Wkano

Hvordan å barbere med en barberkniv

En barberkniv er et fast blad, de vanligste menn barberhøvel før 1950 da barberbladene ble allment tilgjengelig. Når du mestrer kunsten straight razor barbering, vil du kunne få en langt glattere barbering enn du kan få fra en hvilken som helst moderne metode. Men barbering med en barberkniv er farlig og har en lang læringskurve. Mens du er klatring opp læringskurve, kan kvaliteten på din barberer være betydelig verre enn du kan gjøre med en engangs barberhøvel. Du vil også trolig kutte deg selv minst en gang, til tross for gjentatte advarsler om å gå sakte og forsiktig. De fleste av mennene på Barberkniven fora har. Men når du har mestret rett (noe som vanligvis tar rundt 100 barberer), vil du være i stand til å konsekvent gi deg selv en barbering som er langt bedre enn noen barberer du noensinne har hatt før.

Trinn

Hvordan å barbere med en barberkniv. Prep skjegget, enten ved å ta en varm dusj, eller ved å holde et varmt håndkle mot ansiktet.
Hvordan å barbere med en barberkniv. Prep skjegget, enten ved å ta en varm dusj, eller ved å holde et varmt håndkle mot ansiktet.
 1. 1
  Prep skjegget, enten ved å ta en varm dusj, eller ved å holde et varmt håndkle mot ansiktet. Hvis du velger den varmt håndkle, suge et lite håndkle i varmt vann og hold den fast mot ansiktet til den er kald. For best resultat, påfør varmt håndkle to ganger.
 2. 2
  Etter prepping skjegget kjøre kranen for det varmeste vannet mulig. Fyll krus eller bolle med vann, og la børsten suge.
 3. 3
  Klem ut overflødig vann fra penselen din, og dumpe vannet ut som du brukte til å suge penselen. Gjør et skum med børsten, enten i bollen, eller bare laste børsten og vente med å skumme opp direkte på ansiktet ditt.
 4. 4
  Fukt ansiktet vått>.
 5. 5
  Deretter bruker pensel til å påføre såpe eller krem til hårete området, virvlende til skum har dannet stive topper.
 6. 6
  Påfør skum til ansiktet ditt ved hjelp av en pensel bevegelse ved hjelp av grevling børste. Bruk et varmt håndkle til å tørke bort noen ekstra skum, fjerne olje fra huden follicles slik at fukt kan trenge inn.
 7. 7
  Fullfør skummende ved hjelp av maling slag for å dekke ansiktet med et tykt lag.
 8. 8
  La sitte på i 5 min, eller lenger hvis håret er veldig grov. Re-skum hvis såpen har tørket ut etter fem minutter. Ved hjelp av et håndkle, la det sitte, reapplying, og så videre er teknisk valgfritt. Det viktige er å ha en fin tykk skum på skjegget for å beskytte huden og veilede bladet.
 9. 9
  Strekk huden din som du barberer. Trekk området som du vil bruke barberkniven til den er stram.
 10. 10
  Bruk en 20 ° graders vinkel på bladet til huden din. Husk at du ikke er kutting hud, dette er ikke din intensjon, er du klippe håret så nær huden din som du kan. Du kan få denne vinkelen ved å la bladet nesten "sitte" skylle i ansiktet, og snu den litt for å få 20 til 30 graders vinkel. Husk å bruke knapt noe press! Dette er ikke en patron barberhøvel og det er veldig enkelt å klippe selv.
 11. 11
  Du vil få tre går for optimal mykhet. Hvis du ønsker å spare tid og er villig til å ofre glatthet, kan du gjøre en single-pass barbering og hoppe over de siste to pass. På hver passering, vil du starte med korte strøk og avslutt med lengre slag.
 12. 12
  Gjør første pass med korn (det betyr i retning av hårveksten).
 13. 13
  Skumme opp igjen og gjøre de andre pass sidelengs til korn. Du vil sannsynligvis ikke være i stand til å barbere nakken på dette passere, bare sidene av ansiktet og kjeven.
 14. 14
  Hvis du har en veldig kraftig skjeggvekst, kan du endre barberhøvel før det tredje passet. Hvis skjegget er ikke så tøff, kan du hoppe over dette trinnet.
 15. 15
  Lag en tredje og siste pasning mot korn. Dette passet er den farligste, og når de fleste ulykker skjer. Vær oppmerksom når du skal trimme kinnskjegg at spissen er nær øreflippen din, og være veldig forsiktig når du barberer de merkeligste fasonger rundt halsen. Noen menn foretrekker å bruke bare vann, uten skum, for det tredje passet, for bedre å se hva de gjør. Hvis du har en tung skjegg, kan du finne dette irriterer huden din for mye. I dette tilfellet, gå videre og bruke skum.
 16. 16
  Skyll skum av ansiktet med kaldt vann. Kaldt vann vil bidra til å lukke porene i huden din.
 17. 17
  Tørk barberhøvel. Kjør en firkant av toalettpapir mellom vekten av håndtaket for å fjerne dråper av fuktighet som er fanget der. (De fleste gamle barberhøvler er høy karbonstål og vil ruste).
 18. 18
  Strop høvelen med en lærskive. Etter stropping, gjelder blad olje for å beskytte klingen mot fuktskader og rust.
 19. 19
  Skyll børsten, rist ut overflødig fuktighet, og heng den opp-ned i en pensel holder til tørk.

