Wkano

Hvordan leve med en college romkamerat som er totalt motsatte

Er du leve med totalt motsatte? Det er utrolig hvor forskjellig to personer som deler samme (liten) rom kan være. Selv de minste ting kan kjøre oss gal etter en stund!

Uansett hva dine forskjeller (og det er bundet til å være noen), her er hva du kan gjøre for å komme sammen.

Trinn

Hvordan leve med en college romkamerat som er totalt motsatte. Fokus på atferd, ikke personlighet.
Hvordan leve med en college romkamerat som er totalt motsatte. Fokus på atferd, ikke personlighet.
 1. 1
  Snakke. Ikke vær redd for å si din mening. Hvis noe er plage deg, ta det opp i en ikke-defensiv måte. Ikke anta at romkameraten din kan lese tankene dine. Ingenting kan endres med mindre du erkjenne det. Det er mulig at din samboer kanskje ikke engang er klar over problemet.
 2. 2
  Fokus på atferd, ikke personlighet. Det er ikke rimelig å be folk om å endre hvem de er, men du kan be dem om å tone ned hvordan de uttrykker seg, spesielt når det er invadere din torv. Så, du kan ikke kritisere noen for å være "oppkvikket", men du kan spørre noen om ikke å snakke så mye mens du studerer.
 3. 3
  Opphold fleksibel. Det er ikke din jobb å fikse noen andre, og det bidrar til å innse at ingen er perfekte. Være villig til å se på din egen oppførsel. Tenk over hva du kan gjøre annerledes for å hjelpe situasjonen i stedet for å bare skylde romkameraten din.
 4. 4
  Start med en lite irritasjonsmoment. Hva kan du absolutt ikke forholde seg til? Hva vil du finne ekstremt irriterende, men kunne leve med hvis du måtte? Det er sannsynligvis tonnevis av ting romkameraten din ikke får det på nervene. Men dreper ingenting et forhold raskere enn liste dusinvis av grunner til at du ikke liker en person. I stedet, både av dere trenger å liste din nummer én irritasjonsmoment og fokusere din energi på å løse det først.
 5. 5
  Tenk positive. Før du bestemmer deg for at livet ville bli bedre med en samboer akkurat som deg, tenk på hva du kan oppnå ved å leve med motsatt din. Vi er ofte tiltrukket av mennesker som er annerledes enn oss fordi de representerer egenskaper vi ønsker vi hadde. Hvis du er sjenert, kanskje være rundt en mer utadvendt person vil tvinge deg ut av skallet ditt. Når en person styrke gjør opp for den andres svakhet, være motsetninger er en fordel.
 6. 6
  Kjenn residence hall politikk. Sørg for å forstå residence hall retningslinjer vedrørende romkamerat konflikter og endringer. Noen høyskoler krever at du går gjennom trinnene for mekling før du ber om en romkamerat endring, og andre har trent studenter som vil hjelpe deg gjennom prosessen.
 7. 7
  Akseptere dem for hvem de er. Hvis du er totalt motsetninger, kan det være vanskelig å forstå hvor de kommer fra i mange situasjoner. Hvis du godtar ting om deres personlighet, interesser, smak, etc. du er mye mindre sannsynlig å komme i konflikt.

Tips

 • Resident / Nyheter Assistenter kan være nyttige meklere hvis romkamerater ikke kan løse sine forskjeller, men ikke forvent dem å magisk fikse ting. De trenger begge parter til å arbeide sammen for å komme til en elskverdig løsning.
 • Finn et sted som er ditt sted. Dette kan være i sovesal eller et annet sted på campus. Finn et sted der du kan være alene og som føles som din egen private plass. Trapperom kan være bra for dette. Toppen av trapperom kan ikke føre til gulv, så det er lett å ta litt alene tid. Finn et stille hjørne i enden av gangen eller på vaskerommet eller en tom stue. Det er viktig å vite at du har en plass du kan flykte til for litt hvis ting kommer til å være for mye med din romkamerat.
 • Nyttige bøker å lese er
  • En romkamerat overlevelse guide og
  • Min romkamerat er Driving Me Crazy! Løs konflikter, sette grenser, og Overlev College Roommate From Hell (Adams Media).
 • Sette opp en samboer kontrakt i begynnelsen av året som løser ulike problemer som kan komme opp som deling klær, når musikken kan spilles, kan overnattingsgjester blant annet være nyttig i settling tvister.