Wkano

Hvordan å utføre en intervensjon

En intervensjon er en konfrontasjon vanligvis brukt som en siste utvei for å få en kjær hjelp at individuelle behov, men benekter trenger. Problemstillingene som behandles i en intervensjon kan inkludere en svært alvorlig narkotikaavhengighet, spilleavhengighet, alkoholisme, spiseforstyrrelser, selvskading, samt overdreven, datamaskin, TV eller video game bruk. Enhver person som er avhengige av noe som påvirker deres helse og deres familie negativt kan bli hjulpet av denne metoden. En intervensjon fungerer fordi det er nådeløse. Vi kan forårsake smerte til mottakeren, selv om mottakeren er en vi. Hvordan kan vi gjøre dette, og hvorfor skulle vi gjøre dette? Ingen av oss ønsker å såre en, og hver av oss føler smerte når den urolige man føler smerte. Det er sant, men noen ganger for at en kjær å forstå seg selv, må vi hjelpe ham eller henne faktisk se seg selv som i en forvrengt speil. Det er skjemmende, men et faktum, og noen ganger er det den eneste måten å lede noen på en bedre vei.


For hensikten med denne artikkelen, vil vi anta at den rusavhengige er en hann.

Trinn

Hvordan å utføre en intervensjon. Ha et møte for å gjøre grundige planer og lære alles bekymringer, men inkluderer ikke det urolige individ på dette møtet.
Hvordan å utføre en intervensjon. Ha et møte for å gjøre grundige planer og lære alles bekymringer, men inkluderer ikke det urolige individ på dette møtet.
 1. 1
  Ha et møte for å gjøre grundige planer og lære alles bekymringer, men inkluderer ikke det urolige individ på dette møtet.
  • Plan for en direkte inngripen i møtet med familiemedlemmer, og alle andre som er opptatt av den enkelte og kan bevitne den måten at hans handlinger har negativt påvirket hans eller hennes eget liv, og andres. Det er best å involvere 3-6 personer, og ingen.
  • Kommunisere åpent med hverandre og ta notater av hva den elskede gjør som er skadelig for seg selv og andre. Samle fakta om den personen du arbeider med. Gjør konfidensialitet en klar regel for dette møtet for alle delaktige i møtet og for lovbryteren er gjensidig beskyttelse.
  • Planlegg hva hver enkelt person vil si og rekkefølgen av hendelser for intervensjon. Sørg for at det ikke er noen motsetning eller repetisjon. Gjenta de samme negative erfaringer og uttalelser vil bare føre til mer stress og motstand.
  • Forutsi hvordan du tror den skyldige vil svare, og forutse måter du kan løse eventuelle forventede fornektelser.
 2. 2
  Møte med en profesjonell, for eksempel en terapeut, eller før intervensjonen. Veiledning kan være nyttig når du forbereder for intervensjonen. Det siste du ønsker å til er at gjerningsmannen føler utsatt, mishandlet eller nedvurdert.
 3. 3
  Øve intervensjonen med den profesjonelle slik at du kan motta en objektiv mening om de forventede svar fra din kjære, hvordan å holde seg rolig og standhaftig både under og etter intervensjonen, og hvordan du reagerer på disse svarene.
 4. 4
  Lag og diskutere en liste over handlinger og atferdsmønstre etter den elskede som ikke lenger vil bli tolerert. Ved siden av hver aktivitet, skriv hva handlingen vil bli hvis han / hun gjør fortsatt disse atferd.
 5. 5
  Presentere en liste over sannsynlige og allerede opplevd tap. Presentere den rusavhengige alle mulige tap som familien kan fortelle. Dette kan omfatte arbeidsplasser, eiendeler og / eller relasjoner.
 6. 6
  Marker konsekvenser og ultimatum. Utarbeide en liste over konsekvenser for handlinger og forklare eventuelle nødvendige ultimatum til den elskede. Viktigste her er viljen til å følge med på konsekvensene du har avtalt å gjennomføre som en familie for å hjelpe den elskede. Ikke oppgi konsekvenser som du ikke er villig til å håndheve!
 7. 7
  Følge gjennom med konsekvensene ellers planene vil slå inn tomme trusler. Å nekte å låne penger kan være en enkel konsekvens, eller man kan være så smertefullt som truer med å forlate en, og å ta fra hjemmet. Foreta nødvendige forberedelser, bare i tilfelle. For eksempel, hvis hans kone forteller ham at hun vil forlate ham med mindre han samtykker til behandling, har pakket og et sted å bo.
