Wkano

Hvordan fjerne riper fra plast linse briller

Hvis du har plastglass, kan du være i stand til å buff ut små riper selv ved hjelp av vanlige husholdningsprodukter. Hvis noen av disse rettsmidler etterlater brillene ren og ripefri, kan du unngå profesjonelle reparasjoner.

Trinn

Hvordan fjerne riper fra plast linse briller. Bruk tre renere å buff plastglass.
Hvordan fjerne riper fra plast linse briller. Bruk tre renere å buff plastglass.
 1. 1
  Bruk tre renere å buff plastglass. Spray rengjøringsmiddelet på og tørke det av. Deretter spray en flytende petroleum gelé på ripete plast og tørk det av, også. Petroleumsnæringen vil fylle riper, noe som gjør dem mer synlige. Gjenta prosessen til du ikke kan se noen riper etter at du har tørket vaselin unna.
 2. 2
  Buff de oppskrapte plastglass med messing eller sølv polish og en myk klut. Gni polish rundt på glassene og tørk bort overflødig av med en ren, myk klut. Gjenta til scratch er borte.
 3. 3
  Bruk rengjøring spray som følger med cd / dvd reparasjonssett. Løsningen er utviklet for å fungere på ripete CDer eller DVDer, men det vil fungere på ripete plast briller, så vel. Tørk løsningen av med en myk klut.
 4. 4
  Dab et ikke-slipende tannkrem på linsen. Gni det på scratch i en sirkulær bevegelse med en bomullsdott og skyll den med kaldt vann. Hvis grunnen er dypt, kan det hende du må gjenta prosessen et par ganger.
 5. 5
  Lag en pasta av natron og vann. Sett natron i en bolle og bland i små mengder vann til du har en tykk pasta. Gni pastaen på samme måte som du gjorde tannkrem, og skyll den av når du tror grunnen er borte.
 6. 6
  Voks plastglass med bilvoks. Gni voksen rundt på plast linser i en sirkulær bevegelse i flere minutter, eller til du ser forsvinner riper. Tørk bort overflødig voks med en myk klut eller bomullsdott.
 7. 7
  Spray ripete linser med frontruten vask designet for å frastøte vann. Vask vil buff ut veldig små riper eller flekker. Det gjør også at vann og hindrer brillene dugger opp.
 8. 8
  Prøv et glass etsning slipende designet for glass kunstprosjekter. Bare gjøre dette hvis du vet brillene dine ikke har en anti-reflekterende belegg. Du kan kjøpe den slitende på en hobby eller hobbybutikk. Bruk gummihansker når du søker støvsugeren til plastglass og tørk av med en myk klut.
  • Hvis brillene er ikke-reflekterende, vil du ødelegge dem med etsning slipemiddel. I det minste, vil glassene være frostet når du er ferdig med prosessen. Du må kanskje ta disse brillene på en profesjonell til å ha riper fast hvis ingen andre hjem rettsmidler har jobbet.

Tips

 • Alle disse metodene (og tannkrem) kan brukes for å få riper ut av urglass i tillegg.
 • Hvis stadig får riper på plast briller, bør du vurdere å investere i en klar beskyttende belegg når du kjøper dem.
 • Vær forsiktig - hvis linsene har en ikke-reflekterende belegg, vil noen av disse metodene permanent skade linsen.
 • Skyll plast brilleglass med varmt såpevann for å fjerne eventuelle rester fast i ripene.