Wkano

Hvordan du bruker en sauna trygt

Badstuer gir en flott måte å slappe av, slappe av og varme opp i kaldt vær. De gir også en flott mulighet for en sosial avslapning anledning. Blant mange kjent helsemessige fordeler, er badstuer tenkte stand til å lindre smerte, forbedre idrettsprestasjoner, midlertidig redusere kaldt symptomer, og å redusere stressnivået gjennom å fremkalle en følelse av velvære og trivsel.

Som mange gode ting, men det er viktig å bruke en badstue i moderasjon fordi langvarig, feil eller usikre bruk kan være en alvorlig helsefare. Denne artikkelen forklarer hvordan du bruker en sauna trygt.

Trinn

Hvordan du bruker en sauna trygt. Bruk passende antrekk.
Hvordan du bruker en sauna trygt. Bruk passende antrekk.
 1. 1
  Les instruksjonene knyttet til badstue som du bruker. De fleste badstuer vil bære sin egen helse retningslinjer og advarsler. Det er viktig å bli kjent med disse før du bruker badstuen. Hvis du ikke ser noen instruksjoner, spør personen som har ansvaret for omsorg for badstuen for mer informasjon.
  • Sjekke temperaturen. Den maksimale tillatte sauna temperatur i Canada og Europa er 194 ° F (90 ° C). Noen europeiske land tillater langt høyere temperaturer, som kan være usikre.
  • Ikke temperaturen føles riktig for deg personlig, eller er det bare for varmt? Hvis den forblir følelsen for varmt, ber om at det blir slått ned, eller holde ut.
 2. 2
  Være i god helse. Badstuer er generelt trygt for de fleste brukere, men noen mennesker trenger å ta ekstra forholdsregler, eller kanskje ikke engang bruke badstuen. Spesielt må du revurdere å bruke en badstue hvis:
  • Du har ustabil angina pectoris, dårlig kontrollert blodtrykk, unormal hjerterytme, avansert hjertesvikt, nylig hjerteinfarkt og alvorlig aortastenose.
  • Du er gravid eller prøver å bli gravid (du risikere å øke kroppens kjernetemperatur, besvimelse, har kramper, som lider av heteslag eller heteslag).
  • Du er et barn, eller har ansvar for barn. Mange steder vil ikke la barn under en viss alder for å bruke badstuen.
  • Du er uvel eller annen grunn. Be om råd fra legen din, som noen sykdommer som en kald kan ha nytte av et kort besøk.
  • Du føler deg syk når som helst i løpet av badstue - få ut straks.
 3. 3
  Bo godt hydrert. Det er mulig å lide av dehydrering i badstue. Dette kan føre til heteslag hvis du ikke fylle opp med væske. Vann og isotoniske drikker er egnet, men aldri konsumere alkohol før eller under bruk av badstue. Det er også lurt å ikke bruke en badstue hvis du har en bakrus. Drikk ca 3:58 glass vann etter badstuen.
 4. 4
  Ikke bruk en badstue hvis du bruker medisiner. Med mindre du har legens klarsignal, feile på siden av forsiktighet. Noen medisiner kan påvirke din svette og få deg til overoppheting. Få legen er alt klart førstevalg.
 5. 5
  Bruk passende antrekk. Hvis du ikke er overbevist om renslighet av badstuen, er det en god idé å bruke flip flops eller lignende størrelser på føttene. Noen badstue erfaringer er naken - bortsett fra dine egne personlige følelser om det, kan du vurdere å forlate noen klær på hvis du er bekymret for hygienen i en offentlig sauna.
  • Tenk å sitte på en i en offentlig sauna, heller enn å sitte direkte på benken.
 6. 6
  Unngå outstaying din velkommen. Det aktuelle beløpet av tid til å tilbringe i badstuen er rundt 15-20 minutter på det meste, og mindre hvis du føler deg for varm eller ubehagelig. Det er bedre å gå inn og ut, tar kjøle ned pauser, enn å steke i det for lenge.
 7. 7
  Kjøle ned gradvis etter badstuen. Noen mennesker liker å ha en varm før du får kledd etter en badstue. Det er opp til hvor behagelig du føler, men det er ikke en god idé å gå rett fra badstuen til et sjokk av iskalde luften utendørs.

Tips

 • Hvis du ikke er flink med varme - enten tåler det, eller lider av følelsen begrenset, eller panikk etter å ha vært veldig varmt - da badstuen er sannsynligvis ikke en god avspenningsteknikk for deg.
 • Ikke ta noe inn i en badstue som kan bli skadet av vann, for eksempel iPod, mobiltelefoner, osv. Dessuten disse elementene utjevne hele poenget med å slappe av i badstuen!
 • Gå ikke inn rett etter en treningsøkt.

Advarsler

 • Editor-in-chief of Harvard Menns helse Watch er ikke overbevist om de helsemessige fordelene av badstuer utover følelse av velvære og trivsel. Vær forsiktig med noen som hevder urealistiske helsemessige fordeler fra overdrive badstuen.

Ting du trenger

 • Håndkle
 • Flip flops