Wkano

Hvordan leve på soverommet

For mange mennesker, er soverommet deres sentrale habitat. Dette er spesielt vanlig for folk leie et rom i et felles hus. High school-elever, studenter hjem fra college, eller barna kan føle seg mer komfortabel med å bruke deres soverommet som en sentral stue og ikke måtte dra ut mye inn i resten av huset.

Du kan gjøre mange enkle ting å gjøre soverommet homier. Her er måter å gjøre soverommet plass i din komplett boareal, med fokus på nytteverdi, funksjon, form og komfort. Med litt planlegging og litt arbeid, kan du gjøre dette enkelt rom til et sted med stor komfort og nytte. {Spørre foreldrene dine før du gjør noe}

Trinn

Hvordan leve på soverommet. Lag en mini-kjøkken.
Hvordan leve på soverommet. Lag en mini-kjøkken.
 1. 1
  Planlegg budsjettet. Maling, hvitevarer, veggtepper, møbler, alt koster penger. Hvis du planlegger godt, kan du oppnå mye uten å bruke for mye.
  • Vent på salg. Planlegg arbeidet rundt hva som er på salg og rundt salg datoer. På den måten kan du sikkert komme unna med å kjøpe nesten alt på full pris.
  • Se etter brukte elementer. Det er mange gode steder å kilde secondhand varer som vil gjøre rommet ditt fungerer godt. Sjekk ut de lokale sparsommelighet butikker, brukte møbler butikker, nettauksjoner, Craigslist, og nettverket. Gjør din lommebok og miljøet en tjeneste ved å gi gamle ting en ny sjanse.
  • Se deg rundt hele huset. Det kan være elementer ingen andre ønsker, sørg for å spørre først om eller du kan bli forutsatt for mye om det såkalte ubrukt høyt elskede objekt! Hvis du har flyttet hjemmefra, er det fortsatt ingen skade i å spørre foreldrene dine hva de har reservehjul å donere til deg. Og hvis du er faktisk fortsatt i dine foreldres hjem, ransake rundt for ubrukte elementer og dekorative ting som maling til å se hva som allerede er tilgjengelig, gratis.
  • Ta lager av hva du allerede har. Kan du omorganisere eller gjenbruke de tingene du allerede eier? Bør du bruke litt tid og rydde opp?
 2. 2
  Gjøre jobben. Du må ha en idé om hva du skal gjøre og hva det ferdige produktet vil se ut: Modern? Retro? Classical? Holde denne generelle tema i tankene vil hjelpe deg til å handle effektivt for noe nytt du måtte trenge, og det hjelper også deg å unngå å kjøpe ting som ikke passer inn i temaet. Også huske på at du vil ønske å gjøre soverommet plass så mye som en stue (eller) som er praktisk.
  • Tegn din rommets fasong på papir eller på en skjerm tegneprogram. På papiret ordne rommet på den måten at du har lyst til å se den. Sett du allerede har på plass og jobbe derfra. Hva er det som mangler? Hva annet vil du trenger for å lage de ulike funksjonene i rommet som mini-kjøkken, TV-titting plass, studere hjørne, og fredelig søvn sone? Hvor vil du henge klær til tørk?
  • Hvis du har en en-suite vask eller bad, inkluderer dette i design også. En lar deg ikke bare opprettholde din egen hygiene, men også blir en klær vasking og tørking plass, en plante som vokser i området (spirer er stor!), Og en oppvask området ved hjelp av bassenget. Hvordan vil du innlemme disse ulike aktiviteter innen en-suite plassen du har?
 3. 3
  Male rommet. Hvis du har muligheten til ny maling, det er den raskeste måten å forbedre utseendet på et rom. Fargen på malingen er svært viktig, lys maling vil gi en følelse av større plass og lysstyrke, mens mørkere maling vil tendere til å gjøre rommet virker mer kompakt, men den nederste fargen kanskje også koseligere. Kanskje gjøre noen test farger på veggen først, etter å velge maling fargekart.
  • Vurder å bruke forskjellige farger i rommet. Prøve å male den viktigste veggen én farge (som regel den en bedhead hviler mot) og male de tre andre veggene en litt lysere nyanse av samme farge gruppen. Eller, kan du selv ønsker å male et lite område av veggen merking ut et hjørne for å sitte, eller spill. Bruk fantasien.
 4. 4
  Legg hensiktsmessig. Sikre personvernet og holde ut varme og kulde med gode vinduet gulvbelegg, for eksempel persienner eller gardiner. Hvis de ikke allerede er på plass, kjøper de som passer til størrelsen på vinduet plass.
 5. 5
  Ordne møbler. Bruke planen du tegnet opp tidligere for å guide deg på plassering av møbler i rommet. Du ønsker ikke det å være altfor rotete. Prøv å lage lage noen møbler gjør dobbel jobb. For eksempel kan du bruke en sovesofa eller futon snarere enn en seng og en sofa? Hvis du kan, gjør det sengeplass brukbare i løpet av dagen.
