Wkano

Hvordan man skal håndtere en stolt person

Etter å ha mistet sin Darlin 'til sin stolthet, croons countrysangeren Hylo Brown: "Foolish stolthet, vil jeg aldri tilgi deg i dette livet." Vi har alle kommet over den personen som nekter å vise svakhet, gi etter for et argument, eller akseptere en hjelpende hånd. Hvordan kan du danne en meningsfull og funksjonell sammenheng med en stolt person?

Trinn

Hvordan man skal håndtere en stolt person. Motstå å ta dette problemet personlig.
Hvordan man skal håndtere en stolt person. Motstå å ta dette problemet personlig.
 1. 1
  Være ikke-invasiv. Stolt folk kan ofte være irritable eller rett og slett aggressiv. Dette er barrierer satt opp for å skjerme seg mot sårbarhet. Gjenkjenne dette personlighetstrekk og motstå nysgjerrige for rettferdiggjøring av denne personens atferd, da dette bare vil virke mot sin hensikt. Hvis personen har allerede vist seg å være ikke svarer til konstruktiv dialog, noen ganger er det best å akseptere hans eller hennes vegring for tiden.
 2. 2
  Kom bærende tilbud. Litt sukker aldri skadet noen! Neste gang du ser denne personen, kan det være lurt å ta med noe som letter stemningen og gleder - kanskje en kopp kaffe, en sitron og kandisert ingefær muffins, eller en morsom historie som kan bli verdsatt. En gest av generøsitet, selv om ikke nødvendigvis berettiget, kunne hjelpe snu ting rundt. Av og til kan den personen ikke be om hjelp, men vil ta imot hjelp (eller tilbud) når gitt uten å spørre.
 3. 3
  Være intuitive. Selv om det er best å ikke snuse, kan du fortsatt observere og tyde slike negative atferd for å identifisere sine "triggere". Komme til et punkt der du kan intuitivt gjenkjenne når spenningen kan oppstå og deretter finne en rask måte uskadeliggjøre den. Disse artiklene kan hjelpe med å omdirigere:
  • Hvordan å uskadeliggjøre et argument
  • Hvordan unngå ubehagelige samtaler om religion
  • Hvordan takle en nedlatende i lov
 4. 4
  Motstå å ta dette problemet personlig. Du er ikke årsaken. Se hvordan å slutte å ta ting personlig.
 5. 5
  Fokus på felles grunn du og den andre personen aksje. Kanskje dette er en felles arbeidsoppgave, en felles forståelse for et TV-show eller musikalske artist, eller en forkjærlighet for. Hvis poenget med kontakten er en felles oppgave, finne en måte å gå videre fra et punkt av stridigheter og omdirigere energi til oppgaven. Hvis du er i en sosial eller familiær sammenheng med denne personen, finne måter å dyrke disse fellestrekk. Gå fluefiske, eller gi et abonnement på en fluefiske magasin som en gave.
 6. 6
  Kjenn dine egne grenser. Dette er et populært uttrykk som brukes i yoga, og det kan tjene deg godt i forholdet med en stolt person. I tillegg til å forstå den annen oppførsel, er det viktig å erkjenne hvor mye kan ta fra en bestemt side av dennes personlighet. Hvis noen er for aggressiv, for eksempel, høflig finne en vei ut. Kanskje du har et presserende frist på et annet prosjekt eller en forpliktelse til noen andre å flytte en sofa, plukke opp dagligvarer, etc. Beskytt deg selv ved å sette opp grenser.
 7. 7
  Gjenkjenne territorialism og konfronterende oppførsel. En annen persons stahet trenger ikke føre til at du handle i like måte. Innrømme et poeng for å gå videre. Hvis poenget ditt er bedre av de to, vil dette til slutt bli klart en eller annen måte, selv om på et senere tidspunkt.
 8. 8
  Være klar, logisk, ikke-dømmende, og ufølsom i din kommunikasjon. Enige om å være uenige. Se Hvordan få kontroll over dine følelser.
 9. 9
  Stol på din egen følelse av prestasjon eller god vilje. Overvinne skuffelse hvis din stolt person er i stand til å gjenkjenne din innsats eller uttrykke takknemlighet for hjelpen. Denne personen er trolig takknemlig, han / hun er bare ikke i stand til å uttrykke det på en måte at du forventer eller forstår.
 10. 10
  Forstå at alle forhold du har med en bestemt person er en unik en som krever ulike roller og strategier. Opprettholde gode relasjoner med mennesker, enten de er stolte eller ikke, krever refleksjon, fleksibilitet og sjenerøsitet. Hvis man holder dette i tankene, vil det være mulig å forholde seg godt til de fleste mennesker, selv de som er spesielt vanskelig.
 11. 11
  Be om deres hjelp. Stolte mennesker liker å ta kontroll og opprettholde sin selvstendighet. Uansett situasjon, be om denne personens mening. Engasjere hans eller hennes stemme som et tegn på respekt. Alle svarer godt til det!