Wkano

Hvordan å være høflig

Å være høflig er et spørsmål om etikette, det handler om respekt, og være hensynsfull av folks følelser, kultur og verdier. Det virker ikke vanskelig, men for mange mennesker er det fortsatt en utfordring. Mens noen mennesker har ingen interesse overhodet i politesse, hvis du leser dette er du sannsynligvis lurer på hvordan du kan forbedre din etikette. I det minste, kan det være lurt å vite hvordan du skal unngå å være uhøflig eller brautende, som, i det minste, kan frata folk rundt deg. Å være høflig er også en god måte å få venner.

Trinn

Hvordan å være høflig. Når du er i tvil, observere andre.
Hvordan å være høflig. Når du er i tvil, observere andre.

Generell høflighet

 1. 1
  Vær forsiktig, ikke kraftige eller insisterende. Dette betyr ikke at du trenger å opptre som en ydmyk, stille pushover. Det betyr at når du gjør noe, tilby noe, eller gjøre en forespørsel, gjør du den uten å presse folk rundt deg og gjør dem føler at de blir presset inn i et hjørne.
  • For eksempel, hvis du har en samtale, er det én ting å stille et spørsmål eller gi din mening, men det er uhøflig å presse saken når noen har uttrykt ubehag (verbalt eller non-verbalt) om emnet.
  • Selv om du prøver å hjelpe, liker å tilby å betale for lunsj eller ta oppvasken, ikke være for påtrengende. Hvis personen sier "Nei takk, jeg har det" så si "Vær så snill, jeg virkelig elsker å hjelpe." Hvis de fortsatt sier nei, så la det gå. De tydeligvis ønsker å behandle deg, så la dem, og gjengjelde tjenesten en annen gang.
 2. 2
  Når du er i tvil, observere andre. Hvordan er de hilser, og ta hverandre? Hva er det de gjør med sine strøk? Hva slags emner de er diskutert? Forskjellige innstillinger krever ulike standarder for formalitet, og disse standardene ofte definere hva som er høflig og hva som ikke.
  • En arbeidsrelatert middag, og ferie samling, et bryllup, og en begravelse vil alle kreve en annen, men generelt noe mer formell tone enn en fest med en gruppe venner.
 3. 3
  Vær hyggelig. Alltid være høflig, så du kan møte denne personen igjen i en annen innstilling og ville ikke ønsker å ha forårsaket negative minner som vil gi deg en dårlig stående. Hvis noen irriterer eller enda fornærmer deg, ikke komme inn i et argument. Si "La oss enige om å være uenige" og endre emnet, høflig debatt, eller bare unnskylde deg selv fra samtalen.
 4. 4
  Starte en samtale ved å stille spørsmål om den andre personen. Prøv ikke å snakke om deg selv for mye, hvis de ønsker å vite (eller er høflig) de vil spørre. Vær trygg og sjarmerende. Ikke gris samtalen, som er arrogant og brautende. Se interessert og lytte til svarene.
  • Ikke se over personens skulderen eller rundt i rommet når de snakker, eller la øynene hvile på den varme ny gjest som bare gikk i. Det innebærer at du blir distrahert eller ikke interessert-at conversational følgesvenn er ikke viktig eller interessant nok til å bry betale oppmerksomhet til.
 5. 5
  Håndhilse fast og se din bekjent i øyet når du gjør det. Du ønsker kanskje å praktisere dette litt slik at du ikke squish folks hender, avhengig av hvor sterk du er. Det ville føle seg ukomfortabel. Pass særlig på når håndhilse på kvinner som er iført ringer. For mye press kan være svært smertefullt.
  • Husk også at mange mennesker med en "old-school" etikette bakgrunn (spesielt hvis du er i Europa) synes det er upassende å tilby hånden for et håndtrykk til en dame eller en eldre herremann hvis du er en gentleman, eller til en eldre dame Hvis du er en dame. Hilser alltid den andre personen først, men vente for dem å utvide sin hånd. På den annen side, hvis du er eldre person eller dame, husk at hvis du ikke strekker hånden din, kan den andre personen føler seg avvist, som han eller hun ikke er tillatt å riste hånden. Vanligvis denne situasjonen tar bare et halvt sekund i å sjekke om den andre personen beveger seg mot deg for et håndtrykk. Være på vakt.
  • Ikke tilnærming noen med en allerede utstrakt hånd. Det er pushy. Hvis du vil at noen skal vite at du går mot dem, etablere en fast øyekontakt og smil, kanskje åpne armene litt (bøyd ved albuen) for å gjøre en innbydende gest.
 6. 6
  Vet riktig. For sølvtøy, gå fra utsiden, i. Plasser serviett på fanget, og ikke legge noe på bordet som ikke var der da du kom dit (mobiltelefon, briller, smykker). Sette vesken mellom føttene under stolen. Kvinner bør ikke bruke sminke ved bordet. Det er uhøflig og viser en mangel på raffinement. Hvis du ønsker å fikse sminke eller sjekk om noe er i tennene, gå på toalettet.
 7. 7
  Ha en latter som viser du har det gøy, uten å bli høy. Loudness angir enten arroganse eller usikkerhet. En sjarmerende høflig person gjør en annen person føler seg bra. Holde dette målet i tankene, ta hensyn til andre menneskers behov og meninger. Ikke gjør nedsettende bemerkninger mot enhver form for etniske, politiske eller religiøse grupper under noen omstendigheter.
 8. 8
  Være grasiøs og vise eleganse. Bære selv jevnt, med en følelse av ro, men likevel involvert i øyeblikket. Folk vil merke dette subtile sjarm og dette vil hjelpe deg mye.
 9. 9
  Vær oppmerksom på at etikette og oppførsel varierer avhengig av kulturelle regionen du er i... pass på å studere den lokale skikker før du reiser!

