Wkano

Hvordan unngå å bli co avhengige

Her er ti poeng for å forstå hvorvidt du er co-avhengige. Codependency er en overdreven eller upassende omsorg for noen andre som er Ofte oversett i relasjoner, men alltid fører til en usunn balanse. Selv om et forhold tar slutt, vil noen som er codependent ta sine dårlige vaner og egenskaper av tilknytning til et annet forhold hvor mønsteret fortsetter. Les gjennom ti poeng for å avgjøre om du har en tendens til å være co-avhengige.

Trinn

Hvordan unngå å bli co avhengige. Gjennom følgende punkter.
Hvordan unngå å bli co avhengige. Gjennom følgende punkter.
 1. 1
  Gjennom følgende punkter:
  • Føler du ansvar for andre menneskers følelser, tanker, handlinger og velvære? Føler du deg ansvaret for dem? Hvis de gjør dårlige beslutninger, eller hvis det skjer noe ille med dem legger man skylden på deg selv og føler personlig ansvarlig?
  • Et annet karakteristisk for co-avhengighet er at det er enklere for deg å føle og uttrykke sinne om urettferdighet gjort til andre enn om urettferdighet gjort mot deg. Du er mer opptatt av for andres velvære enn din egen, og ville gjerne ta noe dårlig enn for noen andre å tåle det.
  • Hvis du føler deg best og mest komfortabel når du gir til andre, så er du sannsynligvis til å være co-avhengige. Dette er nesten en hverdagslig vane for å prøve å gi til andre og gjøre dem lykkelige. Hvis noen ikke er fornøyd, så kan du ikke være heller.
  • Du føler deg usikker og skyldig når noen gir til deg. Det kan føles rart eller vanskelig når andre velsigne deg med en gave eller en tjeneste, og det kan være utrolig vanskelig å motta denne gaven. Ofte du nekter gaven, selv til hvor det kan fornærme vedkommende. Du kan føle at du er en byrde når noen gir til deg.
  • Du føler deg tvunget til å hjelpe andre mennesker løse sine problemer. Det er noe du kan leve for og trives ut av. Du liker å være den personen som folk kommer til for å få hjelp, og ønsker å føle at de trengs.
  • Du mister interessen i ditt eget liv når du er involvert med noen. Du bryr deg mer om hva som skjer med dem enn med deg, og du vil ha dem til å lykkes mer enn deg selv.
  • Du ikke klarer å slutte å snakke, tenke og føle om noen andre. Det kan føles som om du er oppslukt av dem, og når du ikke er i nærheten av dem du blir deprimert og ønsker å komme seg gjennom dagen bare for å se dem neste gang.
  • Kanskje det viktigste tegnet er at du holder deg i relasjoner som ikke fungerer og tolerere misbruk for å holde folk elske deg. Det er veldig viktig å forstå dine tidligere forhold og tenke hvis du har utholdt misbruk til fordel for fred og harmoni.
  • Har du forlater dårlige relasjoner, bare for å danne nye som slår ut like ille? Dette er noe som du ser som et mønster i oppførselen din. Også dette er også svært viktig å forstå og å se repeterende atferd hvis du er codependent.
  • Hvis du føler deg tom, lei, og verdiløst hvis du ikke har noen i livet ditt for å ta vare på, ingen problemer å løse, eller krise å håndtere. Hvis du føler det sånn, og har noen av disse komponentene, eller noen av dem, kan du være codependent.

Tips

 • Hvis du er co-avhengige, unngå å bli involvert i et forhold før du blir i en sunnere tilstand.
 • Unngå å bli involvert med andre personer som er co-avhengige. Dette vil bare gjøre ting verre for dine tendenser.
 • Prøv å gå tilbake til barndommen og fortiden for å forstå hvorfor du kan ha en tendens til å være co-avhengige.

Advarsler

 • Hvis du føler du er co-avhengige på en usunn risiko, ta kontakt med en terapeut så snart som mulig.