 8. 8
  Legge til rette for behandling. Lage planer og organisere nødvendige behandlinger som bør umiddelbart følge intervensjonen. Den profesjonelle som du møter med bør være i stand til å anbefale riktig behandling gis karakter og alvorlighetsgrad av problemet for hånden. Velg anlegget og gjøre tidligere ordninger, vurderer alle elementer, inkludert beliggenhet, kvalitet på behandling, god passform for lovbryteren og økonomiske konsekvenser av behandlingen.
 9. 9
  Ordne for sitteplasser, slik at hver person har et sted å sitte. Dette bør alle være på plass før du begynner, som du ikke vil at folk beveger seg rundt når intervensjonen starter.
 10. 10
  Konfrontere den enkelte med alle tilstede i et privat rom. Sikre trygghet og sikkerhet av miljøet på forhånd ie. ingen avbrudd etc. Gjør alt du kan for å begynne med din kjære i en rolig tilstand, og hvis problemet er narkotikaavhengighet eller alkoholisme, han skal være edru. Forsiktig forklare ham at du er der fordi du er bekymret for hans velvære.
 11. 11
  Begynne med å definere problemet: ber ham om å erkjenne at det er et problem. Hvis han benekter problemet, har alle i rommet gi bevis ved å forklare hva de har sett og hvordan de har blitt berørt av problemet. Unngå en "skylde" tone, slik at du er mer sannsynlig å bli hørt:
  • Velg en "talsperson" for å legge til rette for intervensjon, slik at personen ikke føler at han blir overveldet, mobbet eller ganged med alle gjør anklager samtidig.
  • Unngå merking ham som en "alkoholiker" eller en "narkoman" eller noe annet som kan ha negativ identifisere ham med hans problem og egge unødvendig forsvar og fornektelser.
  • Bare bruke uttalelser som begynner med "jeg" når du beskriver effektene av problemet. Uttalelser som begynner med deg, du og din kan virke skremmende og føler at beskyldningene.
  • Ikke si, for eksempel: "Your gjør livet mitt og vanskelig!" Det er en anklagende utsagn om at han / hun vil føle at han / hun må forsvare seg mot.
  • Si: "Jeg har vært stresset og forstyrret av din." Det bidrar til å unngå en anklagende tone og skifter fokus på problemet i stedet for den elskede.
 12. 12
  Foreslår umiddelbar behandling. Et løfte fra person til å stoppe problemet aktivitet eller til å søke behandling senere er IKKE nok. Forklar hva slags behandling du har allerede organisert.
  • Gi ham / henne ultimatum som du har skissert i forrige trinn. Fortsette å forklare disse en om gangen. Innse at han ikke kan bli enige om at han trenger den type hjelp som vil bli foreslått i løpet av intervensjonen.
  • Vær forberedt på at dette skal være vanskelig å observere, da det kan føre ham til å sprekke i tårer eller gå inn i et raseri. Han har kanskje det som virker som et raserianfall. Selv om han gråter med all sin makt, være standhaftig og ikke svekkes. Du prøver å redde ham fra seg selv.
  • Han vil sannsynligvis nekte alt du sier og vil mislike din sier det. Det vil skade deg å se og høre hans fornektelser og harme. Ignorer disse bemerkninger. Hold på din vei til hjelp for den du er bekymret, fordi for å nå ham, må du slå ned skallet som han har bygget rundt seg selv.
  • Husk at du hjelper ham / henne til å helbrede. Noen ganger trenger vi å tåle smerte av en kjær for å gi ham den hjelpen han trenger for å bli frisk. Det er derfor de kaller det tøff kjærlighet - fordi det ikke er en enkel måte å hjelpe noen. Det er faktisk tøft - men du kan bli reddet livet hans.
 13. 13
  Understreke dette er for hans gode. Fortell ham at du elsker ham, vise ham hvordan han er skade seg selv og sine sjanser for et godt liv. Vis ham, men være tøff. Sørg for at han vet at du vil at han skal slutte med det han gjør fordi du kjærlighet og omsorg for ham, og du ser at han ødelegger livet hans.
 14. 14
  Husk, alle kan være en narkoman og effekter på hans / hennes helse er forferdelig. Pass på at du beskytter dine kjære fra denne verdensomspennende problem.

