Wkano

Hvordan overleve en super clean romkamerat

Har du en samboer som bare ikke kan synes å stoppe rengjøring? Er din altfor kresen romkamerat kjører du gal? Det går sannsynligvis begge veier! Mens det er vanskelig å elske en slask, kan obsessive rengjøring og organisering lage en hjemme føler for sterilt og uvennlig. Les videre for å finne ut hvordan de skal overleve med dem.

Trinn

Hvordan overleve en super clean romkamerat. Gjøre en ærlig vurdering av både din egen og din samboer oppførsel.
Hvordan overleve en super clean romkamerat. Gjøre en ærlig vurdering av både din egen og din samboer oppførsel.
 1. 1
  Gjøre en ærlig vurdering av både din egen og din samboer oppførsel. Sørg for å gjøre sammenligninger til en fornuftig norm, ikke bare til hverandre.
 2. 2
  Lær å skjelne mellom vanlig rot og skitt, hvis du ikke har gjort før. Romkameraten din sannsynligvis ikke har noe imot avisen på bordet nesten like mye som refried bønner som har blitt sittende i vasken i tre dager. Hvis du kutter ned på skitt og virkelig dårlige vaner som kan eksistere, kan din samboer føler mindre overveldet og mer i stand til å slappe av.
 3. 3
  Åpne en dialog med dem, på en rimelig måte. Ikke krangle, men genuint forsøk på å finne en felles plattform og forståelse. Spør din samboer hva som plager dem mest om dine vaner, og spør om de er villige til å akseptere tilbakemelding om sine vaner som gjør deg ukomfortabel.
 4. 4
  Etablere et system og ansvarsfordeling. Hvis din samboer gjør alt av renhold, bør du i det minste tilbudt seg å bistå med nødvendige oppgaver som søppel fjerning, verftet vedlikehold, reparasjoner, som arbeider med utleier, etc.

Tips

 • Hvis du liker å ha en samboer som renser fellesarealer, sørg for å uttrykke din takknemlighet ofte. Hvis romkameraten din renser ut av et behov for kontroll, vil din takknemlighet bidra til å re-håndheve ideen om at han eller hun hjelper husholdningen, og vil ikke føle seg utnyttet. Denne teknikken er bra om din takknemlighet er oppriktig eller ikke. Det er best for kortsiktige relasjoner (f.eks semester-lange romkamerater) snarere enn lengre sikt (for eksempel ekteskap).
 • Prøv å opprettholde et vennskapelig forhold med din romkamerat. Det er mye lettere å håndtere konflikter hvis du har et vennskap som holder dere sammen, og mye lettere å kommunisere hvis du føler deg komfortabel med hverandre. Gjør et poeng å tilbringe tid med din romkamerat, og komme inn i vanen med å gjøre fine ting for hverandre (som matlaging måltider) regelmessig.
 • Erkjenne at de har et naturlig behov for ting å være ren og prøver å være forståelsesfull - tross alt, har du sannsynligvis vil de skal være forståelsesfulle når du er litt rotete.
 • Hvis din samboer er rimelig og ikke plaget med en obsessive compulsive disorder (OCD) vil de sannsynligvis hjelpe deg å regne ut et akseptabelt kompromiss som vil gagne både deg umåtelig.
 • Sørg for at du bidrar til å rense ukentlig. Ikke bare sitte på baken og la din samboer gjøre alt, som vil føre dem til å ha forakt for deg. Du trenger ikke å rydde opp så ofte som romkamerat, men minst hjelpe til.

Advarsler

 • Mind besinnelsen og ikke slåss med hverandre. Fiendskap vil bare skape en ubehagelig levende situasjon for dere begge.