Wkano

Hvordan forsvare deg selv

Forskjellen mellom å gå bort og bli morgendagens avis overskrift er hvor godt du er forberedt på å beskytte deg selv i en dårlig situasjon. Ved å holde denne informasjonen i bakhodet vil du vite hva som kan gjøres før og under et angrep.

Det finnes ulike typer konfrontasjoner:

 • The 'wind-up ", argumentet før kampen utbrot,
 • The 'duell' et arrangert møte for å løse en tvist mellom motstridende parter eller bakholdsangrep.
 • Slåsskampen vil vanligvis være bare etter det verbale "woofing" er oppbrukt og noen kaster en punch.
 • Et bakhold er vanligvis overlagt og en eller flere gjerningsmenn vil angripe når de føler timingen er riktig, vanligvis etter distraherende offeret med et spørsmål for eksempel "Har du fått tid?".

Trinn

Hvordan forsvare deg selv. Tenk på potensielle situasjoner der du må forsvare deg selv.
Hvordan forsvare deg selv. Tenk på potensielle situasjoner der du må forsvare deg selv.

Forberedelse

 1. 1
  Tenk på potensielle situasjoner der du må forsvare deg selv. Ikke to angrep er nøyaktig det samme, så tenk på hva du kan gjøre hvis angrepet fra ulike sider eller i forskjellige situasjoner (et stort antall mennesker, alene, om natten eller på dagen, er overfallsmann bevæpnet eller ikke bevæpnet, størrelsen på overfallsmannen, overfallsmannen intensjoner). Ved å tenke på det på forhånd, vil du ikke være like sannsynlig å bli sjokkert og panikk under the real thing.
 2. 2
  Ta et selvforsvar kurs. Faktisk å kunne kjøre gjennom potensielle situasjoner og ta kontakt med en ekspert vil hjelpe deg umåtelig. Prøv å ta en form for kampsport.

Konfrontasjoner

 1. 1
  Hvis du befinner deg i en ubehagelig situasjon, prøv å forlate situasjonen. I en ubehagelig sosial situasjon, kan dette være så enkelt som fast hevde deg selv ("Back off akkurat nå!"). Ta alle verbale eller retningsbestemt veier til ikke-konfrontasjon, faktisk fysisk konfrontasjon bør være din siste linje av forsvar, men noen ganger kan være det eneste alternativet.
 2. 2
  Prøv å holde deg stående med en bred base, både venstre-mot-høyre og tilbake-til-front, slik at føttene dine er diagonal fra hverandre (en typisk martial arts kjemper holdning). Dette vil minske sannsynligheten for å bli slått eller dyttet over.
 3. 3
  Vurdere potensielle overfallsmann: høy / kort, tettvokst / tynn, mann / kvinne. Se på sine hender. Hvis de var i ferd med å angripe med sine hender, ville de ha hendene ut. Men hvis de skjuler et våpen, vil de ha dem skjult eller på deres side.
 4. 4
  Den beste taktikken i enhver konfrontasjon er å kjøre, med mindre du mistenker at motparten har en lang distanse våpen.

Forberedelse for en konfrontasjon

 1. 1
  En enkel steg å bedømme når en konfrontasjon har passert det punktet av en verbal utveksling er når personen begynner å invadere ditt personlige plass. For å markere dette, setter du opp et gjerde. Et gjerde er ganske enkelt å sette hendene foran deg i en forsonlig / fredelig gest (håndflatene ut). Dersom overfallsmannen prøver å gå forbi gjerdet ditt, er du går inn i en fysisk konfrontasjon - hva annen grunn ville de ha for å komme nærmere?. Den generelle (men usmakelig) konsensus på dette punktet er du nødt til å avslutte kampen så raskt som mulig ved å treffe første, slående hard, og slående så mange ganger du kan, deretter rømme. Dette strider mot den ofte siterte «bushido» eller krigere kode og våre medfødte siviliserte følelser, men ikke mange overgripere omsorg for noen av disse.

