Wkano

Hvordan umiddelbart bli kvitt en kvise (bomullsdott dukker metode)

Fikk en skavank? Ikke fortvil! Dette how-to vil lære deg en enkel, men effektiv, måte å rydde opp en zit. Det fungerer for nesten alle! Les mer nedenfor for noen tips om hvordan å slå, behandle og unngå akne i første omgang.

Trinn

Hvordan umiddelbart bli kvitt en kvise (bomullsdott dukker metode). Renser ansiktet av all overflødig olje og talg med en god ansiktsvask.
Hvordan umiddelbart bli kvitt en kvise (bomullsdott dukker metode). Renser ansiktet av all overflødig olje og talg med en god ansiktsvask.
 1. 1
  Renser ansiktet av all overflødig olje og talg med en god ansiktsvask. Sett en liten mengde av ansiktsvask på hånden din og vaske inn i huden med vann. Skyll av og tørk med et håndkle.
 2. 2
  Fukt en bomullsdott, ball av toalettpapir, eller en vask klut med lunkent eller varmt vann.
 3. 3
  Trykk på området hvert 15. sekund for å øke intensiteten skyve kvise ned. Pass på at du gjør det ved hjelp av fortrinnsvis en produkt som består av benzoyl peroxide brukt til området.
 4. 4
  Når bomullsdott begynner å tørke, få en annen og gjenta trinn 1.
 5. 5
  Gjenta trinn 2-3 ganger i 10-20 minutter.
 6. 6
  Slutte å bruke varmt vann og gå til speilet og pop kvise. Prøv å simulere dukker kvise på en måte slik at du ikke presser ned. Skyve opp hindrer smitte sprer seg videre.
  • Merk: Bare pop kvise hvis du ser en Whitehead eller blackhead utvikle etter at du har trykket ned på den med varmt bomullsdott.
  • Merk: Ikke legg så mye press på huden eller kvise som du får blod. Du ønsker noen pus å komme ut av pore, men ikke blod.
 7. 7
  Ta av evt. lite lag av zit hud som er løsrevet fra resten av den. Gjør dette nøye og ikke gjøre noe mer enn det!
 8. 8
  Straks søke benzaclin, Clearasil, eller en kombinasjon av klindamycin og benzoyl peroxide til området. Gjør dette forsiktig, kanskje med en Q-Tip, mens knapt berøre huden din. Gni den inn for en stund.
 9. 9
  La det tørke i fem minutter, og du vil føle huden stram. Gå til speilet, og din zit skal være borte. Denne prosessen tar bare 25 minutter. Her er hva som skjedde, den benzoyl peroxide tørket pus inne i kvise og spyles rødhet ut mens klindamycin forhindret infeksjon av kvise å gå dypere inn i huden din (en risiko for popping kvise).
 10. 10
  Nå holder litt is (innpakket i en klut) til ansiktet ditt til å roe ned alt. Dette vil roe ansiktet. Hvis du fortsatt har noen rødhet igjen fra når du poppet din kvise, vil dette ta det bort. Lykke til!

