Wkano

Hvordan detox et vennskap

Sanne venner dolke deg i front -. Oscar Wilde


Er ditt vennskap gjensidig støttende og sunt, eller er det en slagmark? Vennskap trenger ikke alltid kjøre true til kurs - noen ganger, går noe veldig galt og et vennskap blir sur, av grunner som ofte er utenfor din kontroll. I denne situasjonen, detoxing vennskap er i siste instans en samtale som er opp til deg, men hvis du ønsker å gi det beste bildet, detoxing et vennskap gått dårlig kan resultere i enten få en sunnere, sterkere vennskap, eller du kan bli frigjort fra å ha å bruke noe mer tid med noen som har vært å dra deg ned.

Trinn

Hvordan detox et vennskap. Ta et øyeblikk å reflektere over.
Hvordan detox et vennskap. Ta et øyeblikk å reflektere over.

Tid for refleksjon

 1. 1
  Ta et øyeblikk å reflektere over. Hvis vennskapet føles giftig der en gang det føltes fantastisk, prøve å finne ut hva føles ikke riktig om det lenger. Noen indikatorer på emosjonell "giftighet" i et vennskap er:
  • Følelsen ned eller selv når vennen din handler om.
  • Ikke lenger får spent på å se din venn, ser dem har blitt noe du føler deg forpliktet til å holde ut.
  • Du føler at din venn alltid snakker om seg selv, selv når det er klart du trenger en skulder å gråte på.
  • Din venns sett av verdier og ambisjoner synes å ha endret seg mye fra din, i den grad der du ikke ser øye til øye med de fleste ting lenger.
  • Har du oppdaget at din venn ga deg dårlig råd med vilje? Det kan være like ille hvis din venn er alltid enige med deg uten å bry seg om konsekvensene fordi han eller hun ikke gidder å sette deg rett.
  • Det virker som din venn bare "trenger" deg når han eller hun har dårlige nyheter å dele.
  • Det føles som om din venn bruker du som et middel for å gjøre seg selv eller seg selv føle seg bedre ved bagatellisering deg.
  • Din venn har tatt for å kritisere deg hele tiden eller å være fordømmende om dine valg og beslutninger uten grunn.
  • startet av din venn (bekreftet av andre) har nådd ørene.
  • Din venn har tatt for å slippe deg i en rot i siste øyeblikk, hindrer din fremgang, eller har blitt veldig upålitelig og vil ikke følge opp sine løfter laget til deg, igjen og igjen.
  • Du føler deg manipulert, nedverdiget, forgiftet, eller bagatellisert av din venn.
  • Vurdere hva andre atferd eller holdninger har lede deg til å føle surt om vennskap sammen.
 2. 2
  Tar alt av dine følelser i betraktning, bestemmer hvordan du føler om å forsøke å berge vennskapet. Det er viktig å nå en beslutning om hvorvidt du er komfortabel prøver å detox vennskap, eller om en bedre innsats ville bli la det gå. Selv om du gi detoxing en sjanse, kan sluttresultatet bli at du fortsatt trenger å la gå, så vær forberedt på denne muligheten i alle hendelser. Når de vurderer verdien av å prøve å detox vennskap, følgende ting er verdt å holde i tankene:
  • Varigheten av ditt vennskap sammen og alle de gode tidene du har delt.
  • Enten du må fortsette å se din venn i en jobb eller sosial kontekst.
  • Åpenheten til personen du vil diskutere følelser, atferd og å akseptere at han eller hun ikke er rett hele tiden. Noen mennesker er fortsatt overbevist om at de har rett, uansett hva du sier, at de kan vise seg å være umulig når det gjelder å åpne ditt hjerte eller resonnement med dem.
  • Andre saker som skjer i din venns liv som kan ha påvirket hans eller hennes syn på livet.

Ta en sjanse på et vennskap detox

Hvis det etter refleksjon, har du bestemt det ikke er verdt å gå videre med ditt vennskap, hoppe over denne delen og gå til den neste "Cutting bånd med din venn". Ellers følger denne delen for å prøve og.