  • En komfortabel, men kompakt stol eller to vil gjøre en fin tillegg når du har gjester, pluss det er et flott sted å sitte og lese.
  • Få en behagelig ergonomisk stol til. Du kan også sitte i det å spise, eller bruke den som en ekstra stol når du har gjester.
  • Tenk å få en tabell som kan legges ned eller folder på veggen med et spisebord. Det trenger ikke å være enorme, så det vil som regel bare være du spise på den, men det er bedre enn å spise over tastaturet på PC-bord.
  • Prøv å lage en sittende hjørne med saccosekker, en stor lenestol, eller en gruppe av store puter og puter.
 6. 6
  Velg god belysning. Belysning kan virkelig endre humør og komfort nivåer av rommet ditt. Aksent lamper er en flott måte å legge til litt stemning til rommet billig.
  • Prøv å flytte en liten bordlampe mellom pulten og nattbordet.
 7. 7
  Lag en mini-kjøkken. Et soverom vil ikke ha mye plass til matlaging, og i mange tilfeller vil det være farlig å prøve selv. Men en mikrobølgeovn, en kaffetrakter og en vannkoker er alle nyttige tillegg som lar deg lage et bredt spekter av enkle å varme mat i rommet ditt, inkludert nudler, dampede grønnsaker, hermetisert eller pakke supper, etc.
  • Få en mikrobølgeovn. Noen størrelse vil gjøre, avhengig av hva du planlegger å lage mat i det, selv om jo større det blir, åpenbart mer plass den trenger. Du må ha minst en god størrelse bord eller skrivebord plasseres i rom for dette, siden du sannsynligvis ikke vil at mikrobølgeovn på gulvet.
  • Legg til en. Du kan få disse på omtrent hvilken som helst butikk som selger hvitevarer. Hvis du finner en med en god størrelse fryser, vil det la deg beholde og is hendig. Du kan sette din mikrobølgeovn på toppen av dette hvis det er riktig størrelse. Det er ikke bra for varmeoverføring, men det vil spare plass.
  • Noe små nok fungerer. Størrelsen din apparater for én person. Du kan prøve en Foreman Grill, crock pot, eller liten brødrister ovnen.
  • Kaffetraktere og / eller vannkoker er bra, også, hvis du ikke kan leve uten din morgenkaffe.
  • Få litt gjenbrukbare kjøkkenutstyr som boller og bestikk. Du kan skylle dem ut i vasken på badet.
  • Få en overbygd søppelbøtta, og ikke la søppel hoper seg opp. Det er stinky, tiltrekker bugs og er uhygienisk. Plus, det er rett og slett ekkelt. Tømme den regelmessig.
 8. 8
  Lag lagringsplass. Det fine med lagringsplass er at den rydder opp ting og gjør det mye lettere å holde ryddig. Når alt har en plass, vil du ikke være så fristet til å lage hauger eller bare la ting uansett hvor de faller.
  • Få og skap. Hvis du planlegger å holde hermetisk mat eller eske snacks i rommet ditt, hyller og skap er ideelle.
  • Bokhyller og Cubby hull i pulter fungerer godt for bøker, spill, knickknacks og små elektronikk som snorer, usbs, kameraer og MP3-spillere. Prøv noen usynlige hyller for noe annerledes og samtale-starter.
  • Ha et sted å henge og brette klær hvis det ikke allerede garderobeplass gitt.
  • Prøv å gjøre bruk av alle mulige område for lagring. Et lite rom kan se ut som et rot med bare en liten mengde gulvet rot så holde alt ryddig hele tiden.
 9. 9
  Legg elektronikk. En veggfeste for TV er en stor plass saver som er ganske standard i dag. Vurdere en bærbar datamaskin i stedet for et tårn eller skrivebordet, og bruk en tynn trådløst tastatur som kan lett gjemt unna.
  • En håndholdt spillkonsoll passer overalt. En standard TV-tilkoblet konsollen gir mye mer realistisk grafikk og kan ofte bli spilt med en venn. Et velutstyrt gaming maskin hopper enda lenger fram, og kan spilles på nettet i timevis uten ende - men ikke overdriv.
   • Spill noen få år er generelt veldig billig. Mange spill er tilgjengelig for datamaskiner. Et par-år-gamle spillet på en datamaskin med et godt skjermkort vil generelt ser bedre enn et nytt spill på en konsoll.
  • Unngå samle sammen en stor eller CD-samlingen. Stol på nedlasting av musikk og filmer i stedet og bruk av bærbar PC og MP3-tilkoblinger til å spille dine nedlastinger. Hvis du ikke ønsker å betale hele tiden, leie DVDer fra den lokale videobutikken, og husk å returnere dem i tide, eller få dem sendt til deg hvis området tilbyr utleie av post. Eller se om ditt lokale bibliotek låner ut CDer og DVDer.
