Wkano

Hvordan unngå å bli en besettende kjæreste

Romantisk kjærlighet kan føre mang en person til å være en smule obsessive, som ønsker å tilbringe hver time på dagen sammen. Imidlertid kan senke deg selv på denne måten fort bli til en altoppslukende opptatthet. Hvis du blir altfor knyttet følelsesmessig, er det ikke vanskelig å begynne å anta at mannen eller kvinnen med hvem du er forelsket aksjer de samme følelser og begjær. Ofte er dette slett ikke tilfelle, og det kan være skremmende for partneren din å finne at dine dype følelser har slått obsessive. For å unngå å skyve mannen eller kvinnen i drømmene dine vekk fra deg, tøyle fiksering å gjenopprette forholdet balanse.

Trinn

Hvordan unngå å bli en besettende kjæreste. Spot din obsessiveness.
Hvordan unngå å bli en besettende kjæreste. Spot din obsessiveness.

Gjøre det for deg

 1. 1
  Spot din obsessiveness. Obsessive atferd i den romantiske sammenheng har en tendens til å involvere blir stadig opptatt med den elskede, som ønsker å være sammen med ham eller henne alle døgnets tider og forgodtbefinnende det slik at du faktisk er sammen så mye som mulig. Romantisk besettelse kan føre deg til å anta den personen du elsker trenger deg så mye, forårsaker du å injisere deg selv inn i alle deler av sitt liv, enten det er familie, hjem, arbeid og så videre, og tilbyr uoppfordret for råd, støtte og ombygging selv om det er ingen indikasjon noe av dette er nyttig eller ønsket. I noen tilfeller er besettelse baksiden av sjalusi, i hvilket tilfelle du skulle ønske du hadde lignende egenskaper til den personen du elsker og på noen måte at du prøver å adoptere hans eller hennes karakter for deg selv ved å være konstant til stede.
 2. 2
  Sjekk dine følelser. Du kan finne deg selv helt utmattet, vridd ut følelsesmessig og veldig intens når du tilbringer tid sammen, fordi du er for opptatt av å konsentrere seg om de to av deg uten å ta en pause. Du kan være mer fokusert på mengde tid fremfor kvalitet, selv om dette ofte føles formålsløs.
  • Det er en ganske vanlig tendens til å bli obsessive i begynnelsen av et forhold. Det er nytt, det er spennende, og denne personen er uendelig fascinerende for deg. Ved å innse at du ikke er den første personen til å føle på denne måten, kan du la gå av skyld og konsentrere seg i stedet på å håndtere det på en sunn måte. Kanskje din besettelse har røtter i følelser av usikkerhet og frykt, eller det kan rett og slett være for å bli helt overrasket over hvor flott denne personen i livet ditt er. Uansett årsak, kan du temme den!
  • Spør deg selv hvorfor du føler at du trenger å mesh så fullstendig med en annen person - kanskje du kan svare på dette alene ved å arbeide gjennom årsakene og avhør dem. Men hvis ikke, ikke vær redd for å søke rådgivning hvis du tror at kan hjelpe deg å overvinne din obsessive tendenser.
 3. 3
  Så snart du har innsett at du føler besatt mot partneren din, sette bremsene på og bremse helt ned. Dette betyr ikke at ikke se hverandre i det hele tatt, men det betyr gjeninnføre en mer balansert rutine i forholdet. Finn måter å forkorte tid tilbrakt sammen samtidig øke kvaliteten på det tidspunktet.