Tips

 • Alltid huske at etter å gjøre en tøff kjærlighet inngrep som dette, alltid ender det med å si: "Jeg vet du synes det er veldig vanskelig å tro akkurat nå, men den eneste grunnen til at jeg gjør dette er fordi jeg elsker deg, og jeg er villig til å gjøre hva det tar å sette deg på rett spor, selv om jeg må ydmyke deg som dette, er det sårt for ditt eget beste, og det var så vanskelig for meg å gjøre dette som det var for deg, og hvis jeg ikke har omsorg for deg så mye, jeg ville ikke gjøre dette for deg. " Prøv å avslutte det på en kjærlig tone, slik at personen ikke mislike deg og holde en grudge mot deg i fremtiden for det.
 • Dette kan skade hele familien, og det kan virke som om dere er alle ganging opp på den rusavhengige, og på en måte er du - men det vil skade ham mindre enn ender opp død eller i alvorlige problemer.
 • Dette er en velkjent metode som brukes av mange fremragende borgere. Barna til Betty Ford brukte intervensjon for å få henne inn i et rehabiliteringssenter på grunn av alkoholisme henne. Hun til slutt startet Betty Ford Center.
 • til hva den enkelte har å si, men er ikke enig med ham. Hold forklare dine observasjoner i detalj. Ikke gi i. Forbli fast i dine tanker og dine følelser... aldri vakle. Gi hver person en tur til å snakke sitt eget sinn, som hver og en ser direkte på person og ikke svikte ikke.
 • Frykt ikke bruke det på barn som er på vei for problemer og vil ikke høre. Konsekvensene må tilpasses situasjonen, selvfølgelig.
 • Narkomane generelt velger å gå til behandling sentrum i stedet akseptere konsekvensene. Ikke la den bli utsatt eller satt på baksiden brenner!

Advarsler

 • Få juridisk rådgivning før du fortsetter eller du kan stå overfor sivil eller strafferettslig ansvar for kidnapping eller justismord.
 • Denial betyr ikke alltid en løgn: noen brukere kan faktisk være å fortelle sannheten når de sier sine vaner under kontroll. Vær ærlig med deg selv om hvorvidt de egentlig forårsaker du skade, eller du kan være å prøve å kontrollere dem.
 • Ikke gjør dette til noen som har et hjerte problem, eller har en angst problem. Det kan bli for mye stress for ham å ta. Konsultere en profesjonell.
 • Sørg for at det er en faktisk alvorlig problem, og at oppførselen til venn eller familiemedlem i spørsmålet forårsaker mer skade på andre enn intervensjonen ville føre til dem.
 • Vær veldig forsiktig med den mentale tilstanden til personen du utfører et inngrep på. En intervensjon skal kun utføres på noen med en normal sinnstilstand, for både målet enkeltes sikkerhet, og sikkerheten til mennesker som utfører inngrepet.