Wkano

Hvordan man skal håndtere en som alltid er sent

Har du en venn eller et familiemedlem som alltid er sent? Har du noen gang finne deg selv lurer på om det er dem som trenger å endre eller du som trenger å slappe av? I de fleste tilfeller er det en kombinasjon av begge.

Trinn

Hvordan man skal håndtere en som alltid er sent. Ikke stole på dem til å være på gang.
Hvordan man skal håndtere en som alltid er sent. Ikke stole på dem til å være på gang.
 1. 1
  Ikke stole på dem til å være på gang. Ikke forvent en som alltid er sent å plutselig være på gang. Hvis du har en venn eller et familiemedlem som er har kjørt sent i 27 år, er sjansen stor for at de ikke kommer til å endre. Selv om de lover de vil. Noen som er kronisk sent vil trolig være kronisk sent for alltid. Med mindre det er noen alvorlig drastisk inngrep at de også vil trolig bli sent til.
 2. 2
  Justere dine forventninger. Hvis du ikke forventer at de skal være på gang, vil du ikke være så skuffet når de ikke er.
 3. 3
  Finn ut om det er noe personlig. Er vennen din bare sent når hun møte opp med deg? Vurder om det er kronisk lateness eller uhøflighet rettet spesielt mot deg. Skreddersy din kommunikasjon med dem deretter. Det er trolig mindre akseptabelt å kjefte på noen for å være sent til din bursdagsfest hvis de kom for sent til hver bursdag partiet de har vært på.
 4. 4
  Finn ut om du kan slappe av litt. Ok så det virkelig er deres problem, men på hvilke måter kan du forandre? Kanskje du kan kutte din venn litt slakk. Gjør en pakt med deg selv at du kun vil bli sinte hvis de er mer enn 20 minutter for sent. Noe mindre enn det og de er på kroken.
 5. 5
  Ikke gjør dem den ansvarlige medlem. Aldri la sent fyren være ansvarlig for transport eller bære operabilletter.
 6. 6
  La dem vite bunnlinjen. Det er ingenting galt med å fortelle din venn pent at hvis de ikke er der av en viss tid du bare kommer til å gå videre uten dem. Det er helt rimelig, moden og unthreatening. Hvis vennen din virkelig ønsker å delta i aktiviteten med deg, vil han eller hun være sikker på å gjøre det i tide.
 7. 7
  Rett opp spør dem om de kommer til å bli sent. Hvorfor ikke? Hvis de er ærlige, vil de si ja og da vil du være mindre skuffet når de er.
 8. 8
  Sette sine klokker for å kjøre fort. Alright, så dette er litt slu. Men hvis du er komfortabel nok med den personen du kan prøve det. Og hei, er du sannsynligvis gjør dem en tjeneste.
 9. 9
  Ta med ting å holde deg opptatt. Du vil bli mer sint med vennen din når de kommer sent hvis alt du måtte gjøre var å vente på dem. Ta med en bok eller en penn og papir med deg slik at du kan holde deg opptatt. Tiden vil fly forbi og du kanskje ikke engang merke til at de var sent.
 10. 10
  Get real. Det finnes måter å påpeke ting som bry deg om dine venner uten å skade dem. Hold tone nivå og dine ord nøytral. Bruk "jeg" uttalelser og smil.
 11. 11
  Gi dem en sjanse til å fortelle deg noe som plager dem om deg. Hvis du er opprørt om dem blir sent hele tiden, sjansene er det er noe du gjør som plager dem like mye. Være rettferdig og la dem kritikk du også. Det vil også banen og hjelpe deg å håndtere.
 12. 12
  Kjøp dem en virkelig fantastisk klokke til bursdagen sin. Kanskje du føler deg ukomfortabel å snakke med vennen din om problemet sitt. Og kanskje det virkelig plager deg. Så bryte opp din frustrasjon i en sløyfe. Kjøpe noen en klokke er en subtil og søt hint om at tid er viktig for deg.
 13. 13
  Gi dem en tidligere ankomst tid enn alle andre. Partiet Møtet starter klokken 09:00, men for kronisk etternøler, bare si den starter på 20:30. Igjen, er du sannsynligvis gjør dem en tjeneste.

Tips

 • Benytt muligheten til å vokse selv. Kanskje du har alltid vært stressa om å være på gang. Legg merke til at det er sannsynligvis ikke nødvendig. Å være super sent eller super stresset er like ubehagelig.
 • Vær hyggelig. Folk er vanligvis ikke sent med vilje. Sjansen er at de vet de har et problem og vet at det irriterer deg.
 • Sette et godt eksempel. Ikke forelese din venn om hvor mye du hater hans lateness og deretter dukker opp sent neste gang dere går ut for drinker. I stedet, alltid være på tide og få deres respekt.
 • Se det som en mulighet til å ta deg god tid. Er det ikke noe slags fint om ikke å måtte skynde seg ut av huset for å møte noen? Vurdere fordelene ved å ha en venn som kjører sent - du kan bli sent også. Ta en kaffe, oppdatere deg på nyheter, sende de siste øyeblikk e-post eller ta en liten stund for deg selv.