 4. 4
  Hold dine hobbyer og venner. Nøkkelen til et sunt forhold er balanse, snarere enn å henge tett sammen alle mulige øyeblikk. Par trenger tid fra hverandre for å gjenopprette sine individuelle identiteter, dessuten tidsbruk fra hverandre bidrar til å definere grensene for hvem du er utenfor ditt forhold i din partners øyne også. Minn deg selv om hvem du er ved å gjenoppta kontakten med venner og slektninger, eller plukke opp de gamle hobbyer du har vært å sette av. Foreslå at partneren din gjør det samme. Dette er en enkel måte å vise ham eller henne at du er trygg og interessant (selv om du ikke føler det slik for nå). Foreslå at partneren din går ut med hans eller hennes venner mens du besøker med ditt. Eller selv foreslå han eller hun arbeider på sin hobby eller interesse mens du tar tid for deg, separat.
 5. 5
  Ta deg tid for deg selv. Besøke venner, familie, ta en klasse, noe du synes er interessant eller ønsker å lære. Gjør dette selv om du har å rive deg løs fra din elskede. Han eller hun bør være støttende for deg, og oppmuntre dine interesser, også. Faktisk er dette en god indikator på hvorvidt partneren din kan håndtere separasjon og blir overlatt til hans eller hennes egne enheter - hvis ikke, kan det være en advarsel tegn på at partneren din er altfor festet eller har co-avhengige tendenser. Fokuserer bare på det du ikke leve ditt eget liv til det fulle. Ved å ta tid for deg selv, gjør du rom for personlig vekst og nye opplevelser, så vel som bor godt avrundet. Det er ikke egoistisk - det er det motsatte, fordi det viser tillit til partneren din og etablerer forventninger om at dere begge vil fungere som enkeltpersoner så vel som et par. Og hvis du ikke er den beste personen du kan være, så du kan ikke forvente å være den personen du trenger for å være for betydelige andre. Å ha egne erfaringer vil bare forbedre forholdet ved å gi deg mer å snakke om.
 6. 6
  Stadfester hvem du er og hvorfor du er spesiell som individ. Gjøre de tingene som du gjør best. Hvis du ikke er sikker på hva det er ennå, så prøve alt. Hvis du føler deg mindre enn trygg, eller usikker i forholdet, noen ganger hjelper det å gå tilbake til noe som skapte en følelse av prestasjon. Ikke se for tillit fra partneren din - i stedet, synes det er i deg selv. For å gjøre dette, oppsøke de tingene som du kan lykkes og få anerkjennelse for utsiden av coupledom din.
 7. 7
  Praksis avløsning. Du eier ikke den personen du elsker, akkurat som han eller hun ikke eier deg. Likevel er besettelse litt som å prøve å eie en person og når du føler denne måten, er det lett å anta at denne personen ikke kan muligens trives uten dine innspill eller støtte, selv om denne antakelsen er helt i ditt eget hode. Praktisere avløsning kan lære deg å gi slipp uten å føle redd for at du vil miste denne personen. Fravike dette bekymring og har tro på at det er greit å gå tilbake og slutte å prøve å løse alt for din elskede - du kan lagre dine energier for når du virkelig er kalt til å være sterk for ham eller henne.

