Wkano

Hvordan å stoppe å lyve for deg selv

Alle ligger. Du kan ikke tro du gjør, men selv små unnlatelser å snakke opp eller utgir seg for å være noen eller å være så kunnskapsrik, dyktig eller forberedt som vi er forventet å være er alle former for løgn. Lyve for deg selv er en dyp svik skjønt, som om du tilbringer mye tid på å overbevise deg selv at du er en annen enn den du virkelig føler deg selv å være inne, så livet kommer til å bli mye tøffere for deg enn den trenger å være. Stoppe løgnene til deg selv kan være en enormt rensende opplevelse hvis du er villig til å gi det en sjanse.

Noen ganger vet du at du lyver for deg selv, men den indre stemmen som er goading du å lure deg selv skriker mer høylytt. Tillat deg selv plass til å oppdage løgnene du forteller deg selv ved å ikke slå deg opp over de funn du gjør og ved å gjøre komprimerer med deg selv for å overvinne den verste av denne vanen, slik at du kan leve et mer tilfredsstillende liv.

Trinn

Hvordan å stoppe å lyve for deg selv. Slutte å si ja når du egentlig mener nei.
Hvordan å stoppe å lyve for deg selv. Slutte å si ja når du egentlig mener nei.
 1. 1
  Slutte å si ja når du egentlig mener nei. Dette er en av de største problemene for mange mennesker som føler seg forpliktet til å si "ja" til andre for alle slags grunner. Hvis disse grunnene ikke er å være tro mot omsorg for dine egne behov og tid ressurser, så det er viktig å si nei i stedet. Å si "nei" vil, som alt annet, ta praksis, men du vil snart lære at folk foretrekker å vite at du mener det, og at du ikke kommer til å la dem ned ved å si ja, men aldri gjør det. Mens noen mennesker kan virke fornærmet av et "nei" når du vanligvis ville si ja til dem, ofte dette indikerer mer om deres eget behov for å bruke deg, og da er det godt for dem å vite at du står opp for deg selv.
 2. 2
  Identifiser dine forsvarsmekanismer. Ved hjelp av forsvar, mobbing, sinne, intellectualizing eller voldshandling som betyr å beskytte din sårbarhet er en form for selvbedrag. Når du får på din høye hest og hevder at andre er såret deg eller ikke å følge ditt synspunkt, er du lyve for deg selv fordi dine reaksjoner er forsvarsmekanismer, ikke refleksjoner i ditt virkelige selv. Den virkelige deg er den som har lidenskaper, tro, verdier og preferanser materie, men bør vokaliseres og vist i mer konstruktive måter som hjelper og gi næring til andre, ikke behandle dem som barrierer i veien eller som kilder til konfrontasjon.
 3. 3
  Kvitter når du er redd. Lies er ofte noe vi forteller når vi ønsker å beskytte oss selv. Ønsket om å beskytte er et svar på noe som du frykter. Jo mer du erkjenner din frykt, jo mindre trenger du å lyve. Når du finner deg selv å rasjonalisere noe, eller din intuisjon utløser noen introspeksjon, spør deg selv: "Hva er jeg redd kan skje?"
 4. 4
  Gjøre en bevisst innsats for å legge merke til øyeblikk i løpet av dagen når du prøver å være noen du ikke er. Mens det er flott å lære av andre og copycat ting som har fungert for dem, tar dette for langt og prøver å være dem vil resultere i at du mister din følelse av selvtillit og prøver å være noen du ikke er. Tilsvarende vil contorting deg til å møte andres forventninger erodere din individualitet, og bryte din ånd. Ikke gjør eller sier ting bare fordi en annen person gjør eller forventer deg om, kilden behovet for å oppføre seg på den måten innenfra, og hvis det ikke er tro mot deg selv, enten ikke gjør det eller skreddersy det helt å gjenspeile din egen selvtillit.
 5. 5
  Gjenkjenne når du overdriver dine evner, prestasjoner og ferdigheter. Slike ligger til deg selv vil til slutt føre til at du forvirring, frustrasjon og tap når du overvurderer hva du er i stand til. For noen mennesker, kan dette føre til oppfyllelsen av "Peter Principle", der du tillater deg selv å bli forfremmet utover dine ferdigheter sett ennå tilbringe tiden din prøver å forgjeves bevise at du er i stand til. Dette kan føre til utbrenthet, en følelse av svikt og med en reduksjon i omdømme som andre oppdager du ikke kan holde følge på den måten du sa du ville. Overdrivelse av denne typen ikke hjelper deg til å komme videre og hindrer deg fra å være tro mot deg selv.
  • Lær å være ydmyk.
  • Del dine svakheter med andre mennesker. Dette hjelper deg til bedre kontakt med folk som kjenner igjen de samme sårbarhetene i seg selv og det viser også dem at du er ekte.
 6. 6
  Vær forsiktig med når du forteller deg selv at ting kommer til å endre, men du ikke gjør noe for å gjøre dette skje. Si at du ønsker at ting skal være annerledes er en ting. Handling er en annen. Mange lyver til seg selv ved å ønske at de ville vinne i lotto, får en arv, finne den perfekte jobben, etc., og så bare komme videre med alt de kan ikke stå om livet, passivt å vente på... hvem vet hva som skal skje. Du vet dette løgn hvis du finner deg selv sier mye: "Hvis bare." Hvis bare vil ikke gjøre endringer for deg, bare din handling og besluttsomhet kan gjøre det.
 7. 7
  Erkjenner tunnelsyn. Alle har det til en viss grad. Innser at sannheten er nettopp det - din sannhet. Ikke lyv til deg selv ved å tenke at måten du ser verden er den eneste måten å se verden. Det er denne typen smal tilnærming som får folk inn i endeløse argumenter som de ikke vil ned igjen, som de prøver å håndheve sin virkelighet over på andre, fornekter virkeligheten av noen andre.
 8. 8
  Hold deg til en høy standard av intern fortelle sannheten. Det vil trolig ta praksis, men når du er våken til behovet for å være mer selvstendige sannferdig, vil du pådra deg når du lyver for deg selv og begynne å stoppe det fra å skje. Utrolige ting vil skje som du er mer sannferdig til deg selv - du stoler på deg selv mer, vil du føle deg selv verdt økning og du vil forstå dine begrensninger og når man skal stole på andre heller enn å prøve å "gjøre alt" selv. Du vil være mer tilbøyelig til å komme videre med ting i stedet for å sturer eller falle i selv-Ynkelig øyeblikk, og du har mer energi fordi du ikke holder opp en front, skjuler din sanne natur eller bekymre skjule dine svakheter. Til syvende og sist ikke lyve for deg selv er en måte å gi andre i gave av den virkelige deg, og på at de kan stole på.

