Wkano

Hvordan å si farvel

Avskjeds måter med mennesker (og andre vesener) er en del av den naturlige orden i livet, lærer deg å vokse som menneske og hjelpe deg til å komme til enighet med livet og dets svakheter. Gjennom et lite skifte i perspektiv, kan du åpne opp en ny måte å se separasjon som tar deg utenfor din egen sorg. Innenfor mange en trist farvel er ofte realiteten av flere positive ting, som for eksempel frigjøring, frihet, glede eller til og med nye muligheter.

Trinn

Hvordan å si farvel. Planlegg en passende tid til å snakke før avreise.
Hvordan å si farvel. Planlegg en passende tid til å snakke før avreise.

Del én: å si farvel til venner

 1. 1
  Planlegg en passende tid til å snakke før avreise. Velg en hyggelig anledning - kanskje over middag, rusler ned av din favoritt vannkanten eller tilbringe tid sammen gjør noe dere begge har alltid likt. Husk at dette handler om å lage vakre siste minner for dere begge å holde på.
 2. 2
  Snakk om de gode tidene du har hatt. Tell dine morsomste historier. Grave dypt inn i din fortid: de tingene du har gjort sammen, de ting som skjedde mens du var venner, hvordan du møtte.
 3. 3
  Fortell din venn hvor mye han eller hun betyr for deg. Pleier våre venner til å holde noen av våre mest spesielle forhold, er det de som vi deler våre tanker og følelser og nyte lignende interesser sammen. Våre venner gjør livet mer behagelig.
 4. 4
  Lage planer for å holde kontakten. Prøv å forplikte seg til noe konkret, slik at kommunikasjonen ikke slippe unna. For eksempel kan du forplikte seg til å gjøre ett Skype chat en uke for å fange opp.
 5. 5
  Gjør din farvel personlig. Bo med vennen din så lenge du kan. Før du drar, og når du forlater, gi dem en klem, og si "Det er ikke farvel, det er bare... farvel til vi møtes igjen". Du vil forhåpentligvis se hverandre igjen en dag.

Del to: å si farvel til et familiemedlem

Si farvel til noen som har vært med deg hele livet ditt, oppdro deg, eller har vært snill mot deg, og tar sitt toll. Vi pleier å ha et annet forhold til familien vår enn vi gjør med andre mennesker i våre liv, for de har ikke bare kjent oss hele livet, men er ofte folk rundt som vi virkelig kan være oss selv.

 1. 1
  Bruke så mye tid som du kan med din familiemedlem. Hvis det er en satt dato på når de drar, invitere dem til å gjøre morsomme ting med deg, se på et bilde minnebok, eller bare være sammen. De vil ikke tankene hvis du gråte litt - om noe, vil de vite at du kommer til å savne dem. Det kan også gi dem en mulighet til å slippe sine egne følelser, vel vitende om at det er trygt å gjøre det rundt deg.
  • Hvis de gjør Skype, ordne det slik at du kan chatte med dem når de er borte. Hvis de ikke gjør Skype, sette opp en konto og vise dem hvordan de skal bruke det.
 2. 2
  Vær snill mot deg selv. Følelsen trist og gråt er en naturlig måte å frigjøre og uttrykke dine følelser. Bare en person som virkelig har kommet til enighet med arrangementet og overskredet sine følelser er i stand til å ønske farvel i møte med de sorger i livet. Slippe følelsene dine hjelper deg å komme over dine følelser og det kan hjelpe å vite det er gjort med og nå kan du gå videre.
  • Hvis du føler deg sint, eller om det er bare hvordan du kommer over ting, uttrykke deg konstruktivt. Det vil bidra til å få din vrede ut og den dårlige ting inni deg kan komme ut.
  • De vil alltid være i hukommelsen din, og holde tanken på at de vil trolig være tilbake. Tiden går fortere enn du forventer.

Del tre: å si farvel til en døende person

 1. 1
  Akseptere det, det og. Vite at det er liv, akkurat som alt annet - å bli født, og levende - døden er en del av det, er det en refleksjon av livets natur.
 2. 2
  Bruke så mye tid sammen med din kjære som mulig. Være med ham eller henne, og støtte dem.
  • Hvis det vesenet du sier farvel til er et kjæledyr, gi den et behagelig sted ved siden av deg, og være med det.
 3. 3
  Gjenkjenne og gi avkall på følelser av utilstrekkelighet. Ofte, folk føler de at de har sviktet når de ikke kan lagre eller beholde dem de elsker. Noen ganger kan de føle sinne eller fortvilelse at uansett hva de har prøvd, gjorde det ingen forskjell, og at livet igjen, har tatt ting unna.
 4. 4
  Si farvel når det er tid. Så trist som det er, mange mennesker ikke får til å selv si farvel til en kjær før de passerer. Der det er mulig, være sammen med den avgående person, trøste dem og gi din siste hilsen og beste ønsker.
  • En av de snilleste gaver de levende kan gi til den døende er den velsignelse til å ta neste reise. Være betryggende og fortelle dem at det er greit og bare være der for dem.

