Wkano

Hvordan avgjøre om å bruke en mensbeger


En mensbeger er en liten, silikon kopp som samler stedet for å absorbere menstrual væske og en billig, miljøvennlig alternativ til pads og tamponger. På skolen eller arbeid, er det siste du trenger lekkasjer med store pads, eller kanskje du finner tamponger ubehagelig. Det kan bli irriterende å ta opp fem minutter av din lunsj på tide å endre tampong / pad også. I tillegg til å konservere bomull, kan menstrual kopper skiftes sjeldnere enn standard menstrual produkter. Hvis du er usikker på om å bruke en mensbeger, lese trinnene nedenfor og gjøre litt mer research før du bestemmer.

Trinn

Hvordan avgjøre om å bruke en mensbeger. Spør andre kvinner som har fikk dem for råd deres, eller les hva andre kunder har sagt om produktet.
Hvordan avgjøre om å bruke en mensbeger. Spør andre kvinner som har fikk dem for råd deres, eller les hva andre kunder har sagt om produktet.
 1. 1
  Forskning. Finn ut alt du kan om produktet. Hvis du bruker pengene dine, må du vite så mye om produktet som du kan.
  • Pros av kopper:
   • Kopper er billig. Den gjennomsnittlige kvinne bruker ca 2240€ dollar i hennes levetid på disponibel menstrual produkter. De gjennomsnittlige menstrual kopper koster 20€ -50 og kan gjenbrukes i ti år eller mer.
   • Kopper er trygg og ren. Motsetning til tamponger og bind, som kan inneholde sterke kjemikalier og kan havnen bakterier, trenger kopper ikke oppmuntre bakterievekst og er laget av inert, medisinsk silikon, gummi, eller TPE (termoplastisk elastomer). I tillegg, kopper heller ikke suge opp ekstra fuktighet som tamponger, så de holder vaginal miljøet intakt.
   • Kopper er praktisk. For de fleste kvinner, kan kopper brukes i tolv timer før du tømmer dem. De viser ikke noe utenfor kroppen (dvs. tampong strenger) og kan brukes mens du spiller sport, svømming, og sove uten å lekke. Det er heller ingen behov for å bære rundt reservedeler forsyninger, så du vil alltid ha din kopp med deg mens du er på mensen. Kopper kan brukes før en kvinnes periode starter, noe som er nyttig for de med uregelmessig menstruasjon. Menstrual kopper lekke 0,5 sjeldnere og må endres 2,8 færre ganger, og de også eliminere enhver periode lukt.
   • Kopper er miljøvennlige så vel som kroppen positivt. Den gjennomsnittlige kvinne bruker mer enn 16 800 engangs, papir menstrual produkter i hennes levetid. Sammenligne at for å bare én silikon cup i form av dens miljøpåvirkning. Og du er nødt til å vite mer om din kropp og din periode for å bruke en.
   • Kopper er komfortable. De fleste brukere kan ikke føle sine kopper i det hele tatt, det er fullt mulig å glemme at du er iført en. Det kan se stor, men en kopp kaster opp i en meget liten gjenstand for innsetting og fjerning. Noen kvinner rapporterer mindre kramper og oppblåsthet mens du bruker kopper. Det faktum at de ikke tørker ut skjeden er en trøst faktor for mange også.
  • Cons av kopper:
   • Kopper er hender på, som betyr at du vil få en liten Messier å bruke dem. De er trolig ikke det beste alternativet for deg hvis du er kvalm ved synet av blod.
   • Koppene har en lengre læringskurve enn andre menstrual produkter. Det kan ta ca 3-4 sykluser for å få virkelig justert og komfortabel med å bruke din kopp.
   • Kopper kan gi ubehag. Noen kvinner har ubehag av for mye sug eller et firma cup presser på blæren eller rektum på grunn av deres kroppsfasong.
 2. 2
  Spør andre kvinner som har fikk dem for råd deres, eller les hva andre kunder har sagt om produktet. Den mensbeger LiveJournal forum er et flott sted å gjøre dette.
 3. 3
  Spør deg selv hvorfor du vil ha en. Hvis du føler deg helt komfortabel med å kjøpe og prøve ut en kopp se disse Googles for mer informasjon om valg av kopp som passer for deg og lære å bruke en.

Tips

 • Bære en back up pantyliner de første gangene, i tilfelle de cup lekkasjer en lite.
 • Hvis du kjøper en, en prøvetur i huset slik at du blir mer trygg i offentligheten.
 • Hvis du er en tenåring, snakk til mamma din. Mest sannsynlig moren din vil være åpen for ideen og kan selv kjøpe din første kopp for deg. Hun har kanskje ikke hørt om kopper, så pass på å forklare tydelig hva de er og hvorfor du vurderer å bruke en.
 • I motsetning pads og tamponger ikke du trenger å endre din kopp hver gang du trenger å bruke badet. Uten denne ulempen kan du komme videre med livet som normalt.

Advarsler

 • Kontroller at du har riktig størrelse som det er stort sett ingen retur politikk.
 • Hvis du bruker en spiral for prevensjon, bør du vite at disse koppene er ofte ikke anbefale å brukes i tandem med en spiral. Imidlertid anbefaler noen selskaper bruk av kopper, og mange kvinner bruke en kopp, samt en spiral med hell hvis de er nøye med å fjerne begeret forsiktig. Dette vil redusere risikoen for utilsiktet utvisning.
 • Hvis du kjøper dem på nettet, sjekk med en forelder først.