Wkano

Hvordan å bryte dårlige nyheter

Breaking dårlige nyheter for noen, er aldri en hyggelig oppgave, men å bryte det på feil tidspunkt eller på feil måte kan bli enda verre, så det er viktig å vite de beste tilnærminger til å bryte dårlige nyheter. Den virkelige problemer (i tillegg til innholdet i de dårlige nyhetene) er at det er like vanskelig for personen å bryte de dårlige nyhetene som det er for den som mottar den.

Enten du er en profesjonell levere nyheter om pasientens sykdom, økonomiske formuer eller juridisk woes, eller du er en venn, et familiemedlem eller nabo måtte fortelle noen du kjenner godt noe dårlig, vil denne artikkelen gi noen metoder for å hjelpe du gjøre dette med minst mulig forverring for begge parter.

Trinn

Hvordan å bryte dårlige nyheter. Arbeid gjennom din egen reaksjon på nyheten før du forbereder deg til å fortelle noen andre.
Hvordan å bryte dårlige nyheter. Arbeid gjennom din egen reaksjon på nyheten før du forbereder deg til å fortelle noen andre.
 1. 1
  Arbeid gjennom din egen reaksjon på nyheten før du forbereder deg til å fortelle noen andre. Nyheten kan påvirke deg like dårlig, eller det kan forstyrre deg betraktelig selv om det ikke påvirker deg direkte. Det er viktig for deg å være i stand til å ha gitt deg selv en sjanse til å gjenopprette din før du prøver å forklare ting til noen andre. Kanskje har en, ta en dusj, meditere eller gjøre dype pust i noen minutter, eller bare sitte i et stille mørkt sted for noen øyeblikk å gi deg selv muligheten til å trekke sammen. Når du har flyttet forbi den første, vil det være mindre skremmende å fortelle den andre personen, men det er viktig å erkjenne at det vil fortsatt være hard, så føler ikke at du må være "perfekt løst" før du snakker med dem, hvis de dårlige nyhetene også påvirker deg, er at urealistisk å engang forsøke.
 2. 2
  Finn ut om du er den rette personen til å bryte nyheter. Hvis du er en tilfeldig bekjent som nettopp har skjedd for å lære tidlig om noen bryte dårlige nyheter, muligens du bør ikke være bærer av at nyheter. Det er ufølsomt å sprenge personlig eller sensitiv informasjon over sosiale medier, for eksempel, bare fordi du vet noe. Hvis nyheten er knyttet til et dødsfall eller andre alvorlige forhold, gi familie og nære venner tid til å ringe eller besøke folk personlig før du hopper i.
 3. 3
  Praktisere det du skal si. Dette kan hjelpe deg til å formulere de ordene du ønsker å bruke, men vær forberedt på å være fleksibel og klar til å tilpasse seg den andre personens signaler (se nedenfor).
 4. 4
  Sikre at det fysiske innstillingen er komfortable og private. Det verste du kan gjøre er å blurt noe ut i et offentlig rom med ingensteds for mottakeren å slå eller sitte ned å takle ettervirkningene av å høre det. Velg et område som har et sted å sitte eller hvile og som har en lav sannsynlighet for å bli trengte på av andre mennesker. Andre ting å gjøre for å bedre miljøet inkluderer:
  • Slå av alle elektroniske distraksjoner som TV, radio, musikk, osv.
  • Trekk blind eller gardinene om dette vil forbedre personvernet, men ikke stenge ut for mye lys om det er dagtid.
  • Lukk døren eller trekke over en skjerm eller et annet element for å skape en privat plass for dere to.
  • Hvis du tror det ville være nyttig, har et familiemedlem eller en venn også følge deg.
 5. 5
  Velge riktig tidspunkt hvis mulig. Noen ganger venter ikke er mulig fordi nyhetene må leveres umiddelbart, før eller dårlig vil blir involvert. Men hvis det er mulig, forsinke den dårlige nyheten til en tid da den andre personen er tilgjengelig og mottakelig. Med andre ord, er å levere dårlige nyheter som en person kommer inn døren fra en dag med jobb eller skole, eller etter at du nettopp har hatt en stor rad med partneren din er ikke sannsynlig å være den beste av tider. Mens det er ikke "god" tid til å fortelle dårlige nyheter, er det et poeng å vente til en person ikke er i midten av ankommer eller lignende.
  • Hvis nyheten er av en slik import, og at det ikke kan vente på en "bedre tid", bare ta et dypt pust og bryte inn i hva som skjer med noe sånt som: "Jeg må snakke med deg, Jane, og jeg er redd det ikke kan vente. "
  • Følelsen av at det haster kan også formidles over telefon, men det er nyttig å spørre om det er mulig å møte opp raskt, slik at du kan dele nyheten ansikt til ansikt. Hvis dette ikke er mulig, eller hvis personen virkelig trenger å vite skjønt, du beste ber mottakeren om de sitter ned så du må fortelle dem noe ubehagelig. Hvis du er bekymret for hvordan de kan takle alene, tyder også på at de har noen andre i nærheten for støtte.
 6. 6
  Vurdere hvordan mottakeren av nyhetene er følelsen før levering av nyheter. Selvfølgelig vil de allerede være varslet om at noe er opp med din forespørsel om å snakke i privat og arrangering av det private rom. Det er også viktig å finne ut hva personen allerede vet, for å unngå å gjenta ting eller forlenge en allerede vanskelig situasjon. Dette trinnet er viktig fordi det vil hjelpe deg å skreddersy ordene og tilnærming du skal bruke til å starte telling av de dårlige nyhetene. Ting å se etter inkludere hvorvidt den andre personen allerede synes å ha en anelse om at noe dårlig er opp, tilstedeværelse av frykt, angst eller bekymring, og om ikke denne nyheten kommer til å komme fra "ut av det blå" (som et dødsfall i en bilulykke) eller er noe uunngåelig men ennå ikke møtt (som svikt i en kreftbehandling).
