Wkano

Hvordan overbevise foreldrene dine om å la deg farge håret

Det er bare fargestoff og vil til slutt vaske ut. Ikke noe problem, ikke sant? Ikke akkurat. Snakker foreldrene dine til å dø håret kan være en vanskelig oppgave fordi de ønsker å holde den fin, naturlig bilde av deg, men du kan være i stand til å overbevise dem med disse tipsene.

Trinn

Hvordan overbevise foreldrene dine om å la deg farge håret. Gjør hjemmeleksen din på hårfarge.
Hvordan overbevise foreldrene dine om å la deg farge håret. Gjør hjemmeleksen din på hårfarge.
 1. 1
  Gjør hjemmeleksen din på hårfarge. Bestem hvilken farge (r) du ønsker å farge håret. Finne ut hvilket produkt du ønsker å bruke (noen fargestoff produkter er forbundet med merkevaren til shampoo / balsam / spray, og det kan hjelpe din sak å plukke en splitter foreldrene dine bruker til å vaske sitt eget hår hvis de gjør hårfarge). Prøv en mer naturlig farge nær fargen din først. Hvis du ønsker en vill farge, som lilla eller blå, først be om striper og enn vente en stund å få hele hodet farget. Det er ganske lett å finne, og det knapt skader håret! Plus, det blekner liksom raskt.
  • Pass på at uansett hva du gjør er innenfor kleskode for skole / arbeid, som du ikke ønsker å komme i trøbbel. Finne ut hvordan du gjør det, vet hvilke verktøy du trenger for å bruke, og sørg for at du har dem.
  • Beis protectant for din hud og hender er ikke alltid solgt med fargestoff pakken. Se på etiketten / esken for å være sikker.
 2. 2
  Prøv å overbevise foreldrene dine om å la deg farge håret i samme farge som det allerede er. Når dette er gjort, vil du allerede har farget håret, og de vil ikke ha noe forsvar si at den fargen du ønsker å farge håret vil skade den. En måte å gjøre dette på er å si at du føler at du mister din barndom farge og ikke ønsker å vokse opp - som bør gnist noen sympati.
 3. 3
  Spør foreldrene dine om du kan bruke en farge fargestoff på håret. Fortell dem hva du vil gjøre med håret ditt, og hvorfor. Unngå å si "alle vennene mine gjør det" eller ting som uttrykker. Det vil automatisk utløse "hvis alle vennene dine skulle hoppe utfor en bro" type svar, og noen ganger dreper din sak helt.
 4. 4
  Fortell dem fargestoffet skyller ut. Fortell dem (sannferdig) det er ikke permanent, og vil vaske ut litt etter litt, hver gang du vasker håret.
 5. 5
  Kompromiss. Prøv å lage et kompromiss som: hvis du farge håret, og det viser seg dårlig, vil du farge det tilbake til sin opprinnelige farge.
 6. 6
  Fortell dem at du er klar hvis det ikke slår ut. Hvis foreldrene dine ikke vil at du skal farge håret fordi de er redd fargestoffet vil ødelegge det, så ta opp det faktum at du heller vil lære din lekse og lide konsekvensene enn ikke farge det i det hele tatt.
 7. 7
  Tilby å betale for fargestoff og forsyninger. Det viser dem at du er engasjert og ansvarlig, og det hjelper alltid din sak når pengene ikke kommer ut av lomma.

Tips

 • Forsiktig og høflig minne dem om at du er den som må leve med fargen. De kan late som ikke kjenner deg eller gi noen lekne foreldre krangler, du kan ikke.
 • Opptre som en voksen når du spør, og de ønsker å behandle deg som en voksen, ved å la deg. Ikke sutre eller heve stemmen.
 • Fortell dem at du ønsker å ha opplevelsen av å dø håret slik i fremtiden, vil du vite om du vil det eller ikke.
 • Hvis de fortsatt protesterer, spør dem om du kan få en tatovering i stedet. Kanskje de vil se at det er mange verre ting du kan gjøre enn fargestoff håret, uansett hvilken farge du velger. Dette kalles Foot-in-the-Door metode for forhandlinger.
 • Alternativt foreslår en mer ekstrem hue først: "Kan jeg farge håret mitt fluoriserende blå?" "Nei." "Vil rød være OK, da?" Dette kalles the Door-in-the-Face metode for forhandlinger.
 • I stedet for å dø hele hodet, be om å sette i høydepunkter, lavmål, eller striper. Lilla kan likevel pakke en punch fra undersiden din naturlige farge.
 • Fortell dem at du vil kjøpe alt. Og hvis noe går galt, vil du håndtere konsekvensene.
 • Hvis de sier nei, fortell dem at du forstår og du vil leve videre med den. Dette vil vise dem hvor moden du er. Det gjør dem sannsynligvis til å revurdere etter en stund, også, hvis du nevner temaet diskret i følgende ukene.
 • Tillate dem å ha noen innspill på fargevalg. Tilby at dere begge må være enige om fargen du får. Som lar deg både å være i kontroll.

Advarsler

 • Vet hva du gjør. Det er en uskreven sett med "regler" og konsekvenser for hårfarge: svart hår med vanlig blekemiddel blir oransje, kan noen nyanser av aske brun eller aske blonde snev blondt hår grønt, etc. Hvis du er usikker på noe, spør en profesjonell.
 • I tillegg, være i rett alder. Hvis pakken sier "Ikke anbefalt for bruk hvis under seksten år," ikke bruk det som en tretten år gammel. Du kan få alvorlige hårsekken skade.
 • Sørg for å ha en voksen eller en venn som vet hva de gjør hjelpe deg, eller gjøre det for deg.
 • Følg alltid produsentens anvisninger på pakken. De gjorde fargestoff, og vet hva de skal gjøre med det.
 • Hvis foreldrene dine fortsatt ikke vil la deg farge håret, ikke gå ut og gjøre det uten at de vet! Dette vil bare gjøre dem sinte på deg, og du vil mest sannsynlig aldri kommer til å gjøre noe som dette igjen før du er en voksen. Bare være tålmodig og vente til du er tillatt. Igjen viser du er ansvarlig.