Gjør det til din kjære

 1. 1
  Gi din kjære plass. Hvis han eller hun ønsker å henge med venner, oppfordrer det - du er ikke sluttet på hip. La partneren din vet at du vil ha ham eller henne til å ha en god tid og å tilbringe så mye tid med venner som likte. Hvis du må, falske entusiasmen din og sette på en modig ansikt. Det vil være ganger da du ville egentlig heller bruke den tiden med din kjære enn å se ham eller henne ut med venner, men å tvinge partneren din til å tilbringe tid med deg vanligvis resulterer i ytterligere trekke unna, for det meste ut av frykt for at du skal insisterer på tingenes tilstand evig, og han eller hun vil aldri være i stand til å tilbringe tid med venner. Hvis du er i stand til å oppmuntre og støtte din kjære tid borte, vil det forsterke hans eller hennes tro på at du vil hva som er best for ham eller henne, og som styrker forholdet.
 2. 2
  Foreslå din partner ta tid for hans eller hennes hobbyer og interesser. Nøkkelen til lang levetid i ethvert forhold er å gjøre det klart at du verken truet eller ergerlig om partneren din distinkte interesser. Ved å oppmuntre partneren din til å forfølge sine interesser, vil du styrke din tilstedeværelse. Og ved å sikre ham eller henne at du elsker å tilbringe tid sammen, samtidig som det klart at hans eller hennes hobbyer og interesser er også viktig, fjerner du skyldfølelse tur. Det er enda mer nyttig hvis du klargjøre at du kan - og vil - finne morsomme ting å okkupere din tid da fra hverandre, frigjør ham eller henne opp for å nyte tiden fra hverandre. Bare sørg for at du ikke sier en ting, men viser du virkelig mener noe annet, det er manipulerende manipulere og vil resultere i harme.
 3. 3
  Bond ved å gjøre ting partneren din nyter. Ved å vise en vilje til å være interessert i hans eller hennes bestrebelser utover dine egne interesser, etablere deg at du ikke er obsessive om å tvinge partneren din til å "bli med bare din klubber" og at du ikke er sjalu på hans eller hennes interesser. Selv om du ikke trenger å fortsette å delta direkte i din partners interesser, viser en innledende interesse og gjør det klart at du respekterer hans eller hennes valg vil gå en lang vei å bevise at du kan håndtere eventuelle forskjeller mellom dere to, og at du vil ikke slå alternative interesser i en skyld-tur. Det kan være så enkelt som å hjelpe ham eller henne å finne et sted, en klubb, et element eller en bok - uansett hva interessen er - for å få ting i gang. Så, gi ham eller henne plass til å nyte interesser uten å bli overfylt av deg.
 4. 4
  Vit når du skal tilbake av. Lær litt kroppsspråk, slik at du kan merke seg når han eller hun føler seg litt overfylt eller cheesed å bruke for mye tid sammen. Indikatorer kan omfatte å vende seg bort fra deg, ikke gjøre øyekontakt og nekter å kose eller røre som vanlig. Verbalt, kan du høre sukk, mumler eller høres av hån når du foreslår å bruke tid sammen på denne anledningen. Ikke anta det verste, men like, ikke overse skiltene - spør hva som er galt og være veldig åpen for å høre svaret. Lytt oppmerksomt til hva partneren din sier og lytte også for hva som ikke sies. Det bør være ganske klart for deg at dette er et problem om som ønsker mer plass og heller enn å føle seg truet, kan du prøve å svare med åpenhet og vilje til å finne løsninger.
  • Må ikke testes for dypt - stille noen spørsmål, men ikke så mange som å være invasiv og føre partneren din til å ikke svare i det hele tatt.
  • Lytt til hva magefølelsen forteller deg. De fleste ganger, vil det være klart som dagen at overdreven tidsbruk sammen er kjernen av misnøye. Ikke spill sjenert eller naiv, vendt saken er mye mer rettferdig om dere begge.
  • Hvis du føler at din partner trekker vekk, ikke tving deg selv på ham eller henne mer. Det kan være fristende å klamre seg enda mer, men du må motstå dette svaret. La gå og har tro på den du elsker.
 5. 5
  Vær modig og foreslå litt tid fra hverandre for noen timer eller dager. La ham eller henne vite at du er tilgjengelig så snart han eller hun ønsker å ta opp igjen. I mellomtiden, finne andre ting å gjøre med tiden din. Hvis du virkelig må snakke om hva som skjer, og han eller hun ikke er klar for å gjøre det ennå, snakke med noen du kan stole på, i svært grove trekk for ikke å gi bort din intime tillit. Bare å snakke det gjennom kan hjelpe deg til å innse at du overreagerer.
 6. 6
  Stol på din partner. Hvis mangel på tillit er i hjertet av obsessiveness din, forholdet er dømt og obsessiveness vil bare øke over tid. Hvis du har tillit problemer, håndtere dem før de spiser deg opp og etablere en usunn mønster mot alle dine relasjoner. Mens noen kan ha brutt din tillit i det siste, forutsatt at hver person vil gjøre det samme til deg begrenser din mulighet til å oppdage at tilliten er oftere tilbake enn ikke. Mange mennesker, når det gis tillit, vil føle seg så dypt takknemlig for den tilliten dem at de vil gjøre noe for å smelle den i slag. Til syvende og sist om, hvis du ikke stoler på partneren din, har du et større problem enn besettelse og du egentlig ikke bør være i forholdet. Enten du stoler på partneren din, eller du må få - som er det å være?