Del fire: å si farvel til en medarbeider

 1. 1
  Kjøp et kort. Spør hele personalet signere det med sine beste ønsker. Oppmuntre personalisering.
 2. 2
  Vær åpen og vennlig. Det er viktig å la en avgang medarbeider vet hvor du står. Hvis du ønsker å holde kontakten, la dem vite at de er fri til e-post, kontakter eller bare fange opp. Du vet aldri når en gammel arbeidskollega kan ha noen råd å dele, eller hvor du kan hjelpe dem.
  • Ber om en e-postadresse eller telefonnummer kan være en trøst, slik at du fortsatt kan snakke med dem.
  • Vær ærlig med både deg selv og kollegaen din. Hvis du har ingen intensjoner om å holde kontakten, ikke spør for kontaktinformasjon. Det kan legge igjen en avgang medarbeider lurer på om oppriktighet, spesielt når det gjelder pensjonsalder, blir overtallige eller gå ut for å skaffe barn hvor bånd med arbeidet tendens til å bli kuttet.
 3. 3
  Bruk litt personlig, en-til-en tid med avgang medarbeider. Invitere dem ut på middag eller en film. Selv om det kan være et kontor send-off, vil dette aldri ta plassen til personlige farvel hendelser.
  • På dagen din kollegas blader, gi dem en klem og et "Goodbye for nå" fordi du alltid har muligheten til å se dem igjen!

Del fem: komme til enighet med separasjon

 1. 1
  Undersøke hvorfor vi en del måter. Noen ganger er det bare slik at personen kan ta en kort ferie eller ta noen dager borte på skole eller forretningsreiser. Noen ganger er det nødvendig å gå bort til skolen eller å flytte på tvers av stater eller til et nytt land for et par år. Mens noen inndelinger er midlertidige, andre er permanente, slik som de forårsaket av død, skilsmisse eller utvandring.
  • Hvor det er permanent, kan det føles dypt bedrøvet og få en følelse av evig tap, selv midlertidig tap kan føre med seg stor sorg over ikke å ha en spesiell person rundt for å snakke med eller dele ting med, og det kan være fylt med frykt av permanent tap.
 2. 2
  Måten vi skille kan gi deg større grunn til å føle seg negativ, for eksempel hvis du skiltes i sinne, anger eller på ulykkelige vilkår. Ideelt avskjed bør skje på god fot, men dette er ikke alltid tilfelle.
 3. 3
  Kvitter din følelse av tap og sorg. Ofte frykt kan oppstå når avskjed fra en annen, som du ikke alltid vet eller bli klar over den fulle realiteter involvert. Spørsmål om usikkerheten kan beset deg, for eksempel:
  • Betyr denne personen har til hensikt å komme tilbake?
  • Er det et liv etter døden hvor du vil se denne personen igjen?
  • Er de sinte ord du skiltes med det siste du noensinne vil komme til å si til denne personen?
 4. 4
  Gjør avskjed øyeblikket teller. Avskjed på gode vilkår og forlater hverandre med uttrykk for gode ønsker kan gjøre hele forskjellen for din velvære nedover sporet.
  • Det er ofte sagt at avskjed øyeblikk huskes godt utover de gangene du har tilbrakt med den personen nå borte.
  • Selv om du føler dyp sorg, en følelse av sinne eller montering frustrasjon om den forestående avgang, lønner det seg å reflektere på forhånd om hvordan å gjøre det beste ut av separasjon, for aller skyld på din fremtidige følelse av indre fred.
 5. 5
  Finne gleden i avskjed. Det er ikke satt i stein hvordan vi skal føle, ikke engang om det er familie eller samfunnsmessige tradisjoner som du føler deg forpliktet til å etterligne, slik at du kan gjøre avskjed øyeblikk så god som den kan være.
  • Tenk på tider da si farvel fyller oss med glede, slik som å si farvel til vinteren som vi ser mot gleden over våren.
  • Det kan hjelpe å rasle opp din sans for humor i møte med bleakness av farvel.
  • Det kan være på tide å trekke sammen en utklippsbok av god tid minner eller for å finne den gamle fotoalbum.
  • For de som bærer byrden av sinne eller hevn, er det en tid for å finne dyp tilgivelse for noe du har lenge holdt mot denne personen.
 6. 6
  Planlegg hvordan du kan holde jevnlig kontakt hvis det er mulig. I en verden av bemerkelsesverdig sammenhenger, der telefoner, Internett (e-post, Facebook, Twitter, etc.) og brevpost holde oss bare ett klikk eller lese en gang, vi har ingen unnskyldninger for å holde fremmede lenger. Det er svært få måter som kontakten ikke kan gjøres.
 7. 7
  Lette sorgen til permanent tap. Permanent tap bringer dyp sorg for de fleste. Det kan også være en tid for lettelse - en forestilling noen sliter med, men for den alvorlig syk person i smerte, er døden en utgivelse fra lidelse. Men selv i varig tap, må det være plass til å anerkjenne de gode tingene, som for eksempel fordelene denne personen brakt til verden og den gode at de gjorde.
  • Lage et kort og sette den på gravsteinen. Dette er en trøstende og svært personlig måte å si farvel. Det kan leses av andre, kan det ikke være - men kanskje hvis den er lest, kan det også bringe dem komfort også.
  • Send den avdøde - og deg selv - gode ønsker. Husker ikke alltid å være en ubehagelig opplevelse, og ikke alltid en intetsigende en. Mye kan læres når vi tenker på å endre innholdet i livet.
  • Husk denne personen ved å behandle ditt eget liv som edelt, velger ikke å kaste bort det. Dette inkluderer å avstå fra å skade deg selv.
  • Utføre mer positive handlinger for andre, for eksempel gi mer av din tid til de trengende.
  • Sosialt sett er dette ikke alltid noe du trenger å gjøre alene. Mye nytte kan oppnås ved å samarbeide med venner, familie og andre omsorgsfulle mennesker. Hvis det er en venn, tilbringe tid med familien sin dersom det er hensiktsmessig og vurdere måter å hjelpe dem å føle seg bedre.

