Wkano

Hvordan å reparere et forhold med en fraseparerte sønn eller datter

Har du en voksen sønn eller datter som nekter å snakke med deg? Du kan være i stand til å reparere ødelagte forhold, og det kan ikke være så vanskelig som du tror.

Trinn

Hvordan å reparere et forhold med en fraseparerte sønn eller datter. Lage et rimelig forsøk på å gjøre det godt igjen.
Hvordan å reparere et forhold med en fraseparerte sønn eller datter. Lage et rimelig forsøk på å gjøre det godt igjen.
 1. 1
  Lage et rimelig forsøk på å gjøre det godt igjen. Dette betyr ikke at du må selge din sjel eller endre hvem du er.

Hvis årsaken er en handling (eller mangel) av deg...

 1. 1
  Forsøk på å gjøre det godt igjen. For eksempel bruker de to scenario problemene ovenfor, hvis du jukset på din sønns mor, kan du skrive dem for hånd og sende et brev om unnskyldning (med ingen unnskyldninger for dine handlinger) for dem begge. Hvis du ikke la datteren din gå til henne prom, kan du finne ut om hennes high school ville tillate henne å delta på en fremtidig ett eller gjenforening.
 2. 2
  Beklager. Hvis en handling av deg forårsaket belastning på forholdet, kan du faktisk bli veldig overrasket over hvor langt en enkel "Jeg beklager" kan gå, selv om du tror du har en legitim unnskyldning for handlingen. Men ikke gjør noen forsøk på å rettferdiggjøre handlingen når unnskylde (dvs. "Jeg beklager at jeg slo deg fem år siden, men jeg gjorde det fordi du snakket tilbake til meg."), Selv om du tror du har en legitim unnskyldning for handlingen tok deg.

Hvis årsaken er en politisk uenighet...

 1. 1
  Respekterer hans / hennes rett til å være uenig med deg på noe. Hvis du er en registrert republikaner og (e) han er et registrert demokrat (eller vice versa) er det virkelig en god grunn til å ha en fremmedgjort forhold? Finne andre ting å snakke om. Du trenger ikke å gi opp dine meninger eller tro, bare avstå fra å vise respekt for hans / hennes når du er i hans / hennes nærvær.
 2. 2
  Hvis uenigheten er i forhold til spanking og annen fysisk avstraffelse, gjøre det klart at du vil respektere hans / hennes syn i forhold til hans / hennes barn. Med andre ord, hvis du er pro-spanking og din sønn er anti-spanking, kunne han avstår fra deg slik at du ikke klaske sine barn. Gjør klart at du ikke vil respektløshet sin måte å gjøre ting, og mener det (med andre ord, ikke klaske dine barnebarn under noen omstendigheter). Derimot, hvis du er anti-spanking og han er pro-spanking, gjøre det klart at du ikke vil forstyrre, så lenge han ikke forårsaker dem fysisk skade eller bli fornærmende.

Hvis årsaken er hans / hennes livsstil valg...

Din sønn eller datter kan ha konvertert til en annen religion, bli vegetarianer (eller sluttet å være en, hvis du er en), eller er homofil eller lesbisk.

 1. 1
  Aksepter at din sønn / datter har gjort en livsstil valg. Hvis andre medlemmer av din kirke / tempel / etc. snakke respektløst om din sønn / datter 's livsstil, indirekte eller direkte, spør deg selv som er mer viktig - din religion, eller et forhold med din sønn / datter. Hvis svaret er det siste, og deretter vurdere å finne en annen menighet innenfor trossamfunn, eller kanskje til og med å konvertere til en annen religion som er mer tolerant av alternative livsstiler.
 2. 2
  Vet at hans / hennes valg av livsstil er ikke et angrep på deg, eller en refleksjon av dårlige foreldre. Din sønn eller datter er rett og slett å være hvem (e) han er - dette er ingen refleksjon over hvordan du oppdro ham / henne, eller et tegn på at du var en dårlig forelder.

Hvis årsaken er din livsstil valg...

Du kan ha konvertert til en annen religion, bli vegetarianer, eller er homofil eller lesbisk.

 1. 1
  Ta det skritt du kan for å få ham / henne til å akseptere deg slik du er. Dette vil ikke bli lett, spesielt hvis din sønn eller datter er av en religiøs orden som motsetter din livsstil valg (dvs. hvis du er homofil og hans / hennes kirke ikke tolererer homofile.)
 2. 2
  Vet at det er ingenting galt med deg. Problemet er slutt din sønns eller datters problem.
 3. 3
  Begynn sakte. Hvis du ikke er på talefot, gjør det du kan (innenfor rimelighetens grenser) for å gjenoppta talefot. Så kanskje bygge opp til utflukter som dere begge kan enes om. Over tid gjør det så din sønn eller datter ønsker å tilbringe tid med deg, og til slutt må komme til den erkjennelse at den eneste måten å virkelig ha et forhold til deg er å akseptere (eller i det minste tolerere) din livsstil valg.

Tips

 • Vær tålmodig. I de fleste tilfeller vil en ødelagt forholdet ikke reparere over natten. Avhengig av om årsaken til fremmedgjøringen er mild eller alvorlig, kan det ta uker, måneder eller år.
 • Være vedvarende, men ikke nedlatende. Gjør det klart at du ønsker å reparere forholdet og er forberedt på å gjøre noe (innenfor rimelighetens grenser) for å gjøre det skje. Men ikke forsøk å kvele din sønn eller datter, eller vil du bare gjøre ting verre.
 • Bli en aktiv lytter. Hør ut hva problemet er, og iverksette nødvendige tiltak for å løse problemet.

Advarsler

 • Du kan bli utsatt for skyld turer over årsaken for en stund. Men hvis du finner ut at din sønn / datter jakter på skyldfølelse for å få ting fra deg for økonomisk gevinst, må du akseptere at ting ikke vil være rett mellom dere to.
 • Din sønn eller datter kan fortsatt nekter å ha noe å gjøre med deg, selv om du tar alle trinnene og råd som er oppført her. Du kan måtte gå bort og akseptere det.
 • Ikke holde på noe nag du bærer med ham / henne, eller din innsats vil være meningsløst.
 • Ikke prøv å bestikke ham / henne, eller du vil umiddelbart vise at du ikke blir oppriktig.
 • Hvis din sønn eller datter har et besøksforbud eller Court Beskyttende Order innlevert mot deg med noen domstol (spesielt i New York, Florida, Pennsylvania, Ohio, California, Hawaii, Ontario, eller British Columbia), må du ikke forsøke noen av rådene i denne håndboken, i hvert fall ikke mens ordrereserven er i bruk, uavhengig av den faktiske skyld eller uskyld. Du kan gå i fengsel hvis du gjør.