Gjør det for dere begge

 1. 1
  Tempoet selv. Ekteskapet er ikke på kortene på første date, og det kan aldri bli. Ser på deg selv som "Mrs Jones" før du selv vet den andre personen er besatt. Unngå å prøve å forhaste ting for fort, unngå mindre enn subtil nevner av biologiske klokker og hvor mye du vil gjerne ha barn en dag snart, og unngå å gjøre hint om å få engasjert eller hva du vil ha på din drøm bryllupet. For å få til forholdet er sunnhet, la den utvikle seg i god tid uten forventningene til "evig tid". For alt du vet, kan det vise seg å være for alltid, men like, kan det bare være et fantastisk forhold for dette pek-in-time, uansett, prøver å flytte ting for fort vil lett ødelegge det.
  • Vær forsiktig med å gi gaver, og når du gir dem. Gave å gi kan gi inntrykk av et forsøk på å binde noen ned hvis det skjer for tidlig i et forhold. Videre kan gi noe dyrt for tidlig å gjøre noen en føle ubehag og "bundet" til deg, og gi gaver som kan være upassende vil rett og slett være pinlig.
 2. 2
  Slutte å kalle, tekstil og sjekke opp hele tiden. Når besettelse driver deg til å holde ringe og tekste 24 timer i døgnet, sjekke opp på partneren din, har du slått fengsel keeper og din kjæreste er fengslet. Det er greit å ringe en gang og se hvordan hans eller hennes dag er, men hvis du ringer hver par timer, kan dette forsterke hans eller hennes tro at du har ingenting annet som skjer i livet ditt, og sikkert du ikke vil virke som du ikke har noe bedre å gjøre? Folk blir tiltrukket av interessante mennesker, ikke de til overs. Hvis det blir klart at det eneste du har kommet i gang i ditt liv er ham eller henne, så han eller hun vil miste interessen, det er for stort et ansvar for å gjøre opp for noens mangel på selvtillit. Så, slå av den telefonen, slå deg ut av e-post og IM, og finne noe annet å okkupere selv med, som å gå en tur, fanger opp med venn eller familiemedlem, ta en lur, gjør en treningsøkt eller lære noe nytt (se ovenfor).
 3. 3
  Aldri slå STALKER. En mangel på tillit kombinert med obsessive trang kan tvinge deg til å hale din elsker. Ingenting er mer sannsynlig å slå ham eller henne av deg enn denne typen oppførsel, og hvis det virker truende for elskeren din, kan du finne deg selv å bli belastet for stalking. Ikke følg partneren din hvor som helst at han eller hun hevder å være å gå til - du vil bli lagt merke til etter hvert og det sender en direktemelding at du ikke stoler på ham eller henne. For de fleste forhold, er stalking dødsklokken.
 4. 4
  Sett opp dager eller tider å koble etter å ha brukt tid fra hverandre. Dette er enkel og meget effektiv. Etter ber om tid fra hverandre, sette opp en tid og dag for å koble til igjen. For eksempel, hvis en av dere ønsker å henge ut med venner for dagen, foreslår at du møter opp senere til middag. Eller foreslå en tid neste dag, og en aktivitet, hvor dere begge kan komme sammen. Dette gir både mennesker i forholdet tillatelse til å nyte sin tid fra hverandre, samtidig gi hver av dere et jordingspunkt, eller snarere en trygghet i å vite at du vil se den andre personen, og de ønsker å se deg.
  • Sørg for at ditt ønske om å tilbringe tid fra hverandre ikke slår inn i et argument. Tilbringe tid fra hverandre kan slå inn i et følsomt tema, spesielt hvis den andre personen føler at det er et forsøk på å løsne for godt. Gjøre det helt klart at dette handler om å sikre at dere begge har tid til å nyte som et individ, slik at tid brukt sammen oppdateres og fornyes.
 5. 5
  Lag endepunkter inn dine datoer, for å sikre at tid brukt sammen virkelig handler om kvalitet og ikke kvantitet. Omgi daten din tid med aktiviteter hver side, samt vanlige forpliktelser. På denne måten du gjenopprette balansen til tidsbruk sammen heller enn å la deg bare henge rundt uendelige, ignorerer de tingene som virkelig trenger din oppmerksomhet. For eksempel, si at du ønsker å henge ut med daten din i løpet av ettermiddagen. Foreslå en gang og ber om at daten din slippe deg av på huset ditt etter utflukt, noe som gjør det klart at du har noe annet å gjøre innen den tid. Dette hindrer datoen fra å kjøre inn i overtid og lar dere begge har frihet til å gjøre noe mer. Den tillater også hver enkelt av dere for å åpne dialogen om å bruke lengre datoer sammen der det er hensiktsmessig bør de gangene du setter virke for kort. Det beste med endepunkter er at ingen av dere ender opp med følelsen fanget, men kan faktisk se frem til neste gang du vil bruke sammen.