Del seks: arbeider med innlegget separasjon problemer

 1. 1
  Følg dine følelser. Det tar ikke lang tid å innse at følelsene fortsette å oppstå, viser oss at vi ikke har virkelig kommet til enighet med dem ennå.
 2. 2
  Vær snill mot deg selv og andre. Uttrykke dine følelser er en viktig utløsermekanisme, men en som kan altfor lett gå ut av kontroll. Uttrykke deg kreativt og konstruktivt - engasjere seg i kunst eller andre prosjekter, lære nye ferdigheter eller snakke om noe den personen du har sagt farvel til med en betrodd person.
 3. 3
  Lær meditasjon. Meditasjon og dets ulike applikasjoner som, medfølelse, kan takknemlighet, sinnsro og selv mindfulness for døden alle brukes for enkeltpersoner å komme til enighet med sine følelser.
  • Med mindre du allerede er erfarne på meditasjon, anbefales det at du øver og søker å trene med en annen erfaren person først. Selv søker en lærer kan være en kilde til konstruktiv bevegelse på.
 4. 4
  Kommunisere regelmessig. Husk, det er mye fisk i havet! Hvis det er noen som fortsatt er i live, gi dem en samtale eller e-post. Hvis det er en person som har gått på, eller for personer som skilte veier og ikke ønsker å kommunisere, kommunisere med andre, slik at du kan forstå at du ikke trenger å være alene. Ved å forbli i kontakt med andre mennesker, du forblir koblet til verden.

Tips

 • Husk, det er greit å gråte.
 • Les Hvordan bryte opp og hvordan å komme over et brudd opp for å få informasjon om håndtering av tap av nære relasjoner.
 • Si farvel er ofte gjort enda vanskeligere når du ser separasjonen utelukkende fra ditt eget perspektiv. I å velge å se fjerning av en person fra livet ditt som noe som må bæres, kan du plassere en uutholdelig byrde på personen forlater å prøve og trøste ditt tap, når bare du har muligheten til å gjøre det.
 • Det er lurt å reflektere at mens verden er foran deg for å lage en ny start, du fortsatt kan få kontakt med der du kom fra.
 • Mens avstanden mellom deg og en annen kan føles som en grusom lekse, det kan også lære deg glede og takknemlighet. Faktisk, lære å forsone seg med avskjeds måter er sunt en av de største ferdighetene du kan mestre. Mens "avskjeds er så søt sorg", oppdage hvordan du kan forvandle sorg av skillen inn ordner med den tiden du har hatt sammen er en kunst verdt å videreutvikle.

Advarsler

 • Hvis personen "forsvinner", men er fortsatt dukke opp på radaren nå og da uten å kontakte deg, unngå klandre deg selv for dette. Noen ganger trenger mye plass til å løse sine interne problemer uten det siste holder dem tilbake - la dem være og de vil komme tilbake, en dag.