Wkano

Hvordan overleve en rotete romkamerat

Har du et skittent rom kompis eller muligens mer enn én? Er du redd for å bli kastet ut på grunn av hvor skitne de er? Prøv å følge disse trinnene.

Trinn

Hvordan overleve en rotete romkamerat. Innse at de fleste definitivt hatt en annen oppvekst enn deg og at de kanskje ikke engang vet at det plager deg hvor rotete de er.
Hvordan overleve en rotete romkamerat. Innse at de fleste definitivt hatt en annen oppvekst enn deg og at de kanskje ikke engang vet at det plager deg hvor rotete de er.
 1. 1
  Innse at de fleste definitivt hatt en annen oppvekst enn deg og at de kanskje ikke engang vet at det plager deg hvor rotete de er.
 2. 2
  Bestem om du ønsker å ta opp situasjonen eller bare vente ut tiden din til du kan flytte ut.
 3. 3
  Hvis det tidligere, prøv å få dem til å se draw-backs til rotet. Spør dem om de liker bugs i leiligheten, se hvordan de føler over mangelen på ren oppvask fordi de er alle skitne og stinkende, og påpeke hvor skjemmende fellesarealene du deler er. Gjør dette bare hvis du er sikker på at din samboer ikke gjenkjenner problemet. Ellers vil de bare føler seg kritisert, og kan faktisk få skitnere i gjengjeldelse.
 4. 4
  Ofte en effektiv metode er å peke på at selv om du ikke vil at de skal føle at det er mer hjemme enn deres, dere begge har rett til en komfortabel stue. Rotete, skitne og uhygieniske fungerer ikke for alle, men en (rimelig) mengden av renslighet fungerer for alle involverte.
 5. 5
  Erkjenne at de kanskje ønsker huset rent (nesten) like mye som du gjør, men det er bare ikke så naturlig for dem å rense som det er for deg. Prøv å regne ut et system som fungerer for dere begge, og prøve å gjøre det et team prosjektet så mye som mulig, ikke mot dem.
 6. 6
  Likevel kan ting bli litt oppvarmet mellom dere to. Dette kan være uunngåelig, prøv å holde ting konstruktiv, og unngå regelrett krangling. Hvis din samboer ikke skjønner hva som vil skje hvis de ikke begynner å plukke opp sin del av avtalen, så de aldri vil være i stand til å fikse det og bli bedre.
 7. 7
  Nå kommer prosessen med splitting ting som må gjøres rundt stedet i to, og tildele hver av dere jobber. Uten fast og bestemt jobb, så noen folk ikke vil innse at de skulle gjøre noe.
 8. 8
  Hvis du bare ønsker å vente, så du må kanskje justere din holdning til situasjonen og bare holde dine egne områder av stedet rent heller enn å prøve å endre din romkamerat også. Hvis det virker uutholdelig, bør du vurdere å flytte ut.
 9. 9
  Hvis du ikke kan få hjelp rengjøring av badet prøve å la vask, toalett og badekar fullt av rengjøringsmiddel. Etter flere ganger kan de få hint, spesielt sette den direkte på sin rot som tannkrem eller andre uønsket søl.

Hvis du ikke kan få dem til å kaste inn for en slik produkter kull benkeplater med kvitteringer.

Tips

 • Hvis du er syk og lei av å rydde opp sine ting, men ønsker ikke å se på det, kjøpe en boks for å holde under vasken. Så bare putte alle sine skitne retter etc. i den boksen. Det løser ikke problemet på lang sikt, men det er en flott kort sikt løse hvis du har en travel dag, og har ikke tid til å rydde for to. Sørg for at du la dem vite på forhånd hvis du skal gjøre dette, og sjekke at det er OK med dem.
 • Hvis du bor i wardened overnatting eller hvis utleier er ofte på vakt, vurdere å fortelle dem om din samboer nekter å rengjøre. Det er ofte en del av kontrakten som leietakere må holde boligen ryddig. Dette er imidlertid en siste utvei, og du bør prøve å finne ut av ting med romkameraten din først.
 • Unngå griner - det irriterer dem like mye for å bli kritisert for å være skittent som det irriterer deg å ha ting skitne.
 • Skille mellom skitt og rot. Skitne retter igjen for månedene er uhygienisk, men bøker og papirer spredt over pulten er bare rotete. Noen mennesker kan ikke fungere eller arbeider i en ikke-rotete plass.
 • Tenk å ha en gang hver uke når du spiser sammen til middag, og deretter vaske huset. En avslappende måltid styrker sammen den gode vilje mellom deg og fungerer også som et signal til romkameraten din at det er på tide å rydde nå.

Advarsler

 • Når den roterende tallerken i mikrobølgeovnen blir brukt som en parabol, har du et problem.
 • Det er best ikke å skjule folks ting i et forsøk på å gjøre dem ryddig. Det vanligvis bare resulterer i heftige diskusjoner og ikke mye å få gjort. Av denne grunn er det best at du bare begynne å gjøre dette hvis alt annet har feilet.
 • Rydder opp andres rotete skrivebord sjelden fungerer. Vanligvis er det et system på plass allerede, og flytte ting rundt resulterer vanligvis i elementer bli tapt.