Tips

 • Minn deg selv ofte at det å være sammen handler om kvalitetstid, ikke kvantitet tid. Bruk den tiden du har sammen med omhu. Spør deg selv om du heller vil ha 8 timer med middelmådig tid med ham eller henne, eller 2 timer med fantastisk tid sammen.
 • Starte et tidsskrift kan hjelpe deg å arbeide gjennom følelser av obsessiveness. Skriv ut følelsene dine, snarere enn bare hva du gjorde i løpet av dagen. Prøv å finne ut hvorfor du føler en viss måte. Utrygghet fører ofte folk til å handle på måter som vi pleier å se som "gal" eller "klengete". Hvis du har bekymringer om tap, utforske disse gjennom skriving. Gjør verste fall scenarier samtidig håper på det beste. Skriv ned hvordan du vil håndtere hvis noe gikk galt i forholdet ditt - dette hjelper deg til å begynne å danne en erkjennelse av at du vil takle, at det vil være en morgen skulle det verste skje. Unngå å fokusere på din elskers atferd - fokusere på egen hånd og på følelsene dine. Prøv å komme til nub av hva du er så redd for. Frykt for å være alene? Frykt for avvisning? Tidsskriftet vil la deg utforske dine tanker og følelser uten å måtte sette dem i stein. Det bør være et område hvor du kan uttrykke alle mulige følelser uten frykt gremmelse. Gang på papir, revurdere det, betyr det fortsatt høres sant for deg? Hva kan du gjøre slik at du ikke vil frykte avvisning eller ensomhet, og kan bli mer trygg på hvem du er? Bare sørg for at partneren din kan ikke finne den, som kan bli en vanskelig situasjon.
 • Være skeptisk til kjæreste som oppmuntrer clinginess. Han eller hun kan være søker å kontrollere deg, og for å få konstant oppmerksomhet fra deg. Clinginess er sjelden et tegn på balansert kjærlighet.

Advarsler

 • Hvis du bare ser din mann eller jente hver par uker og du bor i rimelig nær hverandre, så du ikke blir klengete. Han eller hun blir fjernt. Ikke nøy deg en fyr eller jente som bare ser deg som et alternativ.
 • Ikke vær hans eller hennes går til jente, bare fordi han eller hun ikke kan finne noe annet å gjøre.
 • Ikke gjør unnskyldninger for å være sammen med ham eller henne. Hvis du vet hvor han eller hun er på og du er med venner, ikke si "Oh la oss gå over there". Det vil virke som du er klengete og ønsker å tyvlytte eller ønsker ham eller henne til å legge merke til deg.
 • Stille et portforbud om når en din partner er ment å være hjemme eller er ment å sjekke inn er ekstremt kontrollerende atferd. Som du sikkert vet, når du er ute med venner, tiden flyr og det siste på hjertet er tiden. Du er ikke hans eller hennes mor, og ber ham eller henne til å holde kontroll på tiden hele natten mens du prøver å ha det gøy bare gjør deg noe å mislike. I stedet oppmuntre ham eller henne til å ha det gøy, for å lade sine batterier og ser frem til å se deg igjen.
 • Hvis du bor ut sent med hans eller hennes venner handler om mer enn bare å få i en fyr / jente tid husk: du kan ikke tvinge kjærlighet. Hvis det du har ikke er ment å være, vil ikke mengden av sinte utbrudd over hans eller hennes fyr / jente-tid gjøre forholdet arbeid.