Wkano

Hvordan fortelle en god venn at du er døende


Det er en av de vanskeligste tingene i å bli fortalt at du kommer til å dø. En annen utfordrende og trist oppgave er å fortelle de gode. Altfor ofte er det artikler om hvordan du kan motta slik informasjon, men mindre på hvordan du skal gå videre og gi informasjon. Det tar motet og men du kan gjøre det.

Trinn

Hvordan fortelle en god venn at du er døende. Velg en hyggelig og fredelig sted å bryte nyheter.
Hvordan fortelle en god venn at du er døende. Velg en hyggelig og fredelig sted å bryte nyheter.
 1. 1
  Skjønner hva ikke å fortelle din gode venn vil gjøre. Han eller hun vil bli sjokkert og at du holdt opplysningene hemmelige. Mens du kan være redd for å fortelle dem i frykt for å skremme dem eller oppskakende dem, er det bedre for dem å høre det fra deg enn på jungeltelegrafen - eller enda verre: på din begravelse.
 2. 2
  Velg en hyggelig og fredelig sted å bryte nyheter. En lokal hage eller ditt eget hjem er gode valg. Det hjelper å bli sittende som dette er aldri ting av sterke bein. Inkludere eller en pott av te å lette tørr hals og gi en kilde til distraherende.
 3. 3
  Begynne med å fortelle dem hva en god venn de er. Husk at du har hatt både gode og dårlige tider sammen og har alltid trukket gjennom og at du nå har noen nyheter å fortelle at du ønsker at din venn til å høre med god nåde og forståelse.
 4. 4
  Være grei. Ikke slå rundt busken, men bruke tydelige språk. Fortell din venn "Betsy, jeg har lungekreft og legen sier det er ubrukelig. Jeg er. De har gitt meg tre måneder å leve."
 5. 5
  Forventer, tårer og enda stillhet. Dette er ikke utholdelig nyheter for noen av dere. Vil være vanskelig å kontrollere fordi du forteller en god venn du vet at du ikke skal snakke med i et par måneders tid. Bruke og holde hender som et tegn på dyp forbindelse. I en tid som dette, er ofte ikke flere ord nødvendig, men en god del av komfort er viktig. På dette punktet, er det ingen regelbok eller hvordan gjør du det - du vil både gjøre det som føles riktig i øyeblikket.
 6. 6
  La din venn snakke og stemmen sin. Din venn er i sjokk og kan si ting som ikke helt gel med dine behov eller interesser. Bare og la det strømme ut, det vil bli ganske klart senere til vennen din hva hun eller han har sagt i øyeblikk av uklarhet. Dine egne følelser vil være turbulent, men det er best å prøve og ikke tenke "men jeg er den som er døende". Dette endrer ikke noe, og vil bare gjøre bitter deg.
 7. 7
  Be om det du trenger. Din venn vil vil og det er alltid en god idé å ha noe i tankene for din venn å gjøre. Dette gir en følelse av mestring for din venn, og også lindrer bekymring for at din venn kan ha om du trenger hjelp. Kanskje du har lyst å bli kjørt til legen ukentlig eller å ha din venn besøk litt oftere.
 8. 8
  Holde kontakten med hverandre. Dette er ikke tiden for å slippe og føle selvmedlidenhet. Det du har igjen teller for alt, og er en viktig del av støtten, og omsorg som du fortjener.

Tips

 • Du kan også prøve å trøste dem.
 • Du kan gjerne spørre din venn til å presentere en. Dette er noe for deg å tenke på og bestemme, ikke bli presset, men like, ikke stenge på ideen. Hvis vennen reiser det når du forteller ham eller henne, være klar for denne muligheten, og ikke ta det som å være ufølsom eller tankeløs, det er bare en venn prøver å være.

Advarsler

 • Noen venner kan unngå deg eller ser ut til å "forlate" deg, i virkeligheten de fleste ganger betyr det at din venn er i sjokk, ute av stand til å takle nyheter eller redd for hvordan dette hever sine egne problemer med dødelighet. Prøv å forstå, selv om dette sannsynligvis gjør vondt deg intenst. Ikke la det bli en personlig refleksjon i vestlige samfunn, blir vi ofte veldig skjermet fra døden og ikke vet hvordan man skal håndtere det godt.