 1. 1
  Hev problemene i ditt vennskap med din venn. Når du har bestemt at det er verdt å investere tid og krefter i detoxing vennskap, er det på tide å bringe oppmerksomhet til din venns oppførsel for å se om det er mulig å løse utfordringene. Dette er ikke til å bli lett, men unngå det vil ikke hjelpe deg heller,. Ingenting vil endre seg hvis du ikke takler det være følsom og skånsom på den måten at du nærmer deg denne samtalen - du vil bli trår en fin linje mellom på den ene siden, din venn føler at han eller hun blir kritisert, skylden, eller at du bare å være urettferdig og på den annen side, blir din venn lettet over at klagemål er ute i det fri, klar for skikkelig diskusjon. Noen måter å nærme seg dette kan inkludere å si:
  • "Jeg føler at vi ikke har vært veldig nær det siste og at vårt vennskap lider som et resultat. Jeg håper du kan ha tid til å snakke om hvordan vi kunne ta lager og øke vennskapet vårt igjen."
  • "Jeg har savnet nærhet vi pleide å oppleve som venner. Jeg vet ikke om du føler dette også, men jeg vil veldig gjerne snakke om hvordan vi kan være i stand til å gjenopprette den nærhet vi pleide å ha. "
  • "Jeg følte meg opprørt da jeg overhørte du fortelle Mr X som jeg var ikke mye av en venn til deg og det gjorde meg lurer på hvor vi er på vei. Har du fått tid til å snakke om dette?"
 2. 2
  Hør. Vær klar til å lytte oppmerksomt og vennlig til hva din venn sier. Det kan være enkelte ting du ikke liker å høre, men du må være åpen og klar til å erkjenne egne feil også. Det er fullt mulig at du er uvitende om hvordan du kan være medvirkende til deres atferd.
 3. 3
  Enige om å være uenige. Hvis det er noe som ingen av dere kan se øye til øye på, bare enige om å være uenige om det, men ikke la det komme i veien for det som burde være et fint vennskap. Eller, prøve litt humor. En taktikk som kan fungere veldig bra med venner som har en følelse av underlegenhet er å avvæpne sine giftige irettesettelser med den slags enig med sin uttalelse. For eksempel:
  • Venn: "Å hvor på jorden fikk du den kjolen fra Det gjør du ser frumpy?" Du: "Å ja, jeg følte meg som frumping det i kveld, kan ikke ha min mann tenker jeg flørter mens han er borte!"
 4. 4
  Validere vennskapet. Unngå beskyldninger og anklager, i stedet holde validere vennskap i alt du sier, forklarer hvor mye du setter pris på din venn og din vennskap sammen, slik at det er klart at dette ikke handler om å kaste bort det som virkelig teller.
 5. 5
  Holde diskusjonen kort og rett på sak. Ikke utbrodere det. Og alltid avslutte samtalen positivt, enten det er lovende å gjøre noe for din venn, eller arrangere å gjøre noe sammen, eller bare fortelle dem hva en fantastisk person du tror de er.
  • Hvis vennen din kaster en "raserianfall", eller argumenterer sterkt med deg, høflig la dem vite at du tar din permisjon, og du vil fortsette denne diskusjonen senere. Det er ikke behov for en krangel om dine følelser.
 6. 6
  Tenke på og deretter foreslå noen gode måter fremover for vennskap. Hvis vennen din har reagert positivt på dine bekymringer og er minst villige til å gi ting en annen gå, kan det være nyttig å ha noen ideer om ting som kan hjelpe til å få ditt vennskap tilbake på sporet. Noen ideer til å vurdere omfatter:
  • Et forbud mot om hverandre. Dette sier seg selv, men hvis det har vært et problem, er det best å ha en latter om det og få det ut i det åpne som et tabu aktivitet.
  • En vilje og engasjement til å tilbringe mer tid sammen, bare dere to, deler en felles interesse som dere begge liker.
  • Å ha et hemmelig signal å la hverandre når de råd og støtte er krysset linjen inn å være sjefete, kritisere, eller pushy. Ved første tegn på dette signalet, vil noen av dere vet det er på tide å kalle en stopper for hva atferd er årsaken til problemet.
  • Nå en enighet om at det er OK å håndtere uro som de oppstår heller enn å forlate misforståelser til fester.
  • Dele en gjensidig forståelse plass. Det kan være et bilde bord, en online privat felles nettsted, en ukentlig chat. Uansett hva du velger, gi rom for å feire hverandre og hverandres prestasjoner. Venner er støttespillere, ikke motstandere, og begge bør du føle deg trygg i å kommunisere dine gevinster og tap i livet.
 7. 7
  Gjennomgå vennskap. Etter å ha ditt hjerte-til-hjerte, bør du vurdere hvordan vennskap står nå.
  • Føles det ut som dere to har nådd en god forståelse, som om du har vært gjennom kriger, men nå er du sterkere for det?
  • Føler du at din venn er klar til å være der for deg, slik at du kan være den beste du kan være, og du er villig til å gjengjelde ett hundre prosent?

Kutte båndene med din venn

Denne delen er egnet når du har nådd en beslutning om at det ikke er verdt å prøve å detox vennskap, eller hvor du har prøvd å gjøre det, men vennen din nekter å innse fakta, og har faktisk gjort ting verre ved insinuerer du er skylden dem eller bebreide dem, og de flate regelrett nekter å se sine egne ugjerninger.

