Wkano

Hvordan fjerne en flis under neglen din

Selv smertefullt, det å ha en flis under neglen din ikke å ende i en kjøre til ER. Med noen metoder, kan du være i stand til enkelt å fjerne det selv med mindre smerter og færre regninger.

Trinn

Hvordan fjerne en flis under neglen din. Ta en medisinsk hensiktsmessig mengde av ibuprofen basert på informasjon på etiketten.
Hvordan fjerne en flis under neglen din. Ta en medisinsk hensiktsmessig mengde av ibuprofen basert på informasjon på etiketten.
 1. 1
  Ikke få panikk. Men trolig av den tiden du har lest dette, har du allerede prøvd et par ting som ikke har fungert, for neste gang prøv å ikke få panikk og trekke på splint (med mindre masse det viser).
 2. 2
  Ta en medisinsk hensiktsmessig mengde av ibuprofen basert på informasjon på etiketten. Dette vil bidra til å redusere hevelse i området, og forhåpentligvis gjøre det lettere å trekke splinten ut.
 3. 3
  Få en høy kvalitet pinsett. Ikke bruk neglene, en kniv, en nål eller en annen sub-par instrument for å prøve å løsne den. Selv om du må vente en time eller så å gå å kjøpe dem, få et par gode (10€ + på et stoff butikken).
 4. 4
  Kom deg ut neglen Clippers.
 5. 5
  Komme i god, sterkt lys.
 6. 6
  Klipp spikeren tilbake så langt du kan, men ikke klippe gjennom splint. For å gjøre dette, klippet på den ene siden av splinter, slik at en klaff av spiker er opprettet (dvs. ikke skille stykke fra resten av neglen). Trekk denne klaff over å rive neglen delen som er over splint. Når du har fjernet splinten, klippe neglen fra den andre siden for å fjerne brikken. Hold gjør dette før alle er helt til der huden er festet til undersiden av spiker.
 7. 7
  Husk: dette burde ha utsatt en bit av splinter. Få dine høykvalitets pinsett og holde dem åpne rikelig bred å holde seg på begge sider av splinter, push og vrikke dem under neglen så langt du kan.
 8. 8
  Lukk kjevene og dra splinten ut. Fortsette arbeidet på det, med mindre du er rive bort på den eksponerte splint. Hvis dette skjer, kan det være lurt å prøve å grave på det med en sterilisert nål eller få en bedre pinsett.
 9. 9
  Få litt tre eller Elmer er lim hvis dette ikke fungerer. Påfør en liten mengde i hodet av splinter og vent til det å suge inn i tre og stivne. Trekk forsiktig limet av og trekk den rett ut. Det kan trekke splinten ut med det.
 10. 10
  Hvis det ikke fungerer, kan du gå på apoteket og få ichthammol (tegning salve). Deretter gjelder en anstendig mengde av Ichthammol på forsiden av neglen, i nærheten av splinter, og sette et plaster på den. Den neste dag, bør skrelle av plaster og splint være nær nok til å trekke den resten av veien ut. Ichthammol lukter som tjære, liker brukes på veier, men det kan fungere.

Alternative metoder

 1. 1
  Hvis det over ikke fungerer, og smertene ikke er for stor, kan du la huden din naturlig fordrive den eller negl vokse ut, noe som vil presse den ut.
 2. 2
  Du kan også prøve å sette fingeren i iskaldt vann i ca 15-20 minutter. Huden din vil nummen opp litt og flisen vil mykne.

Tips

 • Du kan midlertidig nummen området med aktuell smertestillende.
 • Det er best å utføre dette selv, som en annen person ikke kan føle hvor mye ubehag du er i.
 • Motstå trangen til å grave på splint uten de riktige verktøyene. Du kan bare bryte den av dypere.
 • Kast ut mindreverdige pinsett i First Aid Kit akkurat nå og få et par gode. Du vil ikke bare bruke den til å trekke ut villfaren hår. Det vil være svært nyttig når det er nødvendig.
 • Du bør sterilisere pinsett, nålen eller andre instrument som kommer til å bryte huden. Gjør dette ved å dyppe i isopropylalkohol i 5 minutter.

Advarsler

 • Motstå trangen til å ringe nødetatene. Ditt lokale område kan ha ikke-beredskapsressurser for medisinsk behandling.
 • Hvis splint er alvorlig eller hvis den inneholder metall, bør du oppsøke lege om muligheten for komplikasjoner.
 • Som med alle medisinske prosedyrer, ikke fortsette hvis det forårsaker sterke smerter eller blødninger.
 • Søk medisinsk hjelp hvis området blir infisert eller blødning ikke stopper i løpet av få minutter av utvinning.

Ting du trenger

 • God kvalitet pinsett. Metal med kjever som er stiv og presis.
 • God belysning
 • Spiker clippers
 • Ibuprofen