. 3
  Hold et øye for tegn på alvorlig depresjon. Det er normalt for en sørgende venn til å føle seg deprimert, men hvis de ikke kan komme til skolen eller arbeid, har problematisk å sove, kan ikke spise eller spise hele tiden, kan de trenge ekstra hjelp.
  • Den sørgende prosessen varierer fra person til person. Hvis sørgende venn ikke synes å bli stadig bedre med tiden eller snakker om selvmord, må du kanskje å gripe inn.
  • Tilby å ta din venn til en sorg gruppe eller snakke med dem om å planlegge en avtale med fastlegen hvis de fokuserer bare på døden, har hallusinasjoner, eller ikke kan utføre sine vanlige daglige rutiner.

Tips

 • Aldri fortell en sørgende venn til å skynde seg og komme over det. Dette vil gjøre dem føler at de bør være over sorgen, eller gjøre dem sinte. Sorg har sin egen tidslinje.
 • Ikke fortell en sørgende person du vet hvordan de føler med mindre du har opplevd en lignende situasjon.
 • Ikke si den personen som døde er på et bedre sted. Din sørgende venn kan ikke tro dette, og tror kanskje det beste stedet den avdøde kunne være ville være i live.