  • Tenk hva den dårlige nyheten er. Hvor ille er det? Prøver du å fortelle noen at deres katt døde, eller at du mistet jobben din? Har et familiemedlem eller en nær venn døde? Hvis de dårlige nyhetene relatert til deg (som du miste jobben) effekten vil være annerledes enn om problemet er knyttet til dem (slik som deres katt døende).
 7. 7
  Nærmer levering av dårlige nyheter. Ordene og din stil levering er avhengig av hvem du er, ditt forhold til den personen du bryte det til, og konteksten av nyhetene. Bruk stikkord hentet fra forrige trinn for å skreddersy din leveringsmåte men det er noen viktige ting å huske på når levere dårlige nyheter:
  • Overgang: Hjelp personen gjør deg klar for uventede dårlige nyheter med slike fraser som: "Jeg har noen triste nyheter å fortelle deg", "Jeg har nettopp fått en telefon fra sykehuset: det har vært en ulykke og..."; eller "Jeg har snakket med spesialist og...", "Det er ingen enkel måte å si dette, men..." osv.
  • Narrative: Vær forsiktig, men kommer til poenget - dette er lettere på den som får dårlige nyheter enn å gå rundt grøten. Ikke gå tur eller gjøre lite snakk. Gi historien om hva som har skjedd (fortellingen) for å forklare hendelsene. Se personen (e) rett inn i øynene og rolig fortelle dem hva som har skjedd. Hvis det har vært en ulykke, og noen har dødd, si det direkte, men forsiktig: "Jeg er så lei for å fortelle deg dette, Michael var i en forferdelig bilulykke. " Gi personen litt tid å følelsesmessig forberede seg på hva du kan fortelle dem, og etter at de tar en pust til å samle seg selv, vil de si: "Hva skjedde?" eller "Hvordan er han?" Deretter følger opp direkte med, "Jeg er så lei for det, men han ble drept."
  • Som du forteller hendelsene, reagerer på den andre personen som de oppstår ved å anerkjenne og ta dem.
  • Unngå å bruke eufemismer eller metaforer når levere dårlige nyheter.
 8. 8
  Fokus på god kommunikasjon og en empatisk respons. Selv om du ikke måle den andre personens innledende følelser riktig, og du forkludrer levering av nyheter, den viktigste delen av nyhetene er hvor godt du svare på den andre personens følelser. Bruk følgende empatisk teknikk foreslått av onkolog Dr. Robert Buckman:
  • Identifisere følelser (s) - disse kan omfatte sjokk, frykt, sinne, vantro, tristhet, angst eller en kombinasjon av noen av disse og andre følelser;
  • Identifisere årsaken til følelser - som regel vil dette være den dårlige nyheten i seg selv, men det kan være mer lagdelt enn dette, så vær oppmerksom
  • At tilkoblingen mellom identifisering av følelser og årsaken, og gjøre det klart for mottakeren at du får forbindelse. Gjør dette ved å anerkjenne deres reaksjon, for eksempel "Dette er et helt klart en forferdelig sjokk" eller "Jeg kan se at du er virkelig og sint over det som har skjedd", og så videre. Å gjøre dette forteller personen at du får deres smerte eller annen reaksjon, og at du har knyttet det til nyhetene du nettopp har videreformidlet, uten å passere noen dom, å gjøre noen antagelser, eller prøver å minimere sine følelser.
  • Hvis de reagerer med stor sinne og hyle eller oppføre seg sint, forbli rolig, men ikke plassere deg selv i en posisjon for å bli skadet. Hvis de gråte, være der for å trøste dem. Hvis de blir voldelige, søke hjelp umiddelbart.
  • Innse at mottakeren kan forbli taus, la nyheten synke inn hvis de gjør det, legg armen rundt skuldrene og bare sitte med dem i en visning av sympatisk solidaritet.
  • Når trøstende person, husk sosiale og kulturelle konvensjoner for å unngå å gjøre situasjonen verre.
 9. 9
  Bestemme hva du skal gjøre videre. Det er vel og bra å levere dårlige nyheter, men det må være en strategi for etter levering av det. Handlingen kan bidra til å hindre en person fra å gå inn i en tilstand av lammelse og sjokk, og kan gi dem en følelse av å være involvert eller gjør noe for å løse, administrere, håndtere, eller møte resultatene av de dårlige nyhetene. Hjelp til å bestemme hvordan de skal håndtere nyhetene. Hvis en person har dødd, hvordan vil den venn eller slektning takle? Hvis en katt døde, hvordan eieren respektere det? Hvis noen mistet jobben, hvordan vil de finne en ny en?
  • Kanskje du kan tilby å ta mottakerens sted, slik som å besøke et sykehus, samle eiendeler, ser en, gå til politiet, eller det som er nødvendig der din støtte kan være nyttig.
  • Gjør det klart hva som er sannsynlig å skje neste, spesielt med hensyn til din egen involvering. Hvis du er en lege levere dårlige nyheter om behandling for eksempel, kan du skissere de neste skrittene for pasienten fortsetter å besøke deg. Bare la den personen vet når du vil være rundt eller tilbake igjen for å kontrollere dem kan være en hjelp i seg selv.
  • Uansett lover du gjør for å hjelpe den personen som har fått dårlige nyheter, må du følge med på hva du har sagt du skal gjøre. '
  • Gi personen din tid der det er mulig, og skal akseptere av deres behov for å sørge der dette er relevant.