  • Hvis du kan, legge en takvifte. Du har kanskje ikke full kontroll over husholdningen termostat. Når det er for varmt i rommet, satt viften til å trekke luft opp mot taket (eller blåse ned på deg) på høy hastighet. Når det er for kaldt i rommet, satt viften til å blåse varm luft ned fra taket på lav hastighet for å blande det inn uten wind-chill.
  • Hvis deltagerne er isbjørn som holder temperaturen altfor lavt for deg, se etter en liten billig varmeovn. Moderne varmeovner holde kjølig å ta bortsett fra fronten der varmen kommer ut. Ikke la den på mens du sover skjønt. Bruk den til å varme opp rommet og slå den av når du går til sengs.
  • Sørg for at du kan i rommet ditt. Få en jern, samt et lite brett og mesh kurv for å ta klærne til vask og hengende utenfor hvis mulig.
  • Slå av all elektronikk på veggen om natten. Noe summende, humming, eller blinker, vil distrahere deg når du prøver å sove, og du kan gjøre uten det elektromagnetiske forstyrrelser også. Plus, slår apparater av på veggen sparer penger.
 10. 10
  Gi kjæledyret plass. Hvis du har lov til å holde en på rommet ditt, gi sine sovende kvartalene og andre behov. Du har kanskje en katt og legge sin kurv for å sove, eller en vivarium for ditt kjæledyr reptil. Også belysning, lukt, og oppbevaring av mat problemer.
 11. 11
  Planlegg hvordan du skal holde rommet ditt rent og ryddig. Siden dette er ditt hjem, vil du ikke være i stand til å forlate sengen uoppredd og hauger av take-out beholdere i et hjørne hvis du har tenkt på å ha folk over. Planlegg en regelmessig rengjøring tidsplan og hvis mulig, er avhengige av husholdningsartikler og verktøy heller enn å prøve å lagre din egen i rommet. Når du har en plan på plass, hold deg til det og leve helt på soverommet vil være en hyggelig opplevelse.
  • Innse at kommer til å være ett stort problem i ditt lille hjem i et hus. Hvis du koke på soverommet, må du ha evnen til å åpne et vindu for å la fanget lukter utenfor og du må kanskje også luftfriskere å skjule lukt. Det er også lurt å spise mat med sterk lukt utenfor eller på det stedet du har kjøpt dem fra heller enn å ha dem i rommet ditt. Husk at du må sove med lukt og at de er gjennomtrengende klærne.
  • Unngå røyking på rommet ditt for samme grunn. Et rom som lukter av foreldede sigarettrøyk er ubehagelig for alle som besøker, og det gjør ikke din helse noe godt å være røyking i nære rammen.
  • Vurdere å åpne vinduet for frisk luft minst en gang om dagen, selv under svært kaldt vær (for noen få minutter).
  • Hold et øye for maur og andre skadedyr. De liker å komme inn i områder med mat. Hold maur feller hendig og sette en i hvert hjørne av rommet ditt før du kan selv se dem.
 12. 12
  Holde sikkerheten i tankene. Siden du skal tilberede på rommet ditt, så vel som bor der mye av tiden, er sikkerheten høy prioritet. Hvis det ikke er en på plass allerede, installere en. I tillegg har en all-purpose. Hold brannslukningsapparat hendig, men ikke i nærheten av din matlaging området. I tilfelle en brann bryter ut, vil du at brannslukningsapparat skal være tilgjengelig.
 13. 13
  Sette en lås på døren din hvis du kan, og få nøkler for det. Hold en ekstra nøkkel gjemt et sted utenfor slik at du ikke låser deg ut, men skjuler det godt nok slik at det ikke kan bli funnet av andre som er interessert i nysgjerrige. På kvelden kan du også bruke bærbare trygghetsalarmer solgt til reisende hvis du er bekymret for innbrudd mens du sover. Dette kan være overkill, men du vet at sikkerheten i ditt eget hus og nabolag.

Advarsler

 • Hvis du kommer til å gjøre noen endringer (for eksempel maleri) Kontroller at du har tillatelse. Hvis du leier, kan du miste depositumet-eller lease!
 • Med mindre du har lokale tillatelser og planlegger å ha inspektører kommer ut, ikke prøv noen store byggeprosjekter som å legge et bad eller heve taket.
 • Hold alltid et øye på stikkontakter og sørg for at du ikke overbelaste kretsene.
 • Hold TV og musikk volumet ned. Det siste du ønsker er å skape et problem med de andre deltagerne. Tenk hodetelefoner.
 • Å ha separate rom for å sove, spise og rekreasjon trener kroppen til å sove når du går til soverommet. Revurdere din ordninger hvis du ikke får sove om natten.

Ting du trenger

 • Budsjett
 • Mikrobølgeovn
 • Mini kjøleskap
 • Hylle / skap
 • Desk
 • Papir eller plast sølvtøy / retter
 • Søppelbøtta
 • Vakuum
 • Røykvarsleren
 • Brannslukningsapparat
 • Søppelsekker
 • Lyspærer