Wkano

Hvordan være en god venn

Tar tid å pleie et vennskap er verdt hvert øyeblikk. Ettersom årene går, vil noen mennesker bli ved din side, men mange vil ikke, og du vil innse at hver vennskap du holder er uvurderlig. Selvfølgelig, å ha en god venn, må du være ett, og det tar mye krefter og omsorg. Les denne artikkelen for å lære hvordan å etablere et tillitsfullt vennskap, være der for vennen din i vanskelige tider, og utdype et vennskap å gjøre det siste.

Trinn

Hvordan være en god venn. Ikke monopolisere samtaler.
Hvordan være en god venn. Ikke monopolisere samtaler.

Bygg ditt vennskap på tillit

 1. 1
  Være pålitelig. Det er vanskelig å stole på en person som ikke oppfører seg på en konsistent og troverdig måte. Vi vet alle velmenende, men flassende folk som sier: "OK, jeg vil..." men aldri følge gjennom. Hvis det er deg, vet at du undergraver dine venners tillit, til slutt vil de slutte å tro hva du sier.
  • Bare gjøre løfter du vet du kan holde. Hvis du sier at du vil henge med en venn og en legitim konflikt oppstår, forklare situasjonen og stoler på at vennskapet er sterk nok for ingen er så vel som de yeses.
  • Hvis du vet at du var på feil for en forspilt mulighet, eie opp. Ikke vent til 15 minutter etter at du skulle komme til å ringe og si: "Noe kom opp." En enkel forklaring og unnskyldning går en lang vei. Din venn vil mest sannsynlig sette pris på din anerkjennelse av hans eller hennes følelser.
 2. 2
  Være ekte. kontakt med personer du verdsetter på et dypt nivå hvis du ønsker å ha bærekraftige, langsiktige vennskap. Investere i mennesker du kan være deg selv rundt. Hvis din oppførsel mangler oppriktighet, vennskap vil ikke vare.
  • Gode ​​vennskap oppstår ikke fra håper noen annens popularitet eller nettverk vil smitte over på deg. Hvis du prøver å være venner med en person bare for å bli akseptert i en viss klikken, det er ikke vennskap - det er opportunisme - og til slutt den grunne natur engasjement vil avsløre seg selv.
  • Du har et ansvar for å hjelpe vennen din være seg selv, også. Vær åpen for forskjeller i oppfatning og stil - det er det som gjør vennskap interessant.
 3. 3
  Vær lojal. Hvis vennen din forteller deg noe i fortrolighet, hold ikke snakke om det med noen andre, akkurat som du forventer din venn til å gjøre for deg.
  • Ikke diskutere din venn bak hans eller hennes rygg, og ikke spre rykter om betroelser de har formidlet til deg. Aldri si noe om din venn som du ikke ville være villig til å gjenta til ansiktet.
  • Ikke la andre si stygge ting om din venn, heller. Inntil du har hatt en sjanse til å høre din venns side av historien, behandle kommentarer som ikke er støttende som rykter og rykter. Hvis noen sier noe som sjokkerer deg, og ser ikke ut som en ting din venn vil gjøre eller si, deretter svare med noe sånt som "Jeg kjenner ham / henne, og som bare ikke høres riktig ut. La meg snakke med ham / henne, finne ut hans / hennes perspektiv på dette. Inntil da, vil jeg sette pris på om du ikke spredde seg at rundt. "
 4. 4
  Ha respekt. Gode ​​venner viser respekt for hverandre ved å være åpent og gjensidig støttende. Hvis vennen din har visse verdier og overbevisninger som ikke tråd med din egen, respektere hans eller hennes valg og være åpen for å høre mer om dem.
  • Noen ganger din venn vil si ting som du finner kjedelig, ubehagelig eller irriterende, men hvis du har respekt for din venn, vil du gi din venn plassen til å snakke, og å gjøre det uten dom.
  • I tider når du ikke ser øye til øye med din venn, er uenig med respekt og være villig til å se ting annerledes.

Gi så mye som du tar

 1. 1
  Aksje. Å være er en viktig del av å være en god venn. Imøtekomme dine venners ønsker når du kan, forutsatt at dette gjøres på en balansert måte. Gjengjelde hans eller hennes handlinger av godhet med omsorg gjerninger av dine egne, og vennskapet vil bli styrket.
 2. 2
  Ikke monopolisere samtaler. Det høres enkelt ut, men sørg for at du lytter så mye som du snakker om deg selv. Hvis du monopolisere hver samtale med dine følelser, din venn ikke får noe ut av forholdet. Lytte åpner mellomrom mellom dere to og forsikrer din venn som du bryr deg.
 3. 3
  Se opp for vennen din. Hvis du føler at din venn er å få inn noen form for problemer over hvor de har liten kontroll, som å ta narkotika, å være promiskuøs eller får også drukket på en fest, hjelpe ham eller henne komme bort fra situasjonen. Ikke anta at din venn kan håndtere den alene, dette kan være svært tid at stemmen din sunn fornuft er nødvendig for å vekke dem fra deres fuge.
 4. 4
  Tonehøyden i for din venn i krisetider. Hvis vennen din har å gå til sykehuset, besøk. Hvis hans hund løper bort, hjelp til å finne den. Hvis hun trenger noen til å plukke ham / henne opp, være der. Ta notater for din venn i skolen når han eller hun er fraværende. Sende kort og omsorg pakker når du bor langt fra hverandre. Hvis det er et dødsfall i hans / hennes familie, delta i begravelsen.
  • Del av å være der for vennen din i en krise er å gi emosjonell støtte, også. Care om vennen din nok til å hjelpe ham eller henne åpne opp og la tårene roll. Utlevere ham eller henne en vev og lytte åpenlyst. Du trenger ikke å si noe om ingenting synes rett, bare holde deg rolig og betryggende.
  • Hvis vennen din går gjennom en krise, ikke si: "Alt kommer til å ordne seg" hvis den ikke kommer til å bli. Det er vanskelig ikke å si at noen ganger, men falsk trygghet kan ofte være verre enn ingen. I stedet la vennen din vite at du er der for ham eller henne. Hold deg ærlig, men upbeat og positive.
  • Hvis vennen din begynner å snakke om, fortelle noen om det. Denne regelen overstyrer "respekt privacy" skritt, fordi selv om vennen din ber deg om ikke å fortelle det til noen, bør du gjøre det likevel. Foreslå en hjelpelinje eller faglig til din venn. Snakk med dine og dine venners foreldre eller ektefelle (med mindre de er de forårsaker problemer) før involverer noen andre.
 5. 5
  Gi gjennomtenkte råd, men ikke insistere på at vennen din gjøre som du sier. Ikke dømme din venn, rett og slett råde ham eller henne når han eller hun kommer ut.
  • Unngå å gi unsought for råd. Tillate lufting der det trengs, og være villig til å gi råd om det er klart at det er søkt. Spør alltid før forutsatt at du kan gi råd.
  • I noen tilfeller kan en venn bruke litt tøff kjærlighet for å holde ham eller henne ut av en farlig situasjon. Bruke skjønn her, du ønsker ikke å forelese eller overvelde din venn. Fortell ham eller henne hvordan du oppfatter situasjonen ved hjelp av faktiske opplysninger, og foreslå hva du kan gjøre under de samme forhold. Ikke bli fornærmet av din venn å lytte til dine råd og deretter bestemme seg for å ignorere det.
 6. 6
  Skritt tilbake og gi vennen din plass. Forstå hvis din venn ønsker å være alene eller å henge med andre mennesker. La det skje. Det er ingen grunn til å bli klengete eller trengende. Vennskap krever ikke at du alltid må kobles sammen. Slik at en annen tid til å henge med andre venner gir deg sårt tiltrengte pusterom, og lar deg komme sammen frisk og verdsette hverandre enda mer.
 7. 7
  Ikke misbruk generøsitet eller slites ut din velkommen. Når din venn gjør noe hyggelig for deg, så gjengjelde raskt. Betale tilbake pengene du låner omgående. Gå hjem når det virker som tiden er inne.

Gjør ditt vennskap siste

 1. 1
  Være tilgivende når ting går galt i ditt vennskap. Hate handlingen, ikke person. Hvis vennen din har gjort noe galt, ikke dømme dem for hardt. De fleste ting kan bli snakket gjennom.
 2. 2
  Søke å utdype forholdet. Jo mer du er med hverandre, jo mindre du idealisere hverandre og jo mer du akseptere hverandre for hvem du egentlig er. Dette er hva det å være en virkelig god venn er egentlig om-omsorg dypt for hverandre, vorter og alt.
 3. 3
  Gå utover call of duty. En venn vil vente mens du gjør lekser. En god venn holder seg oppe hele natten å hjelpe. Husk at hvis du er en god venn, folk ønsker å være en god venn for deg.
 4. 4
  Reignite gamle vennskap. Ettersom årene går, folk har en tendens til å vokse fra hverandre. Kanskje du og en venn vil flytte til forskjellige steder og bare se hverandre hver gang en stund. Noen ganger år kan det gå uten mye kontakt. Hvis du aldri slutte å bry seg om vennen din, si opp. Han eller hun vil gjerne høre fra deg. Du var venner for en grunn i det siste, og du kan finne den samme bindingen fortsatt knytter dere sammen.

Tips

 • Sørg for at din venn trenger ikke å bruke noe tid på sykehuset alene, noensinne.
 • Hvis du låner noe fra en venn, ta godt vare på den og deretter returnere den uten å bli spurt.
 • Du trenger ikke å bruke mye tid og penger på å være en god venn. De beste gavene er ofte håndlaget og kommer fra hjertet. En telefonsamtale kan bety så mye som et besøk.
 • Ærlig kommunikasjon er et grunnleggende fundament i et vennskap. Hvis du og vennen din ikke kan snakke med hverandre fritt så du er satt opp for en vanskelig og muligens dømt forholdet.
 • Ikke sett altfor mange forventninger og regler. La ditt vennskap å utvikle seg og endre naturlig.
 • En venn som er bare tilgjengelig på skolen eller arbeid er fortsatt en venn. Vær veldig glad for at spesiell type vennskap forbundet med stedet der du dele tid sammen.
 • Fortell din venn hvor mye du setter pris på deres firma eller hvordan de var med deg når du trenger dem. Den vil lyse opp dagen og bekrefter ditt vennskap.
 • Nyte hverandres selskap. Det handler ikke om blødende hjerter og råd til den forlatte - eller i det minste bør det ikke være. Sørg for å ha det gøy sammen og gjøre spontane aktiviteter nå og da. Være en positiv kraft i din venns liv.
 • Erte venner om noe de er stolte av. Jo bedre du kjenner din venn, jo lettere er det å finne de tingene de er sensitive om og bruke teasing å plukke dem opp i stedet for å rive dem ned.
 • Stadig fortelle dem hvor mye du elsker dem og hvor mye de bryr seg om deg. Det vil gjøre dagen.

Advarsler

 • Hvis vennen din er i ferd med å få nye venner, ikke snu sjalu. Ingen liker en sjalu venn. Ha tro på vennskap.
 • Når tilbringe tid med din venn, om å ha et måltid sammen eller bare henge ut, bør dere begge slår mobiltelefoner av. Det er veldig off-putting å ha en samtale stadig avbrutt av en ringetone telefon. Han eller hun kan føle at du ikke betaler oppmerksomhet til dem eller ikke verdsetter din tid sammen.
 • Ingen liker en fornærmende venn, vær forsiktig når du erte dem! Hvis vennen din ber deg om å stoppe, gi akt på forespørsel.
 • Ikke ødelegge din venns liv ved å legge ut pinlige videoer og bilder på Facebook.
 • Hvis vennen din ikke behandler deg godt mens du behandler dem godt, så er det ingen grunn til å bli venner. Ikke bo nære venner med noen som ikke behandler deg godt.
 • Ikke dele dine følelser når du vet at personen ikke kan stole på fordi hun / han kan bruke det mot deg en dag.
 • Ikke forvent øyeblikkelig eller livslangt vennskap; innse at, hvis det skal være noe spesielt, kan det utvikle seg ganske gradvis.

Hjelp å være en god venn