Høflig svar

 1. 1
  Reagere på situasjonen hensiktsmessig. For mange sosiale situasjoner, det er generelle retningslinjer for høflig samtale. Evnen til å lytte til hva den andre personen sier, og svarer ettertenksomt, uten sarkasme, fornærmelse, eller å være altfor casual, er nøkkelen til jevne interaksjoner. Her er noen eksempler:
 2. 2
  Personlige hilsener. Hvis du snakke med jevnaldrende, si hei ved navn, og eventuelt forlenge hilsen å være imøtekommende. Den høflig svar er i tråd med hilsen. For eksempel:
  • "God morgen, Jess".
   • "God morgen, Peter."
  • I dette tilfellet, møtt både greeter og holde det kort, profesjonelle og høflige. Her er et annet eksempel, utvide den litt:
  • "God morgen, Jess, godt å se deg i dag."
   • "Takk, Peter. Det er godt å se deg også."
  • Hvis du hilsen noen ovenfor peer group-kanskje sjefen din, et viktig person, eller noen andre som "outranks" deg sosialt, er det best å holde det formelle. For eksempel:
  • "God morgen, Jess."
   • "God morgen, Mr. Jones."
  • Hvis Mr. Jones sier "Call me Peter," for all del gjøre. Men ikke gjør det før invitert.
 3. 3
  Telefon hilsener. Høflighet når det gjelder telefoner kommer helt an på situasjonen. Hvis du er i et forretningsmiljø, hvordan du svarer på telefonen vil avhenge i stor grad på din posisjon i selskapet. Måten du svare på et eksternt anrop fra en potensiell kunde kan være omtrent slik:
  • "Hello, ABC Corporation, dette er Mr. Applemore taler. Hvordan kan jeg hjelpe deg i dag?"
 4. 4
  Ikke bjeffe. Det er en trend, for interne samtaler, å svare ved å bjeffe ut din avdeling. Selv om det er vanlig praksis, er det langt bedre å faktisk snakke høflig:
  • "Salg". Dette kan like godt være en robot svare telefonen. Det formidler ingen følelse av at det er noen på linjen som bryr seg om noe. En bedre tilnærming ville være:
  • "Salget er dette Eleonore. Hvordan kan jeg hjelpe deg med i dag?"
 5. 5
  Introduksjoner. Dette vanlig situasjon ofte etterlater folk lurer på hva jeg skal si, og hvem som skal si det. Her er noen retningslinjer.
  • Formelle situasjoner. Formelt situasjoner, trenger du ikke "presentere" folk, du "til stede" dem. Det er et hierarki involvert:
  • Den yngre eller mindre dyktig person er alltid introdusert til eldre eller mer dyktig person:
   • "Mr. Elder, kan jeg presentere Mr. Green?"
  • En gentleman er alltid presentert til en dame:
   • "Ms Jones, kan jeg presentere Mr. Davis?"
  • Presidenter, kardinaler og regjerende monarker er alle presentert for, uavhengig av alder, kjønn, eller stasjon:
   • "Mr. President, jeg har den ære å presentere Ms Jones fra Portland, Oregon."
  • Uformelle situasjoner. Uformelle situasjoner har mye de samme retningslinjer som formelle situasjoner-yngre til eldre, mindre dyktig til mer dyktig, kvinner til menn, men uten bekymring for samfunnsmessige forvisning bør du få det galt! Du kan også "presentere" en til en annen, eller utelate ordet helt, slik:
   • "Mr. Elder, kan jeg presentere Mr. Green, fra regnskap?" Vekselvis arbeider en enkel utveksling av navn i tillegg:
   • "Mr. Elder, Mr. Green." Mens det er ingen formell presentasjon her, "rang" er etablert ved bøyning. Navnet på den eldste er sagt i form av et spørsmål, og navnet på den yngre snakkes som en enkel setning: ". Mr. Elder Mr. Green"
  • Den høflig svar når du blir introdusert er ganske enkelt: "Hvordan gjør du?"
  • Mr. Jones, kan jeg presentere Ms Abernathy? "Ms Abernathy sier" Hvordan gjør du. "Mr. Jones kan reagere som ønsket.

Tips

 • Være høflig til servere (og tippe riktig hvis du er verten).
 • Prøv å ikke avbryte folk når de snakker til noen andre eller i midten av noe.
 • Det er alltid mye verre å bli fanget i en løgn enn å fortelle sannheten.
 • Husk å si takk og takk.
 • Ikke legg albuene på bordet eller nå over folk til salt og pepper. Spør alltid om de kan du sende det til deg.
 • Skreddersy din atferd til anledningen. Du kan være mer løs på en familie fest da på et samfunn middag. Dette gjelder klær, også. Hvis du er usikker på hva slags arrangement du vil være til stede, spør hva slags parti / restaurant / bar er det slik at du kan komme forberedt. Ingenting er mer ubehagelig enn å stå i midten av en formell cocktailparty i skinnbukser og biker boots-med mindre den står i midten av en biker bar i en smoking.
 • Aldri "hjelp deg selv" med mindre hvem det er, er du med, sier at du kan.