Tips

 • Tanker om deg selv som er mørke, grublende og negative er en del av deg, ikke hele. Ikke la disse definere hvem du er, det er en usannhet til deg selv hvis du gjør. Hver person er en selvmotsigelse og en blanding av lys, skygge og mørke og vi hver tilbringe en levetid balansere disse sidene ved oss ​​selv.
 • Vite forskjellen mellom ærlighet og tactfulness. Å være så harde på deg selv at du krølle inn i fosterstilling og gi opp er ikke konstruktivt og vil bare føre til at du mer smerte. Være taktfull når man vurderer de svakere punkter og hvor du trenger å forbedre og vilje til å gjøre hva du kan for å forbedre.
 • Noen ganger irrasjonelle nivåer av selvtillit kritiserer tanker kommer fra andre personer som var negative påvirkninger i livet ditt, spesielt i barndommen. Vurdere kilden før forutsatt deres ideer er en gyldig del av hvem du er. Det tar introspeksjon å sortere dette ut fra verdifull selvkritikk og ofte også tar snakke om disse følelsene med troverdige venner som har et sunt syn. Se for tanker som er helt uforenlig med virkeligheten eller med dine andre visninger i livet. Eksempel: en tenåring som får høye karakterer i æresbevisninger klasser og alltid støtter andres akademiske prestasjoner, noen bedring i karakterer - som fortsatt tror at hans eller hennes egen suksess er knapt nok om det. Det kan være hva som helst.