Generelle råd for behandling av akne

 1. 1
  Prøv å unngå dukker kvisene dine. Det vil komme en tid, selvfølgelig, når du føler at du trenger å pop en kvise, men det bør være unntaket fra regelen. Hvorfor er spratt pimples ikke så bra for huden din? Spratt en kvise vil faktisk skade huden rundt, innføre gunk og bakterier fra hendene, og føre til enda mer betennelse og rødhet. Hvis du kan, motstå dukker kviser!
 2. 2
  Vask ansiktet konsekvent, morgen og kveld. Vask ansiktet en gang om morgenen og en gang om natten, før du går til sengs. Pass på å fjerne makeup du kan ha på ansiktet ditt før du går i dvale.
  • Vask ansiktet forsiktig. Du trenger ikke å skrubbe rasende, som om du prøver å fjerne en flekk fra gulvteppet. Mildere er bedre.
  • Alltid fukte etter hver vask. Vaske ansiktet strimler olje fra huden din, som er både gode og dårlige. Bra fordi at olje er det som blir smittet og forårsaker akne, dårlig fordi huden er et organ, og som alle andre organer i kroppen din, trenger fuktighet.
 3. 3
  Eksfoliere huden hver så ofte. Mange synes at peeling huden en gang i uken er en god måte å forebygge kviser skjer. Peeling innebærer å fjerne det øverste lag av huden (epidermis), slik at det ikke kan tette porene, som akne. Prøv ikke å eksfoliere mer enn to ganger i uken. Det er for mye av en god ting.
 4. 4
  Ikke vær redd for å bruke over skranke aktuelle legemidler. Mange over disk (dette betyr at du kan kjøpe den på din vennlige, lokale apotek) acne medisiner gjør hjelpe klare opp acne, selv om de ikke bidra til å hindre det. Hvis du har et lite utbrudd av akne på ansiktet ditt at du ikke ønsker å pop, bruke noen salisylsyre, benzoyl peroxide, eller tea tree olje direkte på huden om natten.
 5. 5
  Reduser mengden stress i livet ditt. Studier har vist at stress har en negativ innvirkning på huden din, spesielt gjør acne verre. Ganske mye, når kroppen din er stresset, cellene som regulerer talgproduksjonen slutte å fungere. Sebum er ting som bidrar til akne.
 6. 6
  Gjøre regelmessig mosjon. Regelmessig mosjon er nyttig både i hopp starter immunforsvaret ditt og kutte ned på stress. Prøv å gjøre minst 30 minutter med enkle øvelser (for eksempel walking) om dagen, og bland i tre timer lange økter med intens kardio i løpet av uken.
 7. 7
  Få nok søvn. Studier har vist at det er en sammenheng mellom søvn og stress: Jo mindre søvn du får, jo mer sannsynlig er det å være stresset, og vi har allerede lært hvor ille stress er for akne. Hvis du fremdeles er under 18 år, skyte for å få mellom ni og ti timer med søvn hver natt.
 8. 8
  Vask håret regelmessig og ikke bruke tonnevis av produktet. Gele, mousse, hårspray - alle disse kan forårsake kviser. Vær forsiktig med hva du putter i håret ditt, og hvor ofte du gjør det.
  • Vask håret om annenhver dag. Ikke gå en uke uten å vaske håret. Selv skjønnhetseksperter kan si det er bra for håret ditt, kan oppbygging av olje på hodebunnen din forårsake kviser rundt hårfestet ditt.
 9. 9
  Pass på hva du spiser. Forskere har begynt å tro at kosthold spiller en rolle i hvor mye kviser du har. Spis en balansert diett av hele korn, frukt og grønnsaker, magre proteiner, fiber og sunne omega-3 fettsyrer. Hold deg unna høy glykemisk dietter som innebærer mye raffinert sukker, enkle karbohydrater, og mettet fett.
  • Ikke drikk så mye melk, hvis mulig. Studier har funnet at personer som drikker mer melk lider mer kviser enn folk som ikke drikker så mye. Forskere tror at hormonet-laden meieri produserer mer sebum, forårsaker akne og gjøre det verre.
 10. 10
  Ta muntlige akne medikamenter. Disse har blitt vist å redusere eller eliminere akne i en rekke forskjellige måter. Snakk med din lege eller hudlege om hvilke medisiner kan være mest effektive for deg.
  • For kvinner er p-piller som prevensjon noen ganger brukt til å behandle akne. Prevensjon regulerer hormoner som produseres av kroppen, kutte ned på kviser.
  • Andre antibiotika angripe bakterier som forårsaker akne. De kan hjelpe til å redusere antallet av kviser, så vel som i bekjempelse av inflammasjon. Pasienter blir vanligvis gitt en høyere dosering tidligere på før de blir beveget til en lavere dosering.
  • For alvorlige tilfeller, er isotretinoin, eller Accutane, tilgjengelig gjennom en resept. Isotretinoin er en vitamin-A derivat som krymper kjertler som produserer talg. Den leveres med ulike risikoer og bivirkninger, som du bør fullt ut forstå før du tar fatt på et kurs i behandling.

Tips

 • Bruk veldig varmt vann, vanligvis den hotteste vasken vil gå i løpet av 10-15 sekunder er bra.
 • For å unngå å sløse med papir eller bomull, bruk en vaskeklut.
 • Det er en god idé å vanne logge kvise i lang tid.
 • Disse trinnene bør ikke brukes på under-huden kviser. Oppsøke websiden spesifikke for de som trenger hjelp.
 • Påfør tea tree olje én time etter at zit er borte for å berolige huden. Pass på å grundig vaske hendene før du gjør det.

Advarsler

 • Vask hendene før du begynner!
 • Ikke klem til det blør!
 • Kontroller at du har benzaclin, Clearasil, Neutrogena, eller benzoyl peroxide tilgjengelig før du gjør inngrepet ellers kviser vil bare tilbake, og du vil sannsynligvis presse infeksjonen dypere!
 • Ikke trykk zits med for mye makt! Kanskje du er deprimert på grunn av dine kviser, men hvis du trykker på dem ut for hardt og uten trinn 1-4, kan huden din bli verre.

Ting du trenger

 • Liten ball av toalettpapir / bomull ball.
 • Varmt vann.
 • Benzaclin / Duac Aktuelt Gel eller annen blanding av benzoyl peroxide og klindamycin.