Wkano

Hvordan du kan redusere tunge menstruasjonssmerter

Å ha menstruasjonssmerter er dårlig, men når de er tunge og alvorlige, er det enda verre. Denne artikkelen vil fortelle deg hvordan du skal håndtere dem og hvordan å gjøre dem mer utholdelig.

Trinn

Hvordan du kan redusere tunge menstruasjonssmerter. Ta ibuprofen FØR mensen.
Hvordan du kan redusere tunge menstruasjonssmerter. Ta ibuprofen FØR mensen.
 1. 1
  SLAPP! Når du er nervøs for noe (si, en skole endelig kommer opp), dine kramper tendens til å bli verre. Tenk om glade ting.
 2. 2
  Ta ibuprofen FØR mensen. Høres ut som det ikke vil hjelpe, men det faktisk vil hjelpe de ting som fører til smerte og redusere den. (To er vanligvis nok)
 3. 3
  Når det kommer til selve perioden, så snart du innser at du har det, ta smertestillende medikamenter av noe slag. Ting som ibuprofen fungerer fint, men når kramper er tunge, Midol og Pamprin fungerer best. Pamprin Max har vist seg å fungere best for tunge kramper.
 4. 4
  Konsultere legen din dersom midol og pamprin ikke fungerer - noen jenter må gå på prevensjon for å hjelpe de kramper og flyt av mensen.
 5. 5
  For umiddelbar lindring, får en varmepute. IKKE sette den på den varmeste innstillingen - det kan brenne huden din og føle deg mer komfortabel. Den middels varme (eller "varm") innstilling gjør jobben uten å brenne huden.
 6. 6
  Også ligge på ryggen med knærne bøyd hjelper slappe av musklene. Plus, den strekker seg korsryggen, noe som gjør ekstra vondt det bedre.
 7. 7
  Strekke musklene fungerer for noen. Hvis det er for deg, så gjør visse "øvelser". En som fungerer for noen sitter på bunnen din, setter armene krysset i fanget ditt, og bøyd over. Dette bidrar til å strekke musklene. Ta en tur hjelper litt også. IKKE gjøre en full på trening, selv om (les "Advarsler").
 8. 8
  Hvis du ikke føler for å trene, bare la seg ned på en sofa eller seng og slappe av og kanskje ta en god lur. Når din kramper er alvorlige, fungerer bare slappe av og ta en pause best.
 9. 9
  Hvis du er på skolen og har tunge kramper, be om å gå til helsesøster. Har foreldrene dine la noen Midol eller Pamprin på sykepleierens kontor så, når dine kramper er dårlig, kan du gå til helsesøster og ta litt.

Tips

 • Hold deg unna alt inkludert: koffein, høy mengde natrium og sukker. Spis ferske bladgrønnsaker og hele matvarer.
 • Som jenter bør holde et ekstra pute eller tampong med dem, holde noen slags ibuprofen med deg. Ikke en hel flaske - en eller to piller bør være nok (se også "Advarsler").
 • Ikke sitte der og tenke på smertene. Prøv og holde deg opptatt.
 • Når kramper er på sitt verste, "massasje" nedre del av magen. Ikke for hardt, men akkurat nok til å lindre smerten (gni i en sirkulær bevegelse, eller gjør noen annen form for mønster med fingrene fungerer).
 • Ha et sunt kosthold. Å spise mye sukker eller salt gjør kramper enda verre.
 • Spis bananer! De er utmerket for kramper.
 • drikke mye væske.

Advarsler

 • Hvis kramper er så dårlige de er til det punktet hvor du mangler dager på skolen, snakk med legen din! Du kan ha en ubalanse, men det er mulig å behandle med visse medisiner.
 • Hvis smertene vedvarer, bør du kontakte lege.
 • Ved noen skoler kan du komme i store problemer hvis du bære rundt på en hel flaske ibuprofen med deg. Får tillatelse fra sykepleier til å gjennomføre en eller to piller med deg.
 • Working ut full på, som løping / sprint eller annen sprek bevegelsen vil ikke hjelpe deg. Turgåing er best hvis du velger dette alternativet.
 • IKKE ta mer enn 1000 mg av smerte medisin per dag. Det kan føre til problemer med leveren.