Wkano

Hvordan ta en dusj med en ny tatovering

Omsorg for en ny tatovering på riktig måte for de første ukene er avgjørende for å opprettholde utseendet og helsen av kunstverket. På grunn av måten blekket er brukt, er en frisk tatovering et åpent sår, og må få lov til å gro skikkelig. Ukyndig kan resultere i arrdannelse eller tap av pigment. Tattoo ettervern er en flere-trinns prosess, men et viktig element i denne prosessen er å lære hvordan å ta en dusj med en ny tatovering. Dusjing riktig vil hjelpe din tatovering leges raskt og opprettholde sitt utseende.

Trinn

Hvordan ta en dusj med en ny tatovering. Fjern bandasjen brukes av tattoo artist.
Hvordan ta en dusj med en ny tatovering. Fjern bandasjen brukes av tattoo artist.
 1. 1
  Fjern bandasjen brukes av tattoo artist. Etter endt tatovering, vil de fleste kunstnere vaske området med mild såpe, bruke en antiseptisk salve og dekker din tatovering med en bandasje for å forhindre infeksjon. Avhengig av størrelsen på tatoveringen din, kan dette bandasje være gasbind, medisinsk bandasjering, eller til og med plastfolie.
  • Denne bandasjen bør fjernes etter 4 til 6 timer. Dette vil la huden puste, noe som er avgjørende for tatovering healing. Dusjing med denne bandasje fortsatt på plass kan suge bandasje og hold for mye vann mot tatoveringen din.
 2. 2
  Rengjør din tatovering med mild såpe og vann. Etter å ha fjernet bandasjen, vil din tatovering sannsynlig bli dekket med lim, salve og tørket blod. Denne blandingen bør vaskes bort før du dusjer.
  • Bruk en veldig mild såpe (for eksempel flytende håndsåpe eller oppvaskmiddel) og vann for å rengjøre tatovering. Bruk kun fingrene for lett massasje såpe på huden din, ikke bruk en klut og ikke skrubb - dette kan enkelt slipes huden og føre til arrdannelse. Forsiktig klapp området tørt med en klut når du er ferdig.
 3. 3
  Ta en dusj med din nye tatovering. For den første uken eller så - og spesielt den første dagen - etter å få din nye tatovering, må du følge bestemte regler i dusjen.
  • Kjør dusj med kaldt eller lunkent vann. Dette er nyttig for to grunner: det hindrer stikkende smerte som varmt vann ville føre på fersk tatovering, og det hindrer porene fra å åpne for bred. Varmt vann vil føre til at hudens porer til å åpne, noe som kan føre til tap av pigment. Som en ekstra forholdsregel, bør du vurdere rennende kaldt vann indirekte over fersk tatovering for de siste 30 sekundene av dusjen for å lukke porene.
  • Ikke la strømmen av vann å treffe tatoverte huden direkte. Når skylling, la vannet skylle over tatoveringen din indirekte. Dette vil bidra til å forhindre arrdannelse eller rynkes av huden din.
  • Ta så kort en dusj som mulig. Tatovering vil gro bedre hvis det er minimalt utsatt for damp, vann og såpe. Hold tatovert hud ut av vannet så mye som mulig under dusjen.
 4. 4
  Tørke av etter dusjing med tatoveringen din. Etter dusjing, bør du tørke tatovering så raskt som mulig. Ved hjelp av en ren klut, forsiktig klapp tatovert hud tørr. Ikke bruk en rubbing bevegelse, og ikke la din tatovering til sakte lufttørke. Tørk resten av kroppen din som vanlig.

Tips

 • Inntil den ferske tatoveringen er helt leget, unngå senke det helt i vann, og dette betyr unngå svømming eller ta bad. Dersom et bad er den eneste måten du er i stand til å vaske selv, ta så kort et bad som mulig.

Ting du trenger

 • Såpe
 • Vann
 • Håndkle