Wkano

Hvordan bruke en i stedet softcup


I stedet Softcups er en engangs mensbeger merke selges i mange drugstores og supermarkeder. Softcups er sammensatt av en sekk og en fastere ring fra et polymert materiale som også brukes i katetre og tåteflaske nipler. De ligner i form på en membran og samle menstruasjonsfluid, i stedet for å absorbere det som en tampong.

Softcups kan brukes under søvn, sport, svømming, eller samleie. De fleste kvinner kan bære menstrual kopper lenger enn tradisjonelle menstrual produkter, eliminere de periode lukt, ikke forårsake tørrhet eller irritasjon, og har ikke vært knyttet til TSS. Les videre for å finne ut hvordan du bruker en.

Trinn

Hvordan bruke en i stedet softcup. Prøv dette ut første gang i personvernet ditt eget bad i stedet for en offentlig en.
Hvordan bruke en i stedet softcup. Prøv dette ut første gang i personvernet ditt eget bad i stedet for en offentlig en.
 1. 1
  Prøv dette ut første gang i personvernet ditt eget bad i stedet for en offentlig en. Også, selv om du kanskje ønsker å gjøre en tørr kjøre mens du ikke er på mensen, er det generelt mer smurt og et annet miljø der nede mens du er på mensen. Så det er best å prøve første gang mens du er på mensen. Det kan være lurt å velge en lys dag hvis du kommer til å være ute og farter.
 2. 2
  Vask hendene.
 3. 3
  Pakk ut softcup fra den lilla emballasjen.
 4. 4
  Hold deg avslappet og prøv å ikke stramme musklene der nede. Dette kan gjøre det vondt eller vanskelig å sette inn. (. Holde kjeve slakk under innsettingen vil virkelig hjelpe) Vær tålmodig, den første gangen du setter det er alltid den vanskeligste, så ikke gi opp hvis du har problemer i begynnelsen.
 5. 5
  Komme inn i en komfortabel stilling. Du kan prøve å sette softcup mens over toalettet. Du kan også prøve huk i dusjen eller badekaret, sette på beinet på kanten eller toalett eller badekar, eller legge seg på gulvet med knærne opp og beina fra hverandre.
 6. 6
  Finn din livmorhalsen. Stikke en finger inni skjeden din, og føler for din livmorhalsen, som føles litt som nesetippen din. Det er en liten, spretne nub med en fordypning i midten. For at softcup å fungere ordentlig, må det bli hekta på baksiden av livmorhalsen din, så du trenger å vite omtrent hvor den er.
 7. 7
  Pass på at åpningen av softcup vender oppover.
 8. 8
  Squish rosa rim så det endrer seg fra sin fulle sirkulær form til en mer stang-lignende form.
 9. 9
  Sett softcup. Spre hverandre din kjønnsleppene og finne åpningen av vagina med den andre hånden. Nå skyver koppen tilbake mot halebenet din, ikke rett opp. Skyv koppen inn hvor du tror din cervix er, som sannsynligvis er så langt du kan presse den i.
 10. 10
  Vipp softcup nedover og tilbake mens du setter den, og deretter dytte fronten av felgen oppover, så det kroker bak livmorhalsen din. Hvis softcup er i riktig posisjon det vil være behagelig, og du vil ikke føle det. Den rosa kanten av softcup er laget av varme-sensitivt materiale, slik at det vil tilpasse seg din unike kroppsfasong. Den softcup fungerer ved å forsegle til vaginal veggene.
 11. 11
  La softcup i for 12 eller færre timer. Du må kanskje fjerne det tidligere, så sjekk det ofte første gang du bruker en. Softcups har en høyere kapasitet enn tamponger imidlertid, og hvis de brukes riktig, bør ikke lekke så mye.
 12. 12
  Fjern softcup. Sett en finger inni skjeden din før du kan føle kanten av softcup. Hekte fingeren under kanten og trekk softcup sakte ut. Sørg for å holde koppen så oppreist som mulig under fjerning for å unngå søl. Det kan være lurt å øve fjerning i dusjen de første gangene mens du blir vant til det, så det kan bli rotete. Hvis koppen er for stor og sårer deg ved inngangen til skjeden, kan du bruke to fingre for å holde det klemt inn sin mindre form.
 13. 13
  Krølle opp noen toalettpapir og sette det inn i plast sac å absorbere væsken. Så pakk hele greia i toalettpapir, kaste det bort, vaske hendene, og sette inn en ny softcup. Eller du kan velge å bruke koppen. Se tipsene for rengjøringsanvisninger.

Tips

 • Engangshansker fungere godt for fjerning. Bare sette en disponibel hanske på hånden din, begynner å fjerne kopp med en finger, og som du tømme skjedeåpningen fjerne hanske og trekk den over koppen. Voila! Hånden din er ren og koppen er pakket for avhending.
 • Det er også gjenbrukbare menstrual kopper som varer i mange år. Se Bruk en mensbeger for mer informasjon.
 • Hvis du er i et offentlig bad og du ønsker å gjenbruke en softcup, kan du bare tørke det av med toalettpapir og rense det litt bedre senere. Eller du kan ta med feminine våtservietter eller flaske vann med deg. (Wipes ville være flott for hånden også.)
 • Selv om selskapet ikke anbefaler det, kan du bruke disse Softcups flere ganger. Etter fjerning, bare dumpe koppen og skyll det av i vasken (så vel som å gni eventuelle gjenværende væske av med fingrene). Du kan bruke litt såpe hvis din samvittighet krever det, men kopper ikke havnen bakterier. Hvis du bruker såpe bør du skylle veldig godt fordi såpe inne i skjeden kan forårsake gjær infeksjoner. Mange kvinner gjør dette vil ikke syk effekter-det er egentlig opp til deg.
 • I stedet softcup er tilgjengelig i én størrelse som passer de fleste kvinner. Også Softcups er ganske tynn når presset, og hvis du sammenligner dette begeret til en Unfurled tampong, de er nesten samme størrelse. Men hvis du har en lav livmorhalsen, kan de ikke jobbe for deg fordi baksiden av koppen vanligvis legger seg rundt livmorhalsen, og koppen kan være for lang og skyv ned og lekke for noen kvinner. I en studie utført på stedet softcup, var ca 4% av kvinnene i studien ikke er i stand til å bruke det på grunn av dårlig passform.

Advarsler

 • Ikke bruk Softcups hvis du er kvalm ved synet av blod.
 • Softcups bør ikke brukes hvis du har en eller intrauterint, da det kan føre til utvisning av spiralen. Mange kvinner lykkes med å bruke gjenbrukbare menstrual kopper med IUDs imidlertid.
 • Selv om de kan se ut som en membran, softcups er ikke en barriere prevensjonsmiddel for samleie, de bare gjør par til å ha rent samleie under en kvinnes periode.

Ting du trenger

 • Box of I stedet softcups
 • Bad
 • Vask
 • Flaskevann eller feminine våtservietter hvis du er på farten