Wkano

Hvordan man skal håndtere en usikker person

Utrygghet er et stort problem, både for folk som har det og folk de kjenner. Forhåpentligvis denne artikkelen kan hjelpe deg med å håndtere den spesielle usikker person i livet ditt.

Trinn

Hvordan man skal håndtere en usikker person. Se forskjellen mellom ekte utrygghet og forfalsket utrygghet.
Hvordan man skal håndtere en usikker person. Se forskjellen mellom ekte utrygghet og forfalsket utrygghet.
 1. 1
  Forstå problemet. Utrygghet stammer fra mange røtter. Selv om problemet kan virke innlysende, som en venn å ha dårlig hud, kan det være mer til det enn det. Problemet kan oppstå fra et område du ikke er klar over eller kjent med, som hjemme liv, tidligere forhold, usett medisinske problemer, eller psykiske funksjonshemninger. Utrygghet er et komplekst problem som ikke alltid er lett fast. Hvis du forstår at usikkerheten er være kan et alvorlig problem, kan du bedre føle med usikre mennesker.
 2. 2
  Se forskjellen mellom ekte utrygghet og forfalsket utrygghet. Forfalsket utrygghet kan være for oppmerksomhet eller sympati, eller å manipulere folk, så se opp for de som opptrer. Men de fleste usikkerhet er svært reell, og kan stamme fra alt fra en problemfylt fortid til nåtid misbruk.
 3. 3
  Vær snill og diskré. Noen ganger kan du bli lei av noen som er kronisk usikker. Dette vil imidlertid bare fyre problemet.
 4. 4
  Lær å ignorere eller avlede sine symptomer. Hvis usikker person stadig setter seg ned, vil du enten nødt til å oppmuntre dem ved komplimenter dem, eller ignorere dem. Ikke drivstoff sine symptomer.
 5. 5
  Hjelpe dem. Det kan være følelsesmessig og mentalt drenering for å støtte en usikker person, men ekte omsorg og bekymring for at personen kan hjelpe dem føler seg mer trygge på seg selv. Fortell dem at du er venner med dem, elsker dem, som dem, for hvem de er. Du trenger ikke å tilbringe hvert minutt med dem, men forlater ikke dem heller. Noen usikre mennesker kan gi verdifulle venner. Husk at ikke alle usikre mennesker er bøller eller på noen måte mener, noen av dem er nølende, sjenerte mennesker som er redd og nervøs med seg selv.
 6. 6
  Dersom det er hensiktsmessig, snakke med dem. Hvis du er en god venn av den personen, seriøst spørre dem om deres problemer. Uttrykke dine behov for å hjelpe, men ikke bli trukket inn i et forhold hvor dine behov blir erstattet av deres.
 7. 7
  Hjelpe dem med deres problemer. Hvis det er en person du er kjent med, kan det være lurt å inkludere dem i dine aktiviteter for å forbedre deres selvfølelse.
 8. 8
  Men, se opp for deg selv. Noen ganger trenger du å distansere deg fra en usikker person-det er svært drenering. Husk at du har behov for. Ikke la deg selv begynner å føle seg usikre, eller misbrukt, bare så du kan hjelpe dem. Sørg for at ditt forhold til den usikre personen er frisk.
 9. 9
  Hvis usikker personen er din venn eller familiemedlem, prøve og hjelpe dem. Hvis de er en klassekamerat eller en peer eller kollega, bli kjent med dem. Men husk ikke kast bort tid med mennesker som bringer deg ned.

Tips

 • Ikke bli trukket inn i et forhold som dreier seg om du prøver å forbedre selvtilliten til noen andre. Det er veldig skadelig for deg, og vil trolig ikke hjelpe dem - de vil innse at så lenge de er trengende, vil du være der. Ikke la dem å stole på deg 24/7.
 • Utrygghet kan være et alvorlig problem eller en sosial foran brukes for å få oppmerksomhet. Sørg for at du vet hva slags usikkerhet du arbeider med.
 • Selv om du tror noen er falsk utrygghet for oppmerksomhet, de kan ha psykiske eller følelsesmessige problemer du ikke er klar over. Prøv ikke å anta at noen er falsk utrygghet bare fordi du kan se noen åpenbare feil i livet sitt.
 • Utrygghet kan være en lært vane som er svært vanskelig å bryte. Hvis du må sette opp med en usikker person du ikke liker, kan du prøve å forestille seg det som enhver annen mental sykdom.

Advarsler

 • Noen ganger kan utrygghet være et symptom på en alvorlig problem. Hvis du tror den personen du arbeider med har et alvorlig problem, vil du ikke være i stand til å håndtere det hvis du får involvert. Enten informere en egnet myndighet eller holde seg borte fra problemet.