Wkano

Hvordan endre holdning

Er du en pessimistisk person? Har du en tendens til å påpeke det negative i en situasjon uten å se det gode? Har folk avvise eller angre være i bedriften på grunn av holdningen din? Vellykket endre holdning er avhengig av en endring i tenkemåte, og lykkes å endre tankesett er avhengig av om du virkelig ønsker å endre. Går fra pessimistisk til optimistisk kan være vanskelig, men det vil resultere i en lysere og mer behagelig liv. Hvis du virkelig vil vite hvordan du endrer din holdning, her er noen enkle, men effektive tips.

Trinn

Hvordan endre holdning. Slutte å fokusere på deg selv.
Hvordan endre holdning. Slutte å fokusere på deg selv.
 1. 1
  Slutte å fokusere på deg selv. Mye av pessimisme oppstår fra falske eller urimelige forventninger, spesielt når disse forventningene involvere deg.
  • Gjør en innsats for å nå ut og hjelpe minst en person hver dag uten å forvente noe tilbake. Over tid, kan du finne mer glede i å gi heller enn å motta.
 2. 2
  Face dine feil. Vi har alle noe hvorpå vi kan forbedre, så om du er på jobb, hjemme eller andre steder, være åpen for å lære mer.
  • Lag en liste over alle dine svakheter og mangler. I begynnelsen av hver uke, ta en av de børsnoterte feil og tenke over hva du kan lære om at svakhet. Bruk resten av uken for å lære enda mer.
 3. 3
  Se på den lyse siden. I hvert uønsket situasjon, er det alltid en måte å se på den lysere siden. Dette er ikke å si at du bør leve livet ditt uærlig, alltid ignorerer den dårlige i favør av en falsk smil. I stedet, akseptere de dårlige tingene, men også tenke på hvor mye verre det kunne ha vært.
  • For eksempel, kanskje du bare kom inn i en bilulykke og må betale en masse penger for reparasjoner og medisinske regninger. En måte å se på den lyse siden er å være takknemlig for at du fortsatt er i live uten varige skader på kroppen eller hjernen.
 4. 4
  Telle dine velsignelser. Innlegg opp et blankt ark på veggen din, eller bruke en journal. Hver morgen, så snart du har våknet opp, tenke på en velsignelse i livet ditt som ikke allerede er skrevet på papir og skrive det ned. Telle dine velsignelser vil hjelpe deg å se at livet ditt er ikke alle undergang og tungsinn, at du har grunn til å være lykkelig og glad.
 5. 5
  Finn en life coach. Disse fagfolk gjøre en levende hjelpe folk med å finne suksess i mange former, herunder vellykkede holdning justeringer. De har erfaring med å vite hvilke metoder som fungerer best for folk flest.
  • Du kan kontakte en life coach i person, delta på workshops og seminarer, eller studere deres metoder på nettet.
 6. 6
  Befriend optimistiske mennesker. Noen ganger kan en dårlig holdning er et resultat av å være omgitt av andre med dårlige holdninger. Som det har blitt sagt, "Dårlig selskap ødelegger gode karakter." Vurdere å bli venner med nye folk, spesielt folk som er optimistiske og har en sunn holdning til livet.
 7. 7
  Be vennene dine til å peke ut når du er negativ eller pessimistisk i fremtiden. Dette vil hjelpe deg å se hvor ofte pessimisme oppstår og i hvilke situasjoner det har en tendens til å oppstå.
 8. 8
  Stille de riktige spørsmålene. Når du er i en situasjon der du føler deg uønsket holdning tvinge seg gjennom, ta deg tid til å stille noen spørsmål til deg selv for å hjelpe deg å endre ditt syn. Noen eksempler på spørsmål som kan bidra til å endre holdning er:
  • Hva kan jeg gjøre for å endre måten jeg føler?
  • Er det en annen mening kan jeg oppdage fra denne situasjonen?
  • Hva kan jeg gjøre for at denne situasjonen mer interessant eller tiltalende? Hva kan jeg gjøre for å dra nytte av dette?
  • Hva er denne personens historie? Hvordan fikk de kommer til å oppføre seg slik? Kan det være meg, eller noen jeg elsker?
 9. 9
  Søke hjelp fra andre. Prøv å spørre vennene dine hva de hater eller misliker om deg og prøve å spørre dem om de kunne hjelpe deg å endre denne ting.