 1. 1
  Lese gjennom indikatorene av en giftig personlighet som skissert i det første avsnittet ovenfor. Synes du selv godtar mange av signalene? Gjorde listen opplyse din følelse av tap om vennskap? Hvis ja, og hvis du føler at det ikke er verdt å prøve lenger, er det på tide å kutte båndene.
 2. 2
  Løsrive deg. Det er på tide å akseptere at du har vokst fra dette vennskapet, på samme måte som du vokse andre aspekter av livet ditt. Hvis du hører at stemmen noen mennesker liker traver ut at "du må bare fortsette å prøve", deretter ignorere det. Nå er det klart at du allerede har prøvd mer enn nok og din venn krysser linjen av overbærenhet når han eller hun fortsetter å manipulere, fornedre, eller sladder om deg. Det er like viktig å som det er å vite når du skal fortsette å prøve, og på dette punktet, løsner selv er sunt og et stadium av modning i livet ditt.
 3. 3
  Slett sine detaljer fra livet ditt. Fjern vennen fra facebook, din mobiltelefon, adresseboken, etc. Dr Ray Pahl, et vennskap ekspert, forklarer at for mange venner i livet ditt kan være stressende og utilfredsstillende uansett, så det er viktig å la din skyld til side også.

Mestring med en ex-venn

Mens kutte båndene og flytte på er et sunt valg i en giftig vennskap, hva gjør du hvis du fortsatt er i samme sosiale eller arbeid sirkler som din tidligere venn? Svaret er å være snill, hjertelig og profesjonell i din fortsatte relasjoner med dem, samtidig som man opprettholder avstand.

 1. 1
  Vær vennlig og hvor du har noe annet valg enn å fortsette å komme i kontakt med en tidligere venn. Hvis du har skiltes måter med en giftig venn, men du er fortsatt i hans eller hennes daglige sirkler for arbeid eller sosiale grunner, er det ingen grunn til å gjøre den kalde stonewalling handling. Fortsette å kommunisere på en vennlig, omsorgsfull måte som fortsatt opprettholder avstand. Si "hei" når du ser din tidligere venn - det trenger ikke å være mer enn dette - men i det minste holde hilsener sivile og pågående. Erkjennelsen av din tidligere venn er verdt som menneske fortsatt saker. Dette kan være en hårfin balanse som du ikke ønsker å formidle ideen om at du fortsatt er venner.
 2. 2
  Ikke noen gang bli fanget å si et stygt ord om din tidligere venn. Hvis noen prøver å trekke deg på, dette bare si "Ja, vi var venner en gang, men det fungerte ikke ut. Hun er fortsatt en god person, vi er bare ikke egnet som venner nå."
 3. 3
  Vær høflig. Når dine veier krysser, hvis alt annet svikter deg, i det minste smil. Hvis vennen din ikke gjengjelde, ikke bekymre deg - bare fortsette å gjøre dette og andre folk vil legge merke til hvem som er den personen med chip på skulderen.
 4. 4
  Holde samtaler kort og konsis. Hvis du er i en situasjon hvor du fortsatt trenger å snakke med hverandre, holde seg til enkle ting og unnskylde deg så snart det er høflig å gjøre det. Hvis du trenger å snakke gjennom ting å gjøre med jobb og finne deg selv uenig,, profesjonell, og holde seg til fakta.
 5. 5
  Sett din innsats i de resterende vennskap. Dine virkelige venner er en kilde til støtte og re-energigivende. Stole på dem for å forbedre ditt syn på vennskap!

Tips

 • Hvis de sier noe mener, fortell dem at du ikke liker det, og tilgi dem. Husk at det er usannsynlig at de bryr seg mindre om du holder en grudge, med mindre det tjener deres formål å holde deg i en kontrollerbar posisjon. Ikke lider unødig skade - nekter å la det komme til deg.
 • Alltid prøve å se ting fra både ditt synspunkt og din venns synspunkt.
 • Alltid være ærlig med din venn.
 • Prøv å tenke på din giftige venn positivt. Prøv å tenke på dem som mennesker som gjør feil.
 • For kvinner, sier Susan Shapiro Barash at det finnes 10 typer vennskap mulige. Les gjennom disse for å forsøke å identifisere noen av de mer negative typer i ditt vennskap, for å se hvor noen av utfordringene kan ligge, eller å identifisere de sunnere vennskap og å være takknemlig for den flotte balanse i livet ditt:
  • The Leader (hun alltid regler og forventer sine synspunkter for å dominere)
  • Den dørmatte (hun vil alltid forvente å bli tråkket over, vil si ja til noe)
  • Den Sacrificer (hun vil gjøre alt for deg på hennes egen regning)
  • The Misery Lover (hun ser det verste i alt, uten å lykkes)
  • Brukeren (hun bare liker deg for hva du kan gi henne)
  • Intime Frenemies (hun later hun liker deg gjennom det smilet, men hun er i ferd med å sabotere deg på alle måter hun kan)
  • The Trophy Friend (hun liker deg fordi på noen måte gi deg eller bekrefte status og makt at hun er sulten for)
  • Den Speiling Friend (hun og du får sammen fordi deres liv og erfaringer er like og delt)
  • Den delaktig (hun er åpen, gir av seg selv og er gratis med hennes følelser)
  • The Authentic Friend (hun gir, mottar, elsker deg for den du er, og hun er den ekte sorten beste venn alltid).
 • Hvor giftig er du som venn? Shapiro anbefaler at vi også se på våre egne atferd her!