Wkano

Hvordan planlegge en lekser tidsplan


Hvis du har en overveldende mengde og føler du at du ikke kan få det gjort fordi du ikke kan holde styr på det, her er hvordan å utvikle en plan som vil bryte ned dine oppgaver i mindre, mer håndterbare enheter. Med litt organisering og disiplin, kan du få alle leksene gjort i tide, hver dag.

Trinn

Hvordan planlegge en lekser tidsplan. Skriv dine oppgaver ned nøyaktig og raskt når de får.
Hvordan planlegge en lekser tidsplan. Skriv dine oppgaver ned nøyaktig og raskt når de får.
 1. 1
  Skriv dine oppgaver ned nøyaktig og raskt når de får. Du kan ikke planlegge lekser tid effektivt hvis du ikke vet nøyaktig hva som må bli gjort. Noter deg følgende informasjon:
  • Emnet eller kurs der arbeidet er tildelt (for eksempel spansk, algebra, eller)
  • Vit hva du er forventet å levere eller gjøre og spørre om du ikke forstår (for eksempel slå i et essay, utvikle en PowerPoint-presentasjon, eller ta en test.)
  • Detaljene i dine oppgaver (for eksempel dobbel linjeavstand eller enkel linjeavstand, blått eller svart blekk).
  • Sidetall (hvilke sider du trenger å lese, studere, eller henvise til for å fullføre oppdraget.)
  • Forfallsdatoen for oppgaven.
 2. 2
  Anslå hvor mye tid vil være nødvendig for å fullføre hvert oppdrag. Vær realistisk. Det er bedre å stenge ute mer tid enn mindre. Hvis du er ferdig tidlig, kan du bruke din bonus tid for et annet emne. Husk at hvis du har ekstra tid til overs, kan du belønne deg selv ved å gjøre noe annet enn lekser.
 3. 3
  Bestem hvor mye tid du har tilgjengelig for lekser etter skolen for hver dag i uken. For eksempel: Mandag - 1 time, tirsdag - 1 1/2 timer, onsdag - 1/2 time, osv. Selvfølgelig, på dager hvor du har andre planlagte aktiviteter, enten det er en extracurricular aktivitet eller husarbeid eller kvalitetstid med familien, vil du ha mindre tid til lekser.
 4. 4
  Prioriter tidligste tidsfrister først (EDF). Dette er en optimal dynamisk planlegging politikk. Hvis det er menneskelig mulig å møte alle tidsfrister, vil tidligste frist første politikken fungerer. Det betyr at hvis du får et nytt oppdrag på grunn av neste dag, må du innstille alt arbeid på grunn i to dager og arbeidet med neste dags oppdrag. Men hvis alle tidsfrister ikke kan oppfylles, vil du gå glipp av tidsfrister tilfeldig med EDF. For å løse dette problemet, hvis du ikke kan møte alle tidsfrister, bruke en statisk prioritet rente-monoton politikk. Finn kurset som utgir nye lekser hyppigst, og prioritere det høyeste (gjøre jobben først), og så videre. Dette er matematisk optimal blant alle statisk prioriterte planlegging politikk. Med andre ord, hvis noen statisk prioritet ordningen kan møte alle tidsfrister, vil frekvensen-monoton statisk prioritet ordningen oppfyller alle tidsfrister, også. Når den statiske prioritet ordningen savner tidsfrister, er det deterministisk - de lavest prioriterte klasseromsaktiviteter bli hoppet over, så oppfører den seg forutsigbart når du er overbelastet. Hvis enkelte oppdrag har samme forfallsdato, så begynn med det (e) som er hardest eller vil ta den lengste.
 5. 5
  Bryt ned lekser tid. Se på dine oppgaver og vurdere hvor mye tid du trenger å vie til hver. Deretter finne tid i lekser tidsplan for å få det gjort, helst en dag for tidlig. Hvis du har en fem-siders engelsk papir på grunn på fredag, for eksempel, og du vet det kommer til å ta deg på de fleste tre timer å fullføre det, og deretter bruke en time på det aktuelle oppdrag på mandag, tirsdag og onsdag (og husk for å gjøre plass for feil).
 6. 6
  Skriv i friminuttene. Dette vil stoppe deg fra å bli for overveldet og frustrert under lange strekninger av lekser tid og vil også hjelpe deg å holde tankene fokusert. En ti minutters pause for hver time av lekser gjort er en god rettesnor. Bruk denne tiden til å strekke seg, vaske ansiktet, gå rundt blokken, losse oppvaskmaskinen for moren din, eller få noe å drikke, eller gjøre noe som ikke vil friste deg til å forsinke din tilbake til lekser. Ikke forlenge tiden du tar å fylle drivstoff (for eksempel å få din juice) og ikke begynne med aktiviteter som er knyttet til goofing av.
 7. 7
  Feste med det. Når du har din tidsplan,, ellers all planleggingen i verden er ubrukelig. Planene vil ikke fungere hvis du ikke vil fungere.

Tips

 • Hvis du finner din energi faller raskt, gjør det vanskeligste faget først, når energien er høyest. Etter det er gjort, vil alt annet føles som å gå nedoverbakke.
 • Ved planlegging, ikke glem å skrive ned tiden du kan ikke gjøre lekser, som når du er på sport praksis, eller barnevakt, etc.
 • Hvis du finner ut at du ikke har nok tid til å få alle leksene gjort selv når du holder deg til planen din, se etter mer tid som du kan bruke til lekser ved å erstatte andre vanlige aktiviteter. I stedet for å tilbringe en time chatting på datamaskinen med vennene dine, for eksempel begrense deg veldig strengt til tjue minutter. Men hvis du fortsatt sliter selv etter at du har viet alle tilgjengelige minutt til lekser, snakke med foreldrene dine eller læreren din om det.
 • Unngå distraksjoner som TV, videospill, telefon samtale, surfe på nettet, osv. Du må fullt vie tidsplanen for å gjøre dette. Det betyr å slå av alt elektronisk utstyr bortsett fra din lampe, og og, om nødvendig, din datamaskin. Du kan selv ønsker å slå av noe som kan bety å forlate denne nettsiden akkurat nå.