Forsvare deg selv fra forsiden

 1. 1
  Hvis angriperen prøver å slå deg eller ta deg fra fronten, legger hendene på pannen din i en "ikke i ansiktet!" slags gest og armene tett på kroppen din. Dette kan se ut som en svak defensiv posisjon, men det er til din fordel siden det bringer motstanderens vakt ned. I tillegg beskytter denne posisjonen ansiktet og ribbeina, to steder du sannsynligvis ønsker å beskytte.
 2. 2
  Fra "ikke i ansiktet!" posisjon, når du er nær inn på overfallsmannen, løft albuene inn motstanderens lavere ribbe eller rett under brystmuskulaturen. Disse er følsomme stedene og kan forårsake mye smerte.
 3. 3
  Hvis overfallsmannen overkroppen er langt fra deg, men du er fortsatt i fare (e. G. Motstanderen er kvelende deg), angripe sine ben. Dette er spesielt effektivt på større angripere fordi større han / hun er, jo mer stresset han / hun har på hans / hennes ben og knær. Ikke levere en typisk Karate Kid-stil spark, i stedet sparke hans / hennes leggen fotball-stil (med vristen av foten). Dette er en rask og smertefull kick. I tillegg, hvis hans / hennes ben er nær nok, løfter knærne inn i deres indre benet (femoral nerve), ytre ben, kne eller lyske. Disse vil bryte ned din angriper og kan deaktivere ham / henne, som bare 12-16 pounds av press for å bryte et kne.
 4. 4
  Hvis motstanderen din har hans / hennes hode i omfattende avstand (som ofte er tilfellet når du angriper hans / hennes ben), vil du ønsker å angripe det. Prøv å dytte eller trykk på øynene, som ingen kan motstå et øye rote uansett hvor stor han / hun er. Klapping på ørene kan overvelde eller, hvis det gjøres perfekt, bryter trommehinnene. Slående kinnben kan forårsake blåmerker og benbrudd. Slående nesen forårsaker neseblod og midlertidig blindhet.
 5. 5
  I noen tilfeller kan det også være lurt å angripe angriperens nakke (vanligvis åpne når hodet er). Å effektivt kvele noen, ikke gjør de typiske Hollywood "hands rundt hele halsen", men i stedet bare sette tommelen og fingrene rundt hans / hennes luftrøret (spesielt lett å finne på menn med store Adams epler). Også, rett under hans / hennes luftrøret er et hakk i hans / hennes hals. Dig, drive, og synke fingrene inn i dette hakk, og de vil oppleve intense smerter og sannsynligvis falle ned.

Angrep bakfra

 1. 1
  Hvis en angriper prøver å angripe deg bakfra å kvele deg, trykker hans / hennes underarmen mot kragebeinet i stedet for å prøve å trekke den rett ut (som ikke fungerer bra). Legg en hånd over hans / hennes albuen (på underarmen) og en hånd under den (slik at hendene er på begge sider av albue). Så, i en sterk og bestemt bevegelse, gå og svinge hele kroppen rundt som armen er hengslet til kroppen din fungerer som en skjerm dør. Dette vil få deg ut av hans / hennes choke og la hans / hennes hode, ribbeina og ben vidåpne å kontring din. (Legg også merke til at når angriperen er bak deg, hans / hennes leggen er rett bak bena og primet for din stampe og raking.)
 2. 2
  Hvis angriperen prøver å plukke deg opp bakfra, slipp hoftene raskt og voldsomt som om du var plopping ned på en kjærlighet sete. Dette vil gjøre deg vanskeligere å plukke opp og gi deg en ekstra øyeblikk til å angripe dem og avverge dem (trampe på deres leggen).
 3. 3
  Hvis angriperen prøver å kvele deg ved å pakke armene rundt halsen din, ta ballen av foten frem, som om du nettopp sparket en fotball, og rask og kraftig, smeller det inn i området av benet sitt mellom deres ankelen og mid-leg. Denne vilje, (hvis det gjøres hardt nok) bryter sine ben.

Andre mulige situasjoner

 1. 1
  Hvis du faller, prøv å falle på toppen av angriperen. Mens fallende, holde spisse deler av kroppen spisse (knærne og albuene) og satse på din angriperens lysken, ribbeina og halsen.
 2. 2
  Hvis angriperen er bryting med deg på bakken og har du festet under ham / henne, ta hans / hennes kropp ved å låse opp hans / hennes arm ledd, eller feste en hånd til bakken. Deretter satte det ene beinet fast på bakken, presse ut av det, og svinge hoftene over. Dette vil ha deg falle på toppen av motstanderen, noe som bør gjøres med en god mengde pointedness.
 3. 3
  Hvis en angriper angriper med et våpen, vet hvor våpenet er effektivt. Hvis han / hun har en kniv, prøve å holde ut av knivstikking utvalg, og hvis han / hun har en pistol, teller ikke ut å kjøre og unnvike venstre til høyre. Vær også oppmerksom på at angriperen investerer ham / henne selv på at våpen og kan la ham / henne selv åpne for å ta tak / låsing våpenet hånd eller et annet angrep.
 4. 4
  Hvis du får en sjanse til å forlate trygt, gå for det. Vær sikker på at du er trygg fra motstanderen din når du bestemmer deg for å slutte å forsvare deg selv.

Tips

 • Være kul. Ikke få panikk hvis noen handler fiendtlig. Det vil gjøre at angriperen mistenker at du er svak.
 • I en selvforsvar situasjon, ta en "ikke meg" holdning: ikke la deg være den de ser i avisen neste morgen. Dette starter før kampen, ettersom erfarne voldtektsmenn og ranere vil velge sine ofre ikke av hva de har på seg eller hvem de er, men hvordan de handler. Hvis du er sikker på, vil du ikke være en de målrette.
 • Lære å kontrollere både frykt og adrenalin siv som disse er noen av de mest sannsynlige årsakene til feil i begynnelsen av en kampsituasjon. Når noen hopper deg, vil du ikke bare være redd, men du vil bli pumpet med adrenalin. Hvis det er bare det ene eller det andre (helst adrenalin som slår inn) bør du være i orden. For de av dere som har sceneskrekk eller annen fobi, som fryse opp: adrenalin blandet med frykt. musklene dine vil låse og alle dine kunnskaper, erfaring og motivasjon vil gå tapt.
 • Truende en overfallsmann med et våpen som en kniv eller skytevåpen er en dårlig idé med mindre du frykter for livet ditt. Det er ikke verdt å gå i fengsel for mord, manslaugter eller bli drept enn lommeboken din. Husk at overfallsmannen sannsynligvis sterkere og mer erfaren i å slåss enn du ellers ville han ikke ha valgt deg.
 • Hvis dette er noen form for innenlandske situasjonen, lurer du kanskje på hvilket punkt det blir ille nok til å rettferdiggjøre deg å forsvare deg selv. Av juridiske standarder, er enhver uberettiget kontakt et angrep. Det spiller ingen rolle om han / hun "bare" presset deg, er det fortsatt et angrep, kan fortsatt være farlig, og du fortsatt fortjener å forsvare deg selv.
 • Ikke under noen omstendigheter spille tøff. Å gjøre dette vil trolig bare sinne motstanderen din eller få ham til å tenke at han må spille tøff og den eneste måten han kan fungere tøffere er å slå deg til en blodig masse.
 • Hvis noen angriper deg, du er rett og den andre personen er galt. Deres motivasjon er trolig ønsker dine penger eller eiendeler eller kroppen, mens din er selvoppholdelsesdrift. Du har en grunnleggende menneskerett å forsvare deg selv og dine kjære. Men husk, det første middel til selvforsvar escape! I en domstol, hvis det skulle komme til det punktet, kan du rettferdiggjøre dine handlinger gjennom "handlet i selvforsvar" bare hvis du tok alle tilgjengelige muligheter for å unngå konfrontasjon og alle muligheter til å unnslippe. Hvis det blir klart at du hadde en mulighet til å forlate området trygt, men du gjorde det ikke, så er det ikke lenger snakk om selvforsvar, er det nå bot og overfall. Du er ansvarlig for å ta nødvendige tiltak. Blir angrepet er ingen grunn til å drepe eller lemlestet når du rimelig grunn kan ha gjort mindre for å forsvare deg selv.
 • Hvis du får muligheten, snakke med dine venner om hvordan man ville forsvare seg selv i en farlig situasjon. Hvis mulig, gå gjennom mulige situasjoner og hvor du skal målrette på noens kropp og hva som synes å fungere og hva som ikke virker.
 • Hvis du tror at du kan skrive inn "et dårlig nabolag" eller noe sted hvor et angrep kunne skje, holde litt pepper spray med deg. Dette kan være en uvurderlig livredder. Aldri holde en potensielt dødelig våpen som et skytevåpen eller en kniv med deg som du kan slå et ran i en kamp på liv og død, spesielt hvis overfallsmannen er bevæpnet.
 • Brette deg inn i en liten ball (men holde seg på føttene) så du bruker leggen og armen for å beskytte deg.

Advarsler

 • Må ikke komme i kamper over trivielle ting som uenighet i en bar om øl / jenter / idrettslag. Bli den større person og gange. Du er bedre enn det.
 • Bare bære et våpen hvis du har tilstrekkelig opplæring til å bruke det lovlig og effektivt. Hva du utøver kan bli tatt og brukt mot deg..
 • I mange tilfeller kan du ende situasjonen umiddelbart ved å gi angriperen din lommebok. Dette er et logisk valg, spesielt hvis i kniv-eller pistol. Ditt liv er verdt mye mer enn kontanter og kort du har på deg. kaste lommeboken bort fra deg og kjøre.
 • Denne planen dekker ikke alle situasjoner, men det er snarere en kort oversikt over hva du kan forvente. På ingen måte er du helt trygg, men etter å ha lest og forstått denne du har en bedre tenkemåte hvis en situasjon oppstår. Fremfor alt, husk at du har rett, og du kan selv bestemme om du ikke kommer til å være offeret.
 • Overholde kravene til angriperen. Normalt vil de bare ta hva de vil og gå. Hvis du forsøker å motstå, risikerer du å bli skadet i tillegg, eller enda verre. Disse teknikkene bør bare brukes hvis en kamp er uunngåelig - hvis angriperen synes klar til å slå deg før du selv gjør krav, for eksempel. Du vil overleve mye lenger hvis du bare gi etter for deres krav. Når de har lommeboken, avbryte alle dine kredittkort, rapportere tyveriet til politiet umiddelbart, så leve resten av din naturlige liv - tre svært viktige ting du kanskje ikke kunne gjøre hvis du prøvde å slå tilbake mot en bevæpnet gjerningsmann.