Tips

 • Ikke oppbevar barberhøvler på badet hvis du kan unngå det. Badet ditt er fuktig, og barberhøvler du ikke bruker kan rust, særlig hvis de er laget av karbonstål.
 • Få en god barbering med barberkniven krever en viss følelse at du vil utvikle seg over tid. Din første noen barberer kan være verre enn barberer du får fra en engangs barberhøvel, men med tid og praksis vil du få den type baby's-butt glatthet du bare kan komme fra en straight. På den annen side, er ikke hver kvinne vil ha en mann med et rent kutt ansikt. Noen vil ha en mann med en liten scruff på ansiktet hans. Du kan unngå å få en så jevn barbering, og også spare tid, ved å gjøre en single-pass barbering og hopper den over-the-korn og mot-the-korn passerer.
 • Alltid bruke en skarp barberhøvel. En skarp barberhøvel er den sikreste som det er mest sannsynlig å klippe håret i stedet for å få karret til seg på huden din.
 • Du kan bruke et villsvin bust barberkost hvis du er på et budsjett, men en grevling hårbørste er mye bedre.
 • Barberkniven barbering kan være farlig, så prøv dette for første gang når du ikke blir distrahert.
 • Ikke prøv å bruke noen barberskum eller gel som kommer ut av en boks. Disse produktene ikke smøre huden din tilstrekkelig for straight razor barbering. Bruk krus barbersåpe.
 • Bruk styptic pulver for kutt. Be om det med en frisør, eller i en frisør forsyning butikken.
 • Hvis høvelen er å trekke eller gi deg razor burn, er det på tide å bytte den ut. Menn med lys skjegg kan opprettholde sin barbering til en barberhøvel. Menn med tunge skjegg må endre sin barberhøvler oftere.

Advarsler

 • Forsøk aldri å fange en droppet barberhøvel.
 • Lukk barberhøvel før du går med det. Aldri gå med et åpent barberhøvel. Ikke engang ett trinn.
 • Barberblader er farlig. Bruke ekstrem forsiktighet og ikke forsøke jobben hvis du ikke kan fokusere. Kanten vil kutte menn eller kvinner, gamle eller unge.
 • Hvis du gjør det tredje passet (mot korn), hopp over overleppen området. Det er ingen sikker måte å barbere barten område med oppadgående strøk og ikke risikere dårlig kutte nesen.
 • Ikke bruk kutting bevegelser! Hvis du gjør det, vil du skjære deg selv. Noen side-til-side bevegelse vil kutte deg.

Ting du trenger

 • En finpusse
 • En lærbryne
 • En barberkniv.
 • Barberskum eller såpe.
 • En bolle, krus, eller scuttle.
 • En barberkost, helst grevling.
 • Et speil.
 • Blodstillende pulver for kutt.
 • En stødig hånd.
 • En skjegg!