Tips

 • Husk at alle reagerer forskjellig på dårlige nyheter. Bare fordi de håndterer noe annerledes enn du ville er ingen grunn til å ta den reaksjonen personlig eller å bagatellisere sine følelser.
 • Pass på at du selv er forberedt nok til å bryte nyheter. Være i kontroll over dine følelser og bli så rolig som du noen gang kan bli.
 • Vurdere "bestått-the-buck". Vil nyhetene bli bedre akseptert som kommer fra noen andre? Hvis et familiemedlem døde, kan en pastor eller en nær venn være en bedre person til å levere nyheter, så kan det være klokere å la dem levere den. Dette gjelder særlig hvis du ikke er veldig nær med den personen de dårlige nyhetene blir levert. Det er ingen skam i forbifarten en ubehagelig oppgave til noen andre hvis det er gjort for å hjelpe en skade person.
 • Hvis du har lært av en bryte kjendis død og ønsker å legge det ut på Facebook, husk at du fortsatt bryte dårlige nyheter, som kan nå en lang tid fan, eller til en venn, av at kjendis. Noen gode ord om vedkommendes bidrag til verden vil lette slag mer enn "RIP Albus Dumbledore", som kan tas som kald eller sarkastisk.
 • Avhengig av vekten av dårlige nyheter, kan du eller kanskje ikke ønsker å gjøre det til en «planlagt talk" (med andre ord, "Kan jeg snakke med deg alene om noe?"). Tenk bare sitter den personen ned og ha en liten prat. Dette kan lette vekt og virkningen av nyhetene.
 • Du ønsker kanskje å si en liten bønn for den andre personen før bryte de dårlige nyhetene.
 • I mange tilfeller, folk intuitivt vet noe, om ikke hele historien. Dr. David Dosa, en geriatrician, sier at i hans erfaring det er aldri en enkel måte å fortelle pasientene at de har en sykdom som vil føre til død, men han sier at han er den "som bekrefter det de ofte allerede vet innerst inne".
 • Kontakte dem neste dag og spør hvordan de gjør.

Advarsler

 • Hvis noen går helt gal og gjør noe farlig som å kaste møbler, forlate rommet umiddelbart og vente på at personen til å roe ned. Vurdere å ringe i slektninger eller naboer til å bidra til å roe den rasende personen.
 • Hvis de blir sinte eller begynne å gråte, være rolige. Dette er normale reaksjoner på vanskelige nyheter. Hvis du hyle eller svare med en mangel på sympati og forståelse, vil situasjonen komme ut av kontroll, og du kan gjøre en dårlig situasjon mye mye verre. Når en person får dårlige nyheter de ofte bare sette pris på å ha noen med dem - selv om du gråter med dem. Det er noen ganger best bare å klemme dem, og fortelle dem hvor lei du er, og sørge for at de vet at du vil være der for dem.
 • Ikke bli båret bort.

Ting du trenger

 • Vev
 • Preparerte ord
 • Empati, sympati og tilgjengelighet