Wkano

Hvordan fortelle din venn de har et problem med narkotika

En venn eller et familiemedlem som misbruker narkotika presenterer en fare for seg selv og for andre. Denne personen kan risikere sin stilling på jobben, ødelegger familieforhold, noe som gjør dårlige beslutninger som resulterer i økonomisk katastrofe. Det er ofte en vanskelig og krevende oppgave å konfrontere en venn om et slikt problem. Likevel kunne en slik konfrontasjon redde din venns liv. Rusmisbrukere tror ikke at de trenger hjelp. Det er en handling av kjærlighet å innføre faget og hjelpe din venn konfrontere disse demonene.

Trinn

Hvordan fortelle din venn de har et problem med narkotika. Vær sikker på at din venn virkelig har et narkotikaproblem.
Hvordan fortelle din venn de har et problem med narkotika. Vær sikker på at din venn virkelig har et narkotikaproblem.
 1. 1
  Vær sikker på at din venn virkelig har et narkotikaproblem. Det er stor forskjell på narkotika ved hjelp: ta daglige sunne stoffer, tar for mange reseptbelagte medisiner eller tar illegale rusmidler. Hvis vennen din er tatt en overdose eller bruker illegale rusmidler, er det på tide å ta affære!
 2. 2
  Utarbeide en strategisk handlingsplan. Snakk med en helsepersonell og spør om hvordan du kan hjelpe din venns narkotikaproblem. Hva du kan gjøre for din venn avhenge mye av din alder, hjelperessursene og din venn ham / henne selv.
 3. 3
  Skriv ned hvordan du vil hjelpe din venn. Før du nærmer deg din venn, spør deg selv: "Hva ønsker jeg å få ut av dette møtet?" Mulige mål kan være:
  • En erkjennelse av at denne livsstilen er ødeleggende.
  • En ærlig innrømmelse av narkotikabruk.
  • Et ønske om å være rusfri.
  • Enighet om å be om hjelp.
  • Deltakelse på en støttegruppe.
  • Et system av ansvarlighet.
  • Innmelding i et medikament rehabiliteringsprogram.
  • Forsoning med fraseparerte familiemedlemmer.
  • Vederlag for skade på andre.
  • Overgi seg til myndighetene for utestående warrants.
 4. 4
  Tilnærming din venn med en nonjudgmental stemme. Konfrontasjoner som begynner med "Du skal..." eller "Du burde ikke..." vil snu diskusjonen inn i en kamp som vil tvinge vennen din til å forsvare seg selv. En bedre tilnærming kan være: "Når du bruker marihuana, jeg føler meg trist og jeg får bekymret er du kanskje skade deg selv og sette deg inn i skade måte." Det betyr at du bør snakke om dine følelser overfor din venn.
 5. 5
  Oppgi ditt engasjement til din venn. En av de største frykt for narkotika misbruk er at han vil miste sine venner eller familie hvis han blir funnet ut. Tilbyr støtte i rehabiliteringsprosessen er viktig. Tilby å delta på 12-trinn møter med din venn. Tilby å være der hvis han har å fortelle sine foreldre og andre foresatte om hans misbruk.
 6. 6
  Være et eksempel. Det er viktig at du går på tur, så vel som snakketøyet. Hvis du kommer til å hjelpe noen få klar av narkotika, må du være villig til å gå rusfri også.
 7. 7
  Ikke aktiver din venn. Gjør det klart at du ikke vil tolerere hans narkotikabruk og vil ikke forbinder med ham når han bruker. Dette er ikke det samme som aldri snakket med ham, men det betyr at du vil gå bort hvis du ser ham hjelp, og ikke snakke med ham for resten av tiden han er høy.
 8. 8
  Få hjelp av dyktige folk. Ikke gjør dette alene hvis mulig. En intervensjon er langt mer vellykket hvis andre er til stede. Hvis du er ung, snakke med en forelder eller en lærer eller en rådgiver eller en rektor eller en religiøs leder. Stopper ikke søker hjelp før noen lytter til deg og tilbyr seg å hjelpe.
 9. 9
  Samle en rekke mulige løsninger. Det er ikke lett å få noen til å innrømme at de har en rusavhengighet. Etter nærmet vennen din kan du gi mulige løsninger. Det er bedre å gå gjennom opplysningene i form av brosjyrer eller videoer som du kan overlate til din venn slik at han kan se hjelp er tilgjengelig.
 10. 10
  Vær direkte i din tilnærming. Vær tydelig og direkte. «Jeg så deg lyse opp en sløv i går kveld, og jeg følte meg redd." "Når du bruker narkotika, får jeg redd for at du skal si og gjøre ting som vil såre mine følelser og min kropp." "Jeg vil ikke henge rundt deg når du bruker eller er under påvirkning av narkotika." "Jeg ønsker å hjelpe deg med å sparke en vane, jeg vet av en narkotika-misbruk Anonym møte i kveld på 8, vil jeg gå med deg og sitte gjennom møtet for å hjelpe deg å sjekke det ut."

Tips

 • Ikke prøv å få opp en persons rusmiddelmisbruk mens de er høye, er du ikke snakker med dem, er du snakker til stoffet. Vent til de er rene og edru.

Advarsler

 • Hvis noen du bryr deg om er i fare, ringe en forelder eller voksen. Hvis det er ingen rundt eller hvis du er og voksen og situasjonen er farlig, ring 911 (eller tilsvarende i landet.)