Wkano

Hvordan fortelle noen til å slutte å true med å begå selvmord

Det er aldri et godt valg til å true på at du kommer til å begå selvmord. Det er tider når folk ikke vil stoppe. De ustanselig trykker det faktum at de kommer til å bare ende det hvis du ikke oppfyller deres behov, eller fordi de er såret og føler for å gi opp. Hvis det er en kjær du vet hvem som gjør dette, og ønsker å hjelpe dem stoppe disse truslene, les videre.

Trinn

Hvordan fortelle noen til å slutte å true med å begå selvmord. Finne kilden til problemet.
Hvordan fortelle noen til å slutte å true med å begå selvmord. Finne kilden til problemet.
 1. 1
  Stoppe opp og tenke. Du må sette deg selv i deres sko for et øyeblikk og spør deg selv "Hvorfor er de truende i første omgang?" Såre de er? Trist? Deprimert? Sint? Forvirret? Ensom? Føler de lyst til å gi opp i livet?
  De fleste mennesker som er i ferd med å avslutte sitt liv blir såret, er deprimert, ensom, og / eller føler at alt håp er tapt. Når folk truer med å begå selvmord de gjør det fordi det er sannsynligvis det siste alternativet de har til å få det de ønsker. Ikke "manipulasjon ønsker" eller dumme ting (ex. ny mobiltelefon), men hva slags ønsker som hjelp til å løse hva alvorlige problemer og problemer de har.
 2. 2
  Lytte. De trenger å lufte seg. De er trolig på en følelsesmessig berg-og dalbane, og kan ikke gå av. Prøv å finne ut hva det er som er sårer dem og fikk dem til å gjøre disse truslene. Behandle personen forsiktig og la dem vite at du er der for å bidra til å avklare situasjonen. Lytte til deres historie og deres følelser.
 3. 3
  Snakke med dem. Du må gjøre personen ser at det er ingen vits i å avslutte sitt liv. Legg merke til dem at det ikke er noen fordeler i å begå selvmord. Ja, vil deres smerte være over. Men lidelsene for dem de la bak (inkludert deg!) Vil bare begynne.
  Hvis personen er religiøse, peke ut til dem som begår selvmord vil være en enveisbillett til helvete. Og det er sikkert det siste stedet de ønsker å ende opp! Tilby å be for dem og sammen med dem og søke veiledning fra din gud (er) på hva jeg skal si og hva de skal gjøre.
 4. 4
  Finne kilden til problemet. Det være en grunn til hvorfor denne personen er følelsesmessig opprørt og føler håpløs. Prøv og se om du kan trekke problemets røtter:
  • Hadde person lider et tap? Å miste et familiemedlem eller en nær venn gjennom døden, å miste en jobb eller hus i krise, eller miste sin helse på grunn av en livstruende sykdom eller en ulykke, kan forlate noen knust.
  • De lider av Seasonal Affective Disorder?
  • Kanskje den personen føles som de ikke betyr noe for noen, og at denne verden ville være bedre uten dem.
 5. 5
  Comfort. Gi personen litt tid og komfort som de trenger for å gjøre dem føler seg bedre. Tilby å tilbringe mer tid med dem og gjøre hva det er som ville føle seg bedre. Kanskje se en film sammen, ta en fin tur, handle på kjøpesenteret, eller tilbud om å delta i en av sine hobbyer.
 6. 6
  Ikke bli for pushy. Hvis det er ting som de ikke ønsker å diskutere, ikke trykk og trykk for dem å fortelle deg. Hold dine grenser og lære når man skal tilbake av.
 7. 7
  Ikke vær en folk pleaser, men hjelpe nok til å løse problemet.

Tips

 • Det er best å være rolig, holde seg sterk, og være der for å hjelpe.
 • Vis ditt synspunkt pent, men bestemt.
 • Fortell dem at du vil savne dem hvis de gjør begår selvmord. Og gi en grunn hvorfor. Er det noe du liker å gjøre med denne personen, som ikke ville være så hyggelig uten dem?
 • Dersom situasjonen tillater det, kan du også bruke litt humor: "Hvem andre vil le av mine dumme og meningsløs vitser?"
 • Husk: ingen er perfekt. Så hvis de nekter å snakke med deg om sine problemer, er det ikke din feil. Kanskje de er for flaue.
 • Noen mennesker synes det er morsomt å true andre med selvmord for å se andres reaksjoner. Hvis det er tilfelle, kan du ignorere denne personen og de vil til slutt innse at det ikke er riktig å rote med andre folks følelse sånn.
 • Foreslå litt profesjonell hjelp fra en rådgiver eller psykiater og tilbud om å gå med dem hvis det bidrar til å gjøre dem føler seg bedre. Gjør oppmerksom på, men at dette kan resultere i at de blir ufrivillig begått.

Advarsler

 • Vit når du blir følelsesmessig utpresset, og personen bare ønsker din oppmerksomhet og ikke har et ønske om å begå selvmord. Hvis personen sier ting som "jeg skal drepe meg selv hvis du lar meg", eller "Hvis bare du / folk ville gjøre så-og-så, ville jeg ikke føler meg så ulykkelig" du mest sannsynlig blir utpresset. Fortell dem at du ikke sette opp med den slags oppførsel. Eller bare flate ut "OK, det er det. Jeg drar."
 • Hvis de gjør forsøk på selvmord, søke hjelp fra en profesjonell psykiatrisk senter eller ringe en krise hotline for mer informasjon.