Wkano

Hvordan du kan spare penger for noe stort som en tenåring

Er det noe du er døende å få det foreldrene dine ikke vil kjøpe deg, eller du bare vil ha uavhengighet kjøpe deg? Forestille ser på alles ansikter når du går inn i rommet med en splitter ny 375€ skinnjakke, Prada hæler, en iPad eller en ny laptop. Men for å gjøre dette, vil du trenger å spare penger.

Trinn

Hvordan du kan spare penger for noe stort som en tenåring. Bestem deg for hva du ønsker å få.
Hvordan du kan spare penger for noe stort som en tenåring. Bestem deg for hva du ønsker å få.
 1. 1
  Bestem deg for hva du ønsker å få. Finn ut prisingen. Det lureste er å gjøre litt research og sammenligne priser på nettet, slik at du får best mulig avtale.
 2. 2
  Sett til side halvparten av alle midler mottatt. Åpne en sparekonto eller sette den i en kasse.
 3. 3
  Få en jobb. Avhengig av plassering, kan de fleste tenåringer begynne å jobbe hvis de er 14 (16 noen steder) eller eldre. Ikke bare vil dette bidra til å spare deg for store kjøp, men jobben vil gi en referanse på en CV.
 4. 4
  Budsjettet klokt. Ikke gjør et kjøp fordi det var på salg. Være tro mot drømmen om å kjøpe hva som egentlig ønsket. Envision ønsket objekt, og ikke bruke noen av sparepengene dine på noen andre kjøp. Hold drømmen.
 5. 5
  Selge håndlaget eller kunsthåndverk på skolen, hvis dette er tillatt. Sjekk med skolens administratorer å se om selger på skolen er tillatt.
 6. 6
  Forskning pris og butikk rundt, når 95 prosent av pengene er gjemt unna. Prøv å kjøpe varen på salg.
 7. 7
  Få en stor krukke eller boks og sette hver mynt, notat og hva penger du finne legging i lommeboken din,din tabell, osv.. Ikke åpne det i 30 dager. Bare åpne den for å sette inn mer penger, og hvis du er i stand til å sette en spesiell hull i lokket, enda bedre! Hvis du kan gjøre dette, må du forsegle lokket til tinn med heavy duty tape. Du vet aldri når du vil ha penger for noe dumt. Hvis du vil, skrive noe på tinn med Sharpie eller annen permanent markør som "Tror ikke du tør åpne denne!"

Tips

 • Vær tålmodig. Ikke bekymre deg, det kan synes å ta en evighet, men hvis du prøver hardt, vil du få hva du sparer på!
 • Ikke press deg selv. Ting som disse ikke kan komme lett. Hvem bryr seg om det tar et par måneder å spare opp? Til slutt vil det være verdt det.
 • Skille dine behov og ønsker. Noen ganger spare halve skolen lunsj penger som foreldrene dine gi deg. Prøv å spise en større frokost slik at du ikke trenger å kjøpe så mye mat til lunsj i kantina. Når du kommer hjem, sette de pengene i grisen-bank, og spise en sunn snack!
 • Gjøre noen ekstra oppgaver til foreldrene dine, huset sit, baby sit, gjør yard-arbeid for naboer, etc.

Advarsler

 • Hvis du kommer til å skjule pengene dine må du huske hvor du setter den.
 • Ikke fortell noen om de pengene du lagrer eller den kan være stjålet.

Ting du trenger

 • Sparekonto
 • Sparegrisen
 • Trygt sted å gjemme dine sparepenger