Wkano

Hvordan man skal håndtere en kontrollfreak

Kjenner du noen som har å diktere og fortelle alle hvordan du gjør ting hele tiden? Hvordan kan du avtale med dem og ikke la dem kjøre du sprø? Her er noen trinn som virkelig fungerer.

Trinn

Hvordan man skal håndtere en kontrollfreak. Forstå at kontroll freaks er folk som er livredde for å mislykkes.
Hvordan man skal håndtere en kontrollfreak. Forstå at kontroll freaks er folk som er livredde for å mislykkes.
 1. 1
  Forstå at kontroll freaks er folk som er livredde for å mislykkes. De kan ikke stole på at noen vil gjøre en bedre jobb enn de vil. Det er en personlighetsforstyrrelse som stammer fra barndommen som kan føre til elendighet på arbeidsplassen og hjemme. Mest "kontroll freaks" er ulykkelige og usikre mennesker som ikke forstår hvordan deres ord og handlinger kan påvirke folk.
 2. 2
  Oppfører seg konsekvent rolig og tålmodig med dem. Bli sint bare virker ikke. Hvis det er et personlig forhold og det har blitt fornærmende-komme seg ut og forlate. Fortell dem at du trenger en pause fra dem nå, og gå videre i livet ditt. De vil ikke bli bedre før de søker langtidsbehandling. Hvis det er noen i familien din bare prøve å holde ut av veien. Noen ganger kan det virke det er bare ikke behagelig kontroll freak. De vil kritisere deg på alt, og det er veldig vanskelig å ikke ta det personlig. Det kan gjøre deg rasende og såret ditt feelings.The verste du kan gjøre er å kjempe med dem fordi det bare sløser bort tiden din. De vil ikke og kan ikke endres uten hjelp. Dette er deres dype sitter problem ikke ditt. Hvis du er en teen-prøve å være behagelig og holde veldig opptatt hele tiden. Du kan holde deg unna og komme seg ut av huset ved å gjøre sport eller få virkelig gode karakterer. Fortell dem at du ville elske å henge ut eller snakke, men du er opptatt med å studere, spille, etc. Pass opp gode unnskyldninger. Så gå ut og finne virkelig hyggelig folk som gjør at du føler deg godt om deg selv. Prøv å ha høye, men realistiske mål og oppnå dem bare for deg selv. Dette vil også gjøre deg glad og fornøyd med deg selv.
 3. 3
  Overvåke deres angst nivåer. En kontroll freak har ingen mestring når de er stresset og det er når de kjører over folk. De tror at ingen kan gjøre så godt av en jobb på noe som de vil. De vil overbelastes ned fordi de har tatt for mye på for seg selv og deretter slå ut. Prøv å være oppmerksomme på humør endring og være på tå hev.
 4. 4
  Kjøre en bedrift med en "kontroll freak" er ren elendighet som de vil avvise de fleste eller alle dine ideer. Ikke ta det personlig, det er ikke at ideene er dårlige, men at de ikke tenker på dem. Være støttende og positiv, men forstår din stemme vil ikke bli hørt.
 5. 5
  Stopp foreslå nye ideer på arbeidsplassen om du er arbeidstaker. Bare fortsett å bli enige med dem om å holde fred og prøve å holde dem fra å bli bekymret slutten din. Du må kanskje berolige dem hele tiden at de er "sjefen", og verdsetter deg jobben. Hvis mulig begynne å lete etter en ny jobb.
 6. 6
  Innse at livet ditt er viktig. Det er alltid andre jobber og andre mennesker å ha sunne relasjoner med. Hvis situasjonen er uholdbar, ikke torturere deg selv og finne en vei ut. Ingen skal gis har makt til å "styre" livet ditt. Det er ditt liv. Ikke glem det. For tenåringer, må du vente til du er minst 18 år gamle før du kan arbeide og være på egen hånd. Eller be foreldrene dine om å betale for college hvis de har penger. Gjelde for høyskoler som er ut av staten.
 7. 7
  Ønsker det. Kontroll freaks er befengt med frykt og usikkerhet som forlater dem aldri fornøyd og glad. De krever perfeksjon fra seg selv, og vi vet alle at perfeksjon er ikke lett å oppnå hvis ikke umulig. Du kan legge igjen og finne lykke for deg selv, kan de aldri finne fred i sitt liv.
 8. 8
  Begynne å bygge din egen selvfølelse. Det har mest sannsynlig tatt en hit. Vær snill mot deg selv. Hvis du er under tommelen av en kontroll freak, kanskje de har overbevist deg om at du er verdiløs for å stoppe deg fra å flytte på og forlate dem. Tror ikke dem i ett minutt. Kontroll freaks liker å gjøre folk føler seg usikker på seg selv. Ikke fall for sine triks. Begynn å distansere deg selv sakte.
 9. 9
  Utforme en plan for å enten bo og fortsette arbeidet / romantisk forhold eller forlate, men sette en frist slik at du føler at du har en viss kontroll over saken. Hvis du lever med en kontrollfreak, prøve og løse ting strategisk og forsiktig. Ikke drivstoff argumenter, dele hva du føler effektivt og rolig. Du trenger ikke å være under kontroll, husker du har rett til å gjøre som du vil.

Tips

 • Det er viktigere for en kontroll freak å føle at de er rett om noe enn forholdet med deg. Hvis det er en sjef, bare være enig med dem på de små tingene, selv om du ikke gjør det. Men ikke kompromiss deg selv enten ved å bryte loven eller skade andre mennesker. Stå på bakken og være den personen med moral og verdier.
 • De kan gjøre at du føler at du er paranoid og faktisk er det deg med problemet, kan dette føre til at psykisk velvære for å bli skadet, er det ikke du med problemet, men denne taktikken kan sette deg av vakt som den ble designet for å gjøre av kontrolleren.
 • Lær hvordan du ærlig vurdere dine egne styrker og fiaskoer, muligens ved diskusjon (privately!) med en tredje, uberørte part. Pass på å velge noen som kan være klarert med den informasjonen, som forstår hvordan man skal håndtere lignende situasjoner, og kjenner deg godt nok til å gi deg nøyaktig tilbakemelding. Ingen er-all-good or-all-bad, alle har sine styrker og svakheter. Når du vet sannheten om deg selv (god-eller-bad), vil du ikke bli lurt av kontroll freak følelsesmessige innfall og taktikk.
 • De kan si at de bryr seg om deg og at de bare gjør det de gjør fordi de bryr seg, kan dette gjøre at du føler deg vel om ting og kanskje lurer på om du tar de tingene de gjør feil (du er da under deres kontroll).
 • De kan bruke følelser til å styre deg for eksempel at de kan få panikk om ting fordi dette vil trekke deg inn i deres kontroll når du sympatiserer med dem.
 • Prøv å unngå å komme i et forhold eller arbeider for en kontroll freak hvis mulig. Det er røde flagg advarsler om at personen er en hvis de trenger å insistere alt gjøres bare sin vei, finne feil hele tiden i andre mennesker, er ikke i stand til å slappe av og la andre ta ansvar for et prosjekt. De gjorde trenger å kontrollere hver handling i et personlig forhold. De kan være sinnsykt sjalu og eiendomspronomen uten grunn.
 • Vær på vakt hvis han eller hun ønsker å gjøre alt for deg i et forhold. Kjøre deg, handle for deg, etc. Test dem ved å fortelle dem at du har andre planer for en helg. Hvis de ikke kan slutte å kalle deg og prøver å være involvert i livet ditt, har du en potensiell "control freak". Vær advart, du er på vei mot en katastrofe.
 • Når dating, må du se etter skilt. Sjalusi og skyldfølelse kan være en måte. Kontroll freaks er veldig gode på manipulasjon i tillegg. Hold øyne og ører åpne! Se etter tegn.
 • Hvis du er en tenåring og dine foreldre er en kontroll freak-det er viktig å forklare dem hvordan dette påvirker deg. De prøver kanskje å "beskytte" deg mot dårlige beslutninger, men de må innse at du har rett til å lage din egen, fordi det er ditt liv, og det er i din natur å ønske å styre ditt eget liv.

Advarsler

 • Flytte ut av byen eller til et krisesenter hvis du føler du er i fare, og har ingen nære venner til å bli med deg. Hvis du har nære venner eller familie å bo med, ville det være lurt å sørge for at de er i stand til å beskytte både deg og seg selv. Spør noen som du føler deg trygg med, og som er villig til å stå opp til kontrollfreak, og ideelt sett noen som kontroll freak ikke ønsker å komme inn i en konfrontasjon med (dvs. noen de føler de ikke kan kontrollere).
 • Kontroll freaks er svært vanskelig og noen ganger også farlig når de er avslått i et personlig forhold. Vær veldig forsiktig i å bryte det av med dem. Hvis mulig, få dem til å slå opp med deg. På den måten er det deres ide og vil sitte bedre med dem.
 • Registrere eventuelle mulige trusler som de gjør til deg hvis de ikke vil la deg komme ut av et forhold. Så gå til politiet. Få et besøksforbud dersom det er mulig, selv om dette kan noen ganger bli tatt som offentlig ydmykelse av personen du vil at besøksforbud mot. Kontroll freaks kan også være farlig hvis du utfordre eller føler de at du utfordre deres kontroll, å miste sin kontroll er ikke et alternativ, og de kan piske opp for å gjenvinne kontrollen, eller de kan bli opphisset eller deprimert hvis de føler kontrollen sklir bort fra dem. Dette kan noen ganger motivere dem til å søke en slags hevn mot deg for å gjenvinne en følelse av kontroll over situasjonen. Når det gjelder den andre personen som søker noen form for fysisk kontakt med deg, vil et besøksforbud ikke hindre dem fra å bryte loven hvis de velger å gjøre det. Politiet kan ikke komme dit i tide til å hjelpe deg, men hvis Control Freak er ikke i huset ditt eller plassere deg i en situasjon hvor du er i umiddelbar fare, men er bare å plage deg, ringer politiet er en god idé.
 • Lær hvordan du kan forsvare deg selv. Selv om ikke alle kontrollfreak kan flyttes til vold, er muligheten der. Vær forberedt.
 • Uavhengig av personlig moral eller ideologiske overbevisninger, har du rett til å bevare ditt eget liv, så dette er ikke tiden for å være sjenert om skytevåpen eller andre våpen som en mulighet for selvforsvar. Hvis du har barn som du kjører med, har du en plikt til å beskytte dem slik du kan.