Wkano

Hvordan lage hårgelé

Hår produkter kan være dyrt og usunt, men du kan beskytte din helse og din lommebok ved å gjøre noen av disse produktene hjemme. Det er mulig å unngå sterke kjemikalier, kunstige dufter og fargestoffer som ofte finnes i butikk-kjøpte varer. Lage dine egne hårpleieprodukter lar deg ha full kontroll over hva som går inn i dem. Å gjøre hårgelé er en veldig grei prosess som krever bare noen få ingredienser. Bare følg disse trinnene for å lære å lage enkle gelatin gel og linfrø gel.

Trinn

Hvordan lage hårgelé. Hell en kopp (8 oz.) Av varmt vann i en glasskrukke.
Hvordan lage hårgelé. Hell en kopp (8 oz.) Av varmt vann i en glasskrukke.

Lage gelatin gel

 1. 1
  Hell en kopp (8 oz.) Av varmt vann i en glasskrukke. Pass på å velge en krukke med lokk, slik at du kan lagre gel å bruke senere. En norgesglass eller en gammel kosmetisk jar er begge gode alternativer.
 2. 2
  Bland i en teskje (5 ml) av ikke-smakstilsatt gelatin. Unflavored gelatin kan finnes i de fleste dagligvarebutikker på baking midtgangen. Motstå fristelsen til å bruke flavored gelatin, sukker og fargestoffer i flavored gelatin er ikke bra for håret ditt.
 3. 3
  Duft væsken. Drop 2-3 dråper eterisk olje i glasset for å lage en velduftende gel. Eteriske oljer kan finnes i mange helse mat, hobby og spesialitet butikker. Ikke legg for mye eterisk olje, siden disse stoffene er sterke, litt går en lang vei.
  • Eteriske oljer er svært konsentrerte væsker som er avledet naturlig fra stengler, blomster og røtter av planter. De inneholder den reneste essensen av planter og kan dra nytte av tilstanden til hud, hår og organer.
  • Eteriske oljer som gir mest nytte for hår helse er lavendel, kokos, rosmarin og tea tree olje. Du trenger ikke å begrense dine muligheter til bare disse oljene for denne hårgelé oppskrift. Du kan også velge en olje som har en duft som behager deg.
 4. 4
  Rør blandingen med en skje før det er godt blandet. Kontroller at gelatinen er helt oppløst, og oljen blir fordelt i hele væsken.
 5. 5
  Dekk krukken med lokk. Hvis du lar det avdekket det kan bli forurenset med matrester og annet avfall, eller plukke opp luktene fra maten i kjøleskapet ditt. Holde den frisk ved å dekke den med et lokk.
 6. 6
  Sett gel. Sett dekket glasset i kjøleskap og lar gelen satt i 3 til 5 timer. Innen den tid vil det begynne å ta på seg en fast form, som jello.
  • Din hårgelé vil være klar til bruk etter at den er satt. Sjekk konsistensen før bruk. Det bør være lik som butikk-kjøpte hårgelé.
  • Bruk samme mengde denne hårgelé som du gjør med butikk-kjøpte variasjon. Beløpet du trenger vil variere i forhold til lengde og tykkelse på håret ditt.
 7. 7
  Oppbevar denne hjemmelagde hårgelé i kjøleskapet. Hvis du lar det sitte ut av kjøleskapet, vil det slå tilbake i væske.

Å gjøre linfrø gel

 1. 1
  Kjøp linfrø. Flax frø produsere en gel som fungerer fantastisk på krøllete, grovt eller frizzy hår. Det gir glans og temmer flyaways. Lin frø er tilgjengelig på de fleste dagligvarebutikker og helsekostbutikker. Sørg for at du får rå, unflavored linfrø som ikke er ristet eller smaksatt med krydder.
 2. 2
  Kok 1/4 kopp linfrø og en kopp vann. Plasser begge elementene i en liten kjele og varme dem på komfyren over middels høy varme til vannet kommer til en rullende koke.
 3. 3
  Skru ned varmen. Når vannet og frø har kommet til en byll, skru ned varmen til vannet bremser til et oppkok. Rør blandingen med en treskje og la det koke i 10 minutter. Frøene vil begynne å produsere en gel.
 4. 4
  Kok væsken ned. Fortsett koking og omrøring av væsken til vannet er kokt ned og nådd en konsistens som en gel. Hold matlagingen til den har samme konsistens som aloe eller en butikk-kjøpte hårgelé.
  • Hvis håret ditt er ekstremt krøllete, kan du finne det lettere å bruke en løsere gel. Ta gelen ut av varmen mens det fortsatt er litt rennende, så det vil være lettere å glatte gjennom håret ditt.
  • Hvis håret ditt ikke er krøllete, la gel tykkere så mye du vil. Det vil gi en stivere hold hvis du lar den få tykk.
 5. 5
  Sil gel. Hell gelen gjennom cheesecloth i en bolle, eller rett inn i beholderen du vil bruke til å lagre det. Hvis gelen tykk, kan du måtte presse den litt for å hjelpe den gjennom duken. Fortsett å belaste før du har fått så mye av gel gjennom duken som du kan, og deretter kaste bort duken og frøene.
  • Bruk et par nye strømpebukse hvis du ikke har cheesecloth på hånden.
 6. 6
  Legge til andre ingredienser. Du kan tilpasse gel til dine preferanser ved å legge noen dråper eterisk olje, aloe, eller en fuktighetsgivende ingrediens som flytende vitamin E. Rør ekstra ingredienser godt slik at de er fordelt over hele gel.
 7. 7
  Oppbevar gel. Plasser gel i en glassbeholder med et lokk og holde den i kjøleskap. Det vil holde i flere uker. Bruk på tørt hår eller glatt det gjennom vått hår etter en dusj.

Tips

 • Lage dine egne produkter hjemme kan ha en positiv innvirkning på miljøet ved å redusere mengden av kjemikalier du putter i kroppen din, i atmosfæren og i vannet. Bruken av glasskrukker i stedet for plast kan bidra til å hindre snylting av BPA i produkter. Tykke, klebrige produkter kan være mye enklere å rense ut av glass beholdere, slik at de kan være lettere gjenbrukes eller gjenvinnes.

Ting du trenger

 • 1 kopp (8 oz.) Varmt vann
 • 1 ts. (5 ml) unflavored gelatin
 • Krukke med lokk
 • Skje
 • Eterisk olje (valgfritt)