Wkano

Hvordan vite om du er klar til å bære en truse liner

Så din beste venn har på seg dem. Så er fetteren din, klassekamerat, og stort sett alle andre. Hva er truseinnlegg, og skal du ha en? Les videre for mer...

Trinn

Hvordan vite om du er klar til å bære en truse liner. Forstå hva et truseinnlegg (eller "pantiliner") er.
Hvordan vite om du er klar til å bære en truse liner. Forstå hva et truseinnlegg (eller "pantiliner") er.
 1. 1
  Forstå hva et truseinnlegg (eller "pantiliner") er. En truseinnlegget ligner på en pute eller sanitetsbind, men litt lettere, tynnere og ikke brukes til å suge opp for mye av din menstruasjon eller periode blod. Bruk aldri bare en truse liner på en tung dag.
 2. 2
  Bruk dem på den siste dag eller så av mensen når du ikke opplever en tung nok strøm til å rettferdiggjøre en mer betydelig pad.
 3. 3
  Bruk truseinnlegg noen dager etter mensen, eller å samle utflod. Utflod er yellowy hvite ting som du kan få øye på noen av dine nikkers. Det er en smerte å vaske av når det tørker, noe som er grunnen iført en truse liner virkelig hjelper. Dette er vanlig under eggløsningen.
 4. 4
  Hold et stykke eller to i vesken din hendig hvis du har utflod ganske sjelden.
  • Det er også godt å holde en pakke hvis du går gjennom puberteten (utvikle bryst, humørsvingninger, vekst sprute etc) som spotting og uregelmessige perioder kan være hyppig.
  • Truseinnlegg er små nok til å passe inn i en lommebok og kan være et liv saver bør du få en uventet periode. Det vil ikke være så absorbent, men kan gi en viss beskyttelse før du kan få den riktige pad
 5. 5
  Oppdage underverkene av pubertet og menstruasjon. Det kan være spennende å vite at du modning, men du trenger å vite noen fakta. Hvis du ikke har en moden kvinnelig figur i livet ditt du kan spørre en venn eller venns mor. Alle kvinner opplever dette, og de fleste vil være glade for å forklare uten forlegenhet.
 6. 6
  Shoppe rundt etter gode truseinnlegg som passer deg og din kroppsfasong. For tung utslipp, vil du trenge svært absorberende bind. For middels utslipp, vanlige pads, og for lys utflod, kan du bruke en pad for lett flyt eller et truseinnlegg.
  • Noen kvinner trenger en tykkere og lengre bind for natta. Siden kroppsformer forskjellig dine nattlige behov kan variere. Du kan kun trenger en liner for å sove.
  • Noen topp liner merkevarer er Carefree og Kotex. De er rettet mot jenter på din alder, og de har mye informasjon på sine nettsider som kan gi mer informasjon.
  • Noen har en lett duft eller en duft-free for å bekjempe tilhørende lukt. Det er et spørsmål om personlig preferanse, men duft har vært kjent for å noen ganger irratate.
  • Truseinnlegg blir ofte brukt som en backup for tamponger å fange eventuelle lekkasjer og hindre pinlige situasjoner.
 7. 7
  Sørg for å holde de riktige forsyninger hendig. Mange kvinner holde en tilførsel av liners, pads og tamponger tilgjengelig i sine bad eller oppbevaringsskap.
 8. 8
  Hold et lite makeup bag (bruk gratis gave-med-kjøp fra makeup selskaper eller plukke opp en billig, liten pose) i skapet ditt, vesken eller sekken med liners, pads og / eller tamponger i nødstilfeller. Ikke bare vil posen holde alt organisert, bør innholdet frie for smuss og rusk, men du vil ikke risikere forlegenhet du søler ut innholdet, eller har noen som står for nær mens du er ute i vesken.
  • Du vil også ha forsyninger du trenger når du trenger dem.
  • Dette er en god idé hvis du er omtrent på alder når jentene begynner sine perioder, men har ikke ennå. Du ønsker ikke å være uforberedt.

Tips

 • Hvis du er redd eller nervøs, ta din venn, søster eller kanskje moren din med deg. Ikke svette!
 • Prøv og få noe moro-Libra, for eksempel, har fakta trykt på duken klistremerker. Dette vil gjøre deg litt mindre slitne om iført liner.
 • Bare spør moren din om det! Det kan være vanskelig i begynnelsen, men det er virkelig verdt det. Ikke bli bekymret om det, for sin del av oppveksten.
 • Ikke vær redd eller flau for å snakke med en venn eller en jente om det. Det skjedde med alle jentene. De truseinnlegg vil virkelig hjelpe, og når din på utslipp vil det spare ditt undertøy. Også hvis du starter perioden vil det være bra nok til at du kan få en pad.
 • Sjekk ut denne artikkelen, er det veldig nyttig, og har mer fakta.
 • Snakk med en nær venn mor eller noen andre du er komfortabel å snakke om mensen fordi tro meg det er en life saver og spør om du kan få virkelig for din første periode!
 • Lag en liten pose med en pute, muligens en tampong, og et truseinnlegg for skolen hvis du ikke har begynt mensen ennå. Bare sørg for at gutter ikke ser det!

Advarsler

 • ALDRI, ALDRI, skylle en liner eller pad ned i toalettet. Det bør dekomponeres, så setter den i søppeldunken